Wectra Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 Przez przypadek zamówiłem czarny tłuszcz Tarrago. Nie wiedziałem, że są inne niż bezbarwny. Czy taki tluszcz nadaje się jedynie do czarnych butów? Czy mogę nim smarować ciemno-brązowe trzewiki? Z mojego doświadczenia nie jest to dobry pomysł. Jaśniejsza baza będzie pokryta nierównomiernym czarnym filmem. Chyba że chcesz mieć efekt a'la przetarcia.Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Ponieważ jest Black Friday, więc i ja coś zakupię...😂 Proszę tylko o radę odnośnie kurtek woskowanych Barbour: jeżeli noszę rozmiar marynarek 36-38 to jaki brać lepiej rozmiar kurtek Beaufort, Bristol, Bedale itp S czy M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 S Z tym że mają dość krótkie rękawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemie Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Banana Republic - 50% na wszystko. Spodnie garniturowe i chinosy, warto kupić z Banana Republic za 50$/szt, czy lepiej z Benevento (teraz jest 20% rabatu), gdzie jest ok. 100$/szt? Mam nadzieję, że pytanie nie jest zbyt mało precyzyjne. Chodzi mi o stosunek cena/jakość materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Według mnie, Benevento. Z tym, że mają krój bardzo nowoczesny i wyslimowany w chinosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Koledzy, czy ma ktoś z Was kurtkę Barbour Liddesdale Quilted Jacket (MQU0001) w rozmiarze M i może zmierzyć szerokość w talii (na wysokości brzucha) i w klatce? Niestety nigdzie nie podają rozmiarów i nie wiem czy brać S czy M. Wiem, że te kurtki są dość szerokie. Normalnie noszę L lub M w ubraniach. Albo inaczej dla wymiarów 180 cm wzrostu i 102 w klatce (ale mam długie ręce - koszule potrzebuję na 67 cm) który rozmiar byście doradzali? A może wiecie czy gdzieś we Wrocławiu można przymierzyć taki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Dla mnie model Heritage dobry jest w rozmiarze L, a zwykła w rozmiarze M . Mój wzrost 180 , klatka 100-102 cm . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Czy pod płaszczem zawsze musi być marynarka ? Chodzi mi o takie zestawienie: koszula + krawat + płaszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Jeśli nosisz krawat, to raczej tylko z marynarką. Inaczej byś wyglądał jak obsługujący za ladą lub pracownik płatnego parkingu. Ale nie ma przymusu noszenia krawatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Czy doradzilby ktos do czego polecilibyscie nosic Mr. Swanky od Lancerto&Mr Vintage? Mam szczera ochote na te marynarke, ale nie mam pomyslu na reszte zestawu, zeby ja fajnie wykorzystac. Mam musztardowe chinosy, cos wiecej? Inna spodnie - granatowa flanela? Osobiscie srednio podoba mi sie zestawienie z jeansami jak na zdjeciu ponizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Pasowałyby jeszcze ciemnoszare (grafitowe), zielone. Pewnie jeszcze czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Czy któryś z Panów mógłby doradzić gdzie uzyskam najlepszy stosunek cena/jakość, chcąc kupić buty (brązowe monki) do maksymalnie 700 zł? Zastanawiałem się nad berwickami od Milera, tylko nie wiem jak z jakością bo w wątku właśnie o berwickach czytałem, że z tym jest różnie. Byłyby to moje pierwsze GYW i nie chciałbym popełnić gafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Czy wspomniana kilka postów wyżej kurtka Barbour Liddesdale to kurtka zimowa czy jesienna? Znacie jakieś sklepy w których można kupić w miarę przyzwoicie wyglądające kurtki zimowe w cenie do 400-500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Liddesdale to kurtka jesienna, chyba że ma się wyjątkową tolerancję temperaturową i gruby wełniany sweter. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Wg mnie to kwestia indywidualna. Ostatnimi laty zimy nie są zbyt srogie. Trzeba też sobie odpowiedzieć, czy w kurtce przejdziemy z domu do auta i z auta do pracy, czy też będziemy spacerować/ czekać na przystanku na autobus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Tak jeszcze rozważam dobór obuwia pod kątem wysoce formalnego stroju (ciemny garnitur albo smoking). W miejsce czarnych Oxfordów, jak widzicie czarne lotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 31 minut temu, BrotherM napisał: Tak jeszcze rozważam dobór obuwia pod kątem wysoce formalnego stroju (ciemny garnitur albo smoking). W miejsce czarnych Oxfordów, jak widzicie czarne lotniki? Nie widzę. O ile do ciemnego garnituru jeszcze ujdą, to do smokingu już napewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 50 minutes ago, BrotherM said: Tak jeszcze rozważam dobór obuwia pod kątem wysoce formalnego stroju (ciemny garnitur albo smoking). W miejsce czarnych Oxfordów, jak widzicie czarne lotniki? Ja nosiłem smoking z czarnymi lotnikami, prezentowało się to wszystko całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Z tego co wiem, do smokingu wymagane są oxfordy, a dodatkowo wręcz lakierki. Pytanie z ciekawości: w jakich sytuacjach można ubrać frak, zakładając, że nie jest się muzykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Noszę smoking z lotnikami ze skóry licowej i moim zdaniem nie jest to poważny błąd, choć lakierowane buty byłyby poprawniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Lotniki to przecież także oksfordy. Moim zdaniem wszędzie gdzie pasują czarne wiedenki cap toe, będą pasować tez lotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Panowie, Nie tak dawno na forum przewijał się temat kurtek polowych, i ktoś podsylał zielone i brązowe kurtki z pasem z charakterystyczną klamrą zapinaną na zasadzie wzajemnego zachaczania się dwóch części. Fajne i drogie. Pamiętacie nazwę marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Private white VC: https://www.privatewhitevc.com/twin-track-wax-field-jacket-030202020019-01s.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Trafiony, zatopiony. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 1 godzinę temu, lubo69 napisał: Private white VC: https://www.privatewhitevc.com/twin-track-wax-field-jacket-030202020019-01s.html Jest jakiś odpowiednik tej kurtki w cenie +/- 1500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi