Szpila Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Właśnie doczytałem, że w ten weekend Kraków, czekamy na Warszawę... Benevento będzie w Warszawie na targach HUSH WARSAW -> http://hushwarsaw.com/ Będzie też okazja żeby yanki pomierzyć z tego co widziałem na liście uczestników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JayJay Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Panowie, krótkie szybkie pytanie - jakiej wielkości powinna być dziurka w butonierce? W zakupionym garniturze mam dziurkę tylko takie oczko i zstanawiam się czy powinna być przecięta do końca - tak jak dziurki na guziki, czy właśnie tylko to oczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0315519003.htmlZakupiłem ten kapelusz .Nie podoba mi się wstążka (jest czarna) Większość moich ubrań jest granatowa ,niebieska ,brązowa ,szara itp(Wymieniać ?) nie czarna.Czy jest w ogóle możliwośc wymiany wstążki i na jaki kolor byście ewentualnie radzili wymienić . Myślałem nad brązowy ,lub jakimś beżowym,kremowym jaśniejszym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 10 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2015 Panowie, krótkie szybkie pytanie - jakiej wielkości powinna być dziurka w butonierce? W zakupionym garniturze mam dziurkę tylko takie oczko i zstanawiam się czy powinna być przecięta do końca - tak jak dziurki na guziki, czy właśnie tylko to oczko? To zależy co chcesz w nią wtykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Panowie, chcę kupić guziki do spodni na których będą trzymały się szelki. Czy mogę to zrobić w "pierwszym-lepszym" sklepie z guzikami, bo jest to zwykły guzik? Ewentualnie czy możecie polecić sklep z ładnymi guzikami w centrum Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 Kup zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2015 @RadekM: sklep z guzikami, z całkiem dużym wyborem: ul.Śniadeckich (pomiędzy pl.Konstytucji, a pl.Politechniki). Ja od tego sezonu wszywam do spodni małe guziki (ok. 1 cm śr. - takie jak np. przy kamizelce), zamiast wcześniejszych 2 cm. Trzymają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Ewentualnie clip on button od Alberta: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Również polecam, jak wcześniej polecałem klipsy - jednak dziś używam ich raczej do spodni, które zakładam na równi z szelkami, jak z paskiem. Przy zimowych garniturach wszywam guziki na stałe, bo tak jest wygodniej i szybciej. Poza tym klipsy maja jedną małą wadę, że potrafią (przynajmniej u mnie) się przesuwać podczas noszenia. Można je wpiąć głębiej, ale z kolei przy zdejmowaniu trzeba uważać, aby nie poharatać podszewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajzach Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 To się może wydać głupim pytaniem, ale jak z metodą szycia ? Kiedy wyobrażam sobie własną robotę przy doszywaniu to od razu następuje obraz gwałtownego odprucia się guzików. A spodnie... ziuu. Hargin- uprzednio w spodniach odpruwasz szlufki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 @Azjach - nie odpruwam - mam 2 czy 3 pary z wyprutymi szlufkami, ale teraz raczej tego nie robię. Szycie ręczne Poćwicz przyszywanie guzików na kawałku materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Kiedy wyobrażam sobie własną robotę przy doszywaniu to od razu następuje obraz gwałtownego odprucia się guzików. Ajzach, odnoszę wrażenie że nie wiesz co to ZPT? nie takich rzeczy na tych zajęciach uczyli. Teraz wszystko kuleje niestety, jedynie co zaradniejsi szukają porad na YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfonso Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Witam, gdzie mógłbym dostać podpinkę do kurtki Barbour'a? i drugie szybkie pytanie ile mogłoby kosztować rozbijanie butów? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajzach Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Ajzach, odnoszę wrażenie że nie wiesz co to ZPT? Masz mnie . Chociaż to było tylko wrażenie, w sprawach manualnych radzę sobie całkiem nieźle. A archetyp mężczyzny-złotej rączki rzeczywiście zanika. Więcej osób wyrzuca przedmioty na śmietnik nawet nie próbując ich zreperować. Jak to jest w takim razie z tymi szlufkami, można jest pozostawić, doszywając guzik? Ten artykuł na to wskazuje: http://mrmlody.blogspot.com/2013/12/szelki-i-szlufki-w-spodniach.html. Jaka jest wasza opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Ja noszę spodnie na szelki z fabrycznymi szlufkami i doszytymi własnoręcznie guzikami. Dzięki temu mogę czasem zamiast szelek wybrać pasek. Kiedyś rozmawiałem na ten temat ze znanym na forum krawcem - Jego zdaniem nie ma w takiej sytuacji potrzeby odpruwania szlufek. Gdybym jednak szył spodnie na szelki, nie zlecałbym doszycia również szlufek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Witam, gdzie mógłbym dostać podpinkę do kurtki Barbour'a? i drugie szybkie pytanie ile mogłoby kosztować rozbijanie butów? pozdrawiam 1. Stacjonarnie Warszawa Konstancin, Kielman na Chmielnej, Galeria Malta w Poznaniu - pewnie na zamówienie; internetowo polecam Country Attire. 2. Pewnie kilkanaście zł, zapytaj szewca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 warto? http://kalta.pl/pl/p/Cieple-rekawiczki-skorzane-prawdziwa-skora-jelenia-jasny-braz/119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 Raczej warto; poczytaj jeszcze o firmie, coś było na forum ale nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 14 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2015 warto? http://kalta.pl/pl/p/Cieple-rekawiczki-skorzane-prawdziwa-skora-jelenia-jasny-braz/119 Tu znajdziesz kilka wzmianek o tej firmie na forum - https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=site:forum.butwbutonierce.pl+kalta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Czy rękawiczki ciemny brąz będą pasowały do granatowych kurtek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Czy rękawiczki ciemny brąz będą pasowały do granatowych kurtek? Oczywiście. Dlaczego miałyby nie pasować? Granat z brązami to jest klasyczne zestawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 A jaka była cena? Jak Pierre czy raczej Oscar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Chodziłem sobie dzisiaj po peeku w reducie i zauważyłem ciekawy garnitur - miał dwie metki. Na wewnętrznej kieszeni pierre cardin, "uszko" do wieszania na kołnierzu oscar jacobson! Nie żartuję! Co to? Jedna szwalnia, jakiś alians? W Chinach widziałem płaszcze D&G z podszewką z kratę Burberry. Taki produkt dla niezdecydowanych, dwa w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 to limitowana edycja na Letnie Igrzyska w Soczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi