Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz przecież w FAQ pytanie "Mogę zaufać w sklepie na tej stronie?" i odpowiedź, że możesz;-)

Takich sklepów jest cała masa - każdy chciałby kupić Canada Goose czy Belstaff za tysiąc. Nie wiesz jednak, do kogo wysyłasz pieniądze (sklep nie umieszcza żadnych informacji choćby o tym, w jakim kraju się znajduje; w zakładce Kontakt jest tylko formularz), czy cokolwiek za te pieniądze dostaniesz i czy to będzie towar oryginalny. Gdyby jakiś serwis internetowy chciał odnieść sukces na rynku polskim, lepiej zrobiłby oferując tylko wersję angielską niż taki bełkot. W tym przypadku powinna się zapalić nie tyle subtelna żółta lampka, ile pulsujący jaskrawoczerwony kogut z modulowaną syreną.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie ma prostej odpowiedzi, bo zarówno Loake jak i Meermin mają wiele różnych kopyt. Generalnie jednak najpopularniejsze kopyto Meermina (Hiro) jest dosyć wąskie i może być konieczne wzięcie pół rozmiaru większych. Proponuję poczytać wątek dedykowany tej marce.

Opublikowano

No właśnie ja mam dosyć długie i bardzo szczupłe nogi przy dosyć niewysokim wzroście . Jak zakładam spodnie z wysokim stanem , optycznie bardzo zle to wyglada ;(

Dlatego szukam z niskim stanem i mocno slimowanych .

Opublikowano

To może, skoro masz szczupłe nogi to spodnie nie powinny być mocno wyszczuplane. Oczywiście nie mogą odstawać w udach, czy powiewać jak flaga w łydkach. Jednak gdy założysz spodnie mocno przylegające do nóg, to efekt zostanie spotęgowany.

Opublikowano

Też jestem szczupły (raczej chudy:)) i spodnie Benevento są na granicy. Jeszcze trochę i byłyby za szerokie, więc mogą Ci nie pasować. Natomiast Benevento może wykonać spodnie pod indywidualne preferencje. Następnie Twój wykrój zostanie przypisany i zawsze będą szyli tak samo. Wykonanie tego na odległość nie jest proste, ale może masz spodnie, które są odpowiednie i możesz je pomierzyć, albo w skrajnym przypadku wysłać do Benevento jako wzorzec rozmiarowy.

Opublikowano

Kończąc ten temat, przypomniałem sobie o marce Selected (dostępna w sklepach Peek & Cloppenburg oraz chyba VanGraaf), z tego co kojarzę, to szyją dość mocno dopasowane spodnie. Może to oczywiste propozycje, ale można jeszcze sprawdzić Massimo Dutti i Vistulę (niedawno kupiłem tam chinosy w takim kroju o jakim mowa). Zwężenie spodni wzdłuż szwów nie jest też problemem dla krawców.

Opublikowano

Panowie, krótkie szybkie pytanie - jakiej wielkości powinna być dziurka w butonierce? W zakupionym garniturze mam dziurkę tylko takie oczko i zstanawiam się czy powinna być przecięta do końca - tak jak dziurki na guziki, czy właśnie tylko to oczko?

Opublikowano

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0315519003.htmlZakupiłem ten kapelusz .Nie podoba mi się wstążka (jest czarna) Większość moich ubrań jest granatowa ,niebieska ,brązowa ,szara itp(Wymieniać ?) nie czarna.Czy jest w ogóle możliwośc wymiany wstążki  i na jaki kolor byście ewentualnie radzili wymienić . Myślałem nad brązowy ,lub jakimś beżowym,kremowym  jaśniejszym  ?