The Kozlow Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Wybieram się na Wesele Figara:-) Jeszcze 3 dni - może znajdę bardziej odpowiedni zestaw na środowe wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Wybieram się na Wesele Figara:-) Jeszcze 3 dni - może znajdę bardziej odpowiedni zestaw na środowe wyjście. Pożyczę Ci ten garnitur, ale błagam nie idź w marynarce klubowej do opery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Z ciekawości poszedłbym do opery zobaczyć ile jest smokingów, a ile dżinsów i swetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Z ciekawości - w czym byś poszedł to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 W garniturze. Smokingu nie mam i nic nie wskazuje na to, żebym miał go mieć w najbliższym czasie, ale czy z tego powodu mam nie iść do opery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Też nie mam. Do opery chodzę w granatowym garniturze, krawacie, biała lniana poszetka i czarne wiedenki. I pod względem formalności i tak jestem w czołówce. Ale gdybym miał smoking, to bym do opery nosił. A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 A goździk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 co prawda ostatni raz w Teatrze Wielkim na operze byłem ze cztery lata temu, więc może się coś zmieniło, ale wtedy granatowy garnitur i biała koszula z krawatem czyniły mnie całkiem eleganckim. Smokingów z tego co pamiętam wielu nie widziałem, natomiast strojów typu casual niestety tak. Podsumowując najlepiej moim zdaniem byłoby założyć smoking, ale jeśli sytuacja zmusi do marynarki klubowej to i tak pewnie znajdą się tam mniej odpowiednio ubrani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Z ciekawości - na co poszedłbyś do opery zobaczyć ile jest smokingów, a ile dżinsów i swetrów? Ja miałbym ochotę na "L'enfant et les sortilèges" Ravela albo "Porgy and Bess" Gershwina, ale niestety nie wystawiają tego w tym sezonie. Może załapię się na Traviatę w czerwcu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Zapomniałem wspomnieć o goździku Koszula oczywiście biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Klubowa marynarka w Operze? Nie, nie, nie. Temat opery jest moją zmorą, bo chadzam często do naszej Wrocławskiej i zobaczenie garnituru jest nie lada wyzwaniem. Jak Ci tu pomóc... może któryś z posiadanych się nada, kratka chyba lepsza niż klubowa z dwojga złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Co Panowie myślicie o takim rozwiązaniu zakończenia krawata? na którejś stylizacji widziałem coś takiego i nawet mi się spodobało, choć mam lekkie obawy o sugestie wygryzienia przez mole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Kojarzy mi się z Nickiem Woosterem, tyle o nim ostatnio było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Wybieram się na Wesele Figara:-) Jeszcze 3 dni - może znajdę bardziej odpowiedni zestaw na środowe wyjście. Pożyczę Ci ten garnitur, ale błagam nie idź w marynarce klubowej do opery. Ubrań, kobiet i aut (to ostatnie z pewnymi odstępstwami) nie pożyczam ;p Jak pisałem mam 3dni, tylko i aż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Zawsze możesz jeden z garniturów oddać do poprawek, taliowanie, zwężanie pasa, nogawek to kwestia paru godzin dla krawca, jeżeli tylko nad tym usiądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 The Kozlow albo kup jakis RTW z Vistuli na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Jak goździk w butonierce wytrzymuje transport pod płaszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jak goździk w butonierce wytrzymuje transport pod płaszczem? Raczej nie kiepsko. Temperatura plus ciężki zimowy płaszcz. Sugerowałbym przynieść w opakowaniu ze sobą i w toalecie/szatni/na schodach dopiero wpiąć/ edit: w dawnych latach po to między innymi krązyły kwiaciarki po knajpach, bukiet dla pań, dla panów kwiat do butonierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Co Panowie myślicie o takim rozwiązaniu zakończenia krawata? na którejś stylizacji widziałem coś takiego i nawet mi się spodobało, choć mam lekkie obawy o sugestie wygryzienia przez mole Klasyka http://www.darcyclothing.com/shop/neckwear/original-vardoc-woolen-ties-cr580.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 edit: w dawnych latach po to między innymi krązyły kwiaciarki po knajpach, bukiet dla pań, dla panów kwiat do butonierkiNie wiem jak w Warszawie, ale w Łodzi i obecnie można je spotkać w niektórych lokalach. Niestety zawsze z różami, a tych w butonierce nie noszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Ten nieobszyty brzeg krawata jest w porządku. Załączam fotkę jednego z moich ulubionych krawatów, ręcznie tkanego przez Indian w Nowym Meksyku. Czuję się w nim jak Winnetou. noszę go do tweedowej marynarki w szary glencheck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Krawat wspaniały, zazdroszczę! Także tego, że metka epatuje Mową Nienawiści. Kawałek świata, którego już nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Pszemau, co masz na myśli, pisząc o metce epatującej Mową Nienawiści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Pszemau, co masz na myśli, pisząc o metce epatującej Mową Nienawiści? Teraz to są Native Americans . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Pszemau, co masz na myśli, pisząc o metce epatującej Mową Nienawiści? Teraz to są Native Americans . A kiedyś nie byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi