Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@LeaveLeaf333, w filcowym kapeluszu przepływ powietrza jest znikomy. Latem będzie w nim bardzo ciepło, ale Jake'owi Gittesowi to nie przeszkadzało i wyglądał znakomicie. Mam kilka kapeluszy, ale latem noszę tylko panamę i ewentualnie słomiany pork pie na plaży.

Jeżeli chodzi o ten kapelusz z linka, to warto rozważyć króliczą fedorę z polkapu. Jest niestety znacznie droższa, ale prezentuje się dużo lepiej, bardziej elegancko.

Opublikowano

Wełniane kapelusze się sprawdzą, tylko metodą izolacji, a nie przewiewności, ja w każdym razie w lecie się czuję w filcowych dobrze. Ale nie w tym który proponujesz, bo Witleather w środku kapelusze wykańcza badziewiem na które cenzuralnych słów nie mam

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Czy zatem jeden z tych dwóch modeli okaże się lepszy w jakości wykonania?

Przy okazji skoro jesteśmy w temacie kapeluszy, czy wiedzą Państwo, jakie nakrycia głowy noszono w porze lata, przed budową kanału panamskiego i popularyzacją kapeluszy typu panama?

Opublikowano

identyczne w jakości, bo dla Sterkowskiego właśnie Polkap robi, więc nei ma co byle jakiej firmie marży nabijać, kupuj prosto z Polkapu. 

A noszono oczywiście filcowe, vide wszystkie westerny, oraz słomkowe ale z innych słomek, nie panamy. 

Opublikowano

Chcę zrobić zakupy w sklepie z Holandii. Wysyłają jedynie do krajów Beneluxu i Niemiec. Czy ktoś zna pośrednika-firmę, która zajmuje się takim pośrednictwem, z adresem w jednym z tych państw. Było na forum kiedyś o takim pośredniku, ale tamta firma zajmowała się tylko przekazywaniem przesyłek z ebay, gdy sprzedający wysyłał tylko w granicach USA, ale oni obsługują tylko Stany.

Opublikowano

Na początek jako nowicjusz witam wszystkich! 

Moje szybkie pytanie, czy ktoś rozpoznaje ten krawat i mogłby podpowiedzieć gdzie taki lub podobny mogłbym dostać?

Screenshot_2.png

Opublikowano

Wytłumaczy mi ktoś o co tu chodzi? Ten sam krawat w dwóch różnych sklepach, cena zupełnie inna. Posiadam ten z EM, na zdjęciach tego nie widać, ale jeżeli chodzi o kolor/wzór/deklarowany materiał są identyczne. Na stronie EM gorsze zdjęcie, ale w rzeczywistości wygląda jak ten od Buczyńskiego. Załączam linki. 

https://buczynskisklep.pl/pl/p/Granatowy-krawat-jedwabny-w-zielone-kwiaty/47
https://akcesoriameskie.pl/pl/p/Krawat-jedwabny-zielony-w-mikrowzor-EM-37/14216

Opublikowano

Mi to się jednoznacznie kojarzy ze starszymi panami w kamizelkach wędkarskich... Oprawki z nałożonymi dodatkowymi szklani wyglądają dość ciężko. Zreszta gdy uniesiesz szkla przeciwsłoneczne nie jest lepiej... Choć  mogę byc w błędzie i chętnie zobaczę udane  stylizacje. Sadze jednak, ze najlepszym wyjściem beda dodatkowe oprawki. Wg mnie Persol ma fajne - często ten same / bardzo podobne modele pasuje zarówno do szkieł korekcyjnych jak i przeciwsłonecznych. 

Opublikowano

A ja zamierzam takie coś kupić. Potrzebuję szkieł do czytania książek na plażę i przeciwsłoneczny "dodatek" to dużo bardziej uniwersalna rzecz niż dodatkowa para okularów (z przyciemnianiem), która kurzyłaby się w domu przez 350 dni w roku.
Co innego, gdy okulary musisz nosić cały czas.

• Oceniam pozytywnie 1