Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, soooki99 napisał:

Czy moglibyście polecić gdzie kupić pasek zamszowy czekoladowy w rozsądnej cenie?

Na Wilczej w Warszawie, zrobią na miarę, cena chyba 200 zł (info sprzed roku-dwóch).

Opublikowano
49 minut temu, Marcous napisał:

Waszym zdaniem  który z nich lepszy  Loake Strand czy Yanko 664   ?

do jeansów i casualu     (ale okazjonalnie i do małoformalnego garnituru ) 

by.png

Yanko, zdecydowanie (choć zdjęcie z lnianymi spodniami)

IMG_20190830_075927.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysiek_W napisał:

chesnut cuero

Mam ten model od kilku dni, wydaje mi się że aktualnie są sporo ciemniejsze. Jakiego koloru kremu i wosku używasz? Wosk nakładasz na całość czy tylko czubki?  

Opublikowano
W dniu 13.07.2020 o 23:26, eye_lip napisał:

Mój zamszowy jest słabiutki, ale może to wpadka przy pracy.

Cześć!

Nie ukrywamy, że to dla nas niepokojąca wiadomość - będziemy wdzięczni, jeżeli podzielisz się z nami nieco bardziej rozbudowaną opinią, być może uda nam się coś poprawić. Może być publicznie na forum, może być poprzez wiadomość prywatną lub wiadomość mailową. ?

Dodamy też, że w naszych paskach zamszowych wprowadzaliśmy kilka zmian na przestrzeni miesięcy/lat - a im mniej popularny kolor, tym większa szansa, że do kogoś mógł trafić pasek wykonany według starszej specyfikacji niż obecnie obowiązująca. 

Opublikowano

Nie ma problemu;)
- dziurki były wybijane tępym narzędziem (prawdopodobnie rewolwerowym) przez co od spodu były wyrwane
-koncowka nieładnie pomalowana i wykończona
-przy klamrze słabe wykończenie i jego brak przy przycięciu
- bardzo kiepskiej jakości klamra

Być może to pasek ze starej produkcji, ale ponieważ to wygrana w konkursie nie przeszkadza mi to aby go nosić i się cieszyć;)

Oczywiście zdjęcia trochę wyolbrzymiają natomiast jakbym go kupil to bym go niezwłocznie zwrócił. 20200715_123855.jpg20200715_123911.jpg20200715_123942.jpg20200715_123953.jpg20200715_124006.jpg

Opublikowano

Kilka szybkich pytań. W październiku będę występował jako Pan Młody. Mam problem z doborem garnituru, do tego brak czasu na jeżdżenie po sklepach, więć przynajmniej chcę kupić resztę rzeczy.

Buty mam, klasyczne Oxfordy, czarne.

Koszulę kupię w Charles Tyrwhitt, biała, splot twill, kołnierzyk klasyczny pod krawat, mankiet na guziki.
Pytanie o krawat. Jaki krawat założyć? Co byście polecili z asortymentu Poszetki? Jaki kolor dobrać? Garnitur planuję kupić ciemno granatowy

Pasek powinien być czarny ze skóry licowej, pod kolor butów?

Opublikowano
32 minuty temu, eye_lip napisał:

Nie ma problemu;)
- dziurki były wybijane tępym narzędziem (prawdopodobnie rewolwerowym) przez co od spodu były wyrwane
-koncowka nieładnie pomalowana i wykończona
-przy klamrze słabe wykończenie i jego brak przy przycięciu
- bardzo kiepskiej jakości klamra

Być może to pasek ze starej produkcji, ale ponieważ to wygrana w konkursie nie przeszkadza mi to aby go nosić i się cieszyć;)

Oczywiście zdjęcia trochę wyolbrzymiają natomiast jakbym go kupil to bym go niezwłocznie zwrócił. 20200715_123855.jpg20200715_123911.jpg20200715_123942.jpg20200715_123953.jpg20200715_124006.jpg

Okej, sprawa się nam trochę rozjaśniła. ?

Na przełomie roku zmienialiśmy zakład produkujący nam paski i obecny ma inny park maszynowy - zmienił się sposób wybijania dziurek, malowania krawędzi itp., także sporo rzeczy od kilku miesięcy robimy już inaczej. Ten pasek powstał jeszcze w poprzednim miejscu.

Przy okazji możemy też zdradzić, że niedługo będziemy wprowadzać linię pasków premium, która może bardziej przypaść do gustu weteranom BwB - na początek lico w 2-3 kolorach (francuski veg-tan z Tannerie Degermann), potem może dołożymy do tego coś jeszcze. Zobaczymy.

Dzięki za wszystkie opinie!

• Like 5
Opublikowano

Do mnie dzisiaj dotarł drugi pasek z Sartolane (tym razem zamszowy) i prezentuje się bardzo dobrze, za tę cenę nie widzę lepszej opcji dostępnej. Odnośnie poprzedniego, licowego w kolorze ciemnobrązowym, to kolor na stronie jest trochę inny niż w rzeczywistości, ale nie jest to dla mnie tak dużym problemem.

Opublikowano
On 7/15/2020 at 12:50 PM, Marcin5000 said:

Kilka szybkich pytań. W październiku będę występował jako Pan Młody. Mam problem z doborem garnituru, do tego brak czasu na jeżdżenie po sklepach, więć przynajmniej chcę kupić resztę rzeczy.

Buty mam, klasyczne Oxfordy, czarne.

Koszulę kupię w Charles Tyrwhitt, biała, splot twill, kołnierzyk klasyczny pod krawat, mankiet na guziki.
Pytanie o krawat. Jaki krawat założyć? Co byście polecili z asortymentu Poszetki? Jaki kolor dobrać? Garnitur planuję kupić ciemno granatowy

Pasek powinien być czarny ze skóry licowej, pod kolor butów?

Wg mnie koszula powinna być na spinki.

Tak, pasek pod kolor butów.

Krawat błękitny lub bordowy. Czemu nie mucha? ;)

Opublikowano

Panowie, poszukuje sznurowadeł od Saphira 2.5 mm, flat waxed, 90 cm. Wszystkie sklepy i ogłoszenia jakie znalazłem oferują 75 cm i 120 cm, a potrzebuję kilku par do butów 5 dziurkowych. Ktoś wie gdzie znajdę?

Ewentualnie czy jeżeli wezmę 120 to będzie pasować do 5 dziurek?

Opublikowano

Nietypowe pytanie.Czyżby niejaki Paulie z gry "Mafia" nosił fioletowy garnitur? 

Gra toczy się w latach 1930-1938.Czy w tamtym okresie popularne były garnitury w takiej kolorystyce? Czy współcześnie można gdzieś zobaczyć taki garnitur?

Paulie_(Mafia).jpg

Opublikowano

Prosiłbym o szybką pomoc. Sebago Classic Dan, skórzane, rozmiar 8,5UK (42, chyba to jest UK - z Zalando Lounge, ciężko stwierdzić), będą dobre na stopę 27,5cm? Normalnie noszę 42/8 w eleganckich butach. 

Opublikowano

Panowie, jaka muszka dla Pana młodego? Który odcień bardziej do was przemawia? Przy założeniu, że ma dopełniać całość, na którą składa się klasyczny granatowy garnitur jednorzędowy.

https://republicofties.com/pl/p/Mucha-jedwabna-brazowo-bordowa/355

czy

https://republicofties.com/pl/p/Mucha-jedwabna-bordowa/353 ?

Chyba że ktoś poleci jakieś inne "źródło", które można by rozważyć jeśli chodzi o jedwabną muchę w kolorze (lub odcieniach) bordo?