Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, me.spoke napisał:

Mam smoking jednorzędowy z rypsowymi, a nie satynowymi klapami i lampasem, a do tego dwa pytania :)

1. Czy noszenie go z satynowym pasem hiszpańskim i satynową muchą będzie źle wyglądało? (chodzi mi o zdrowy rozsądek, opinia purystów jest taka, że pas ma być z takim wykończeniem jakim są pokryte klapy).

2. Można w ogóle odpuścić pas hiszpański przy spodniach z wysokim stanem? Mam długie nogi i odnoszę wrażenie, że dołożenie pasa bardzo skraca optycznie mój tułów.

Jeśli nie interesuje Cię opinia ludzi mówiących "tak trzeba bo takie są zasady", to moim zdaniem powinieneś robić tak, jak uważasz do momentu aż jesteś w 100% przekonany, że nadal utrzymuje się w Twojej świadomości stan ducha pod tytułem "wiem, że dobrze wyglądam". Jeśli pytanie wymienionego purysty pod tytułem dlaczego masz inny pas lub go wcale nie masz zachwieje poczuciem Twojej pewności siebie no to znaczy, że jednak nie powinieneś tak robić jak robisz ;).

Opublikowano

Czy ktoś już kupował ubrania w sklepie internetowym JulesB (julesb.co.uk)? Czy przesyłki dochodzą sprawnie?

Mam niemiłe doświadczenie z Country Attire (paczka "szła" dwa miesiące, była uszkodzona i przemoczona uszkodzona) i nie chciałbym powtórki z rozrywki

Opublikowano
10 godzin temu, Stasiak napisał:

Czy ktoś już kupował ubrania w sklepie internetowym JulesB (julesb.co.uk)? Czy przesyłki dochodzą sprawnie?

Mam niemiłe doświadczenie z Country Attire (paczka "szła" dwa miesiące, była uszkodzona i przemoczona uszkodzona) i nie chciałbym powtórki z rozrywki

kupiłem tam poszetki, paczka doszła bez problemu w ciągu tygodnia

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Stasiak napisał:

Kupowałem kilkanaście razy w Country Attire i od kilku lat - zawsze "bez zarzutu". Wysyłają zamówione przedmioty via Royal Mail, którą na następnie przejmuje Poczta Polska. Z trackingu wynika, że za częste opóźnienia winny jest polski przewoźnik. Ergo - CA jest bez winy. Wiarygodna, sprawna i rzetelna firma, refundacja zwrotów - natychmiastowa. Z porównań wynika, że cenowo w swym przedziale - b. korzystnie.

Od jakiegoś czasu "przerzucili się" na papierowe opakowania (papier gruby, z zaznaczeniem recyclable, możliwość odesłania w tym samym) - stąd łatwość uszkodzenia opakowania. Moim zdaniem owe podejście eko świadczy znacznie pozytywnie o firmie.    

Opublikowano

Ja ostatnie zakupy na Country attire wspominam bardzo źle  , kupowałem torbę Filsona która 2 razy dotarła uszkodzona w rozpadającym się kartonie , mam zamiar zamówić coś w najbliższym czasie  , zobaczymy czy coś się zmieniło . 

To "eko opakowanie " wyglądało tak ? , torba była złożona na pół i wrzucona luzem do środka . 

ca filson.jpg

• Like 1
Opublikowano

Ja niestety przyłączam sie do negatywnej opinii na temat country attire. Czas oczekiwania na zamowienie zbyt długi, a opakowanie wyglądało duzo gorzej niż na powyższym zdjeciu.

Kupowałem tam wcześniej i wszystko było ok ale ostatnio cos tam przestało prawidłowo funkcjonować i mocno sie zastanowię zanim kolejny raz zrobie u nich zakupy

Opublikowano
3 godziny temu, Szydlowsky napisał:

Ja ostatnie zakupy na Country attire wspominam bardzo źle  , kupowałem torbę Filsona która 2 razy dotarła uszkodzona w rozpadającym się kartonie , mam zamiar zamówić coś w najbliższym czasie  , zobaczymy czy coś się zmieniło . 

To "eko opakowanie " wyglądało tak ? , torba była złożona na pół i wrzucona luzem do środka . 

ca filson.jpg

Ten karton jest w bardzo dobrej kondycji porownujac do mojego. ?

Opublikowano

kuledzy, mam coś co chcę kupić na amazonie. podejmowałem już 2 razy zakup w tym dziwnym sklepie, ale za pierwszym razem nie chciał przyjąć mojej karty kredytowej, za drugim razem 3 razy mielił pobranie z gpay i w końcu odmówił. Dzisiaj jeden kolega próbował również kupić to coś dla mnie, ale też był jakiś problem. Czy któryś z Was, obyty z tym tworem byłby tak miły i pomógł mi zrobić mały zakup, na poziomie 30$ z wysyłką do Polski?

• Like 1
Opublikowano

Ostatnio siedziałem za mężczyzną z dziwną rzeczą na marynarce - w miejscu które zaznaczyłem na rysunku była kilkunasto - centymetrowa zaszewka.

Zakładam, że garnitury szyje na miarę, tym bardziej nie wiem co to mogło być. Macie może jakieś pomysły? 

szary-garnitur-meski-villaro.jpg

Opublikowano

Kalta.pl i rękawiczki firmy Kuc. Dawno nie sprawdzałem obecnej oferty, kupiłem parę lat temu (jeleń + kaszmir), są bardzo fajne. Porównania do haj endowych marek ze Styleforum brak.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Skóra która Ci się podoba (mi się podoba jeleń) + kaszmir. Jeśli oczekujesz eleganckich rękawiczek. Jeśli masz problem z zimnymi dłońmi - mają jakieś modele opisane jako bardzo ciepłe albo super ciepłe i próbowałbym tych w pierwszej kolejności.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
24 minuty temu, eduardo napisał:

Skórzane, ocieplane rękawiczki - gdzie warto sprawdzić?ZR, Miler...coś jeszcze?

Miler - najlepsze jakie kiedykolwiek miałem. Nie mówię, że to ósmy cud świata, ale skóra z łosia + kaszmir + bardzo dokładne wykonanie bardzo mi się podobają i chętnie bym kupił jeszcze jedne w czarnym kolorze. Są na tyle ciepłe, że przy temperaturze powyżej +5 są za ciepłe.

Opublikowano

A jak myślisz czemu już badam temat :) 

NA BF mam kilka pozycji, żeby sprawdzić jak się ceny ukształtują. I tak jestem zdecydowany więc te 10 - 20 % będzie dobrym bonusem.

Aczkolwiek Miler nie ma na stronie tych Twoich, kalta ma.

Opublikowano
Miler - najlepsze jakie kiedykolwiek miałem. Nie mówię, że to ósmy cud świata, ale skóra z łosia + kaszmir + bardzo dokładne wykonanie bardzo mi się podobają i chętnie bym kupił jeszcze jedne w czarnym kolorze. Są na tyle ciepłe, że przy temperaturze powyżej +5 są za ciepłe.

Jak zachowuje się skóra łosia w porównaniu z jeleniem? Nigdy nie miałem łosia (bez skojarzeń proszę). Jest bardziej miękka, bardziej/mniej trwała?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk