Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Hidden napisał:

Mango najwygodniej zamawia się przez zalando, bo jest dłuższy czas na zwrot i wystarczy zanieść paczkę do dowolnej żabki.

"Normalne" Mango też ma darmowy zwrot przez DHL w Żabce.

Opublikowano

Witam,

skoro już jesteśmy w temacie sklepu Mango. Poniżej wklejam link do marynarki która chodzi mi po głowie. Warte to czegokolwiek czy nie ma co tracić czasu? Miałem jedne spodnie (sztruks) tej firmy, i sam materiał jak na swoją cenę ok, jednak musiałem wyrzucić ze względu na poliestrowe kieszenie (śliskie, zimne i nieprzyjemne). Jak wygląda sprawa w przypadku marynarek?  Ewentualnie czy możecie proszę polecić gdzie kupię lnianą marynarkę bez podszewki w cenie poniżej 1000zł, a najchętniej w okolicach 500zł ? Rozmiar 170/48 też nie jest bez znaczenia.

https://www.zalando.pl/mango-cola-marynarka-m9122a0ai-o11.html

ps. Mówimy tu o marynarce za taką a nie inną kwotę. Za porównywanie do marynarek za 1500+ zł grzecznie aczkolwiek stanowczo podziękuję :)

Opublikowano
2 minuty temu, JakubER napisał:

Witam,

skoro już jesteśmy w temacie sklepu Mango. Poniżej wklejam link do marynarki która chodzi mi po głowie. Warte to czegokolwiek czy nie ma co tracić czasu?

Nie warto zawracać sobie głowy marynarkami tej firmy - są przeważnie zbyt krótkie i wyglądają jak damski żakiecik. 

Opublikowano
1 minutę temu, KIERMAN.pl napisał:

Nie warto zawracać sobie głowy marynarkami tej firmy - są przeważnie zbyt krótkie i wyglądają jak damski żakiecik. 

Dziękuję za odpowiedź. Tak podejrzewałem. Jakieś sugestie odnośnie gdzie szukać sensownych letnich marynarek w cenie do 1000zł ?

Opublikowano
8 minut temu, JakubER napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Tak podejrzewałem. Jakieś sugestie odnośnie gdzie szukać sensownych letnich marynarek w cenie do 1000zł ?

https://gagliardi.eu/en-US/product-category/jackets/?orderby=price&filtering=1&filter_composition=linen&p=&page_id=

Za pierwsze zamówienie albo zapisanie się do newslettera (nie pamiętam dokładnie) jest -15%, zatem powinieneś się zmieścić w budżecie.

Ewentualnie https://www.lancerto.com/pl/odziez/kolekcje/lancerto-mrvintage.html?material_filter=Len lub https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/kolekcja/marynarki/gładka-marynarka-ze-100%-lnu-slim-fit-c680503p8529185.html?colorId=710&categoryId=680503 lub https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/kolekcja/marynarki/strukturalna-marynarka-ze-100%-lnu-slim-fit-c680503p8598022.html?colorId=500&categoryId=680503

• Like 1
Opublikowano
Ja z kolei mam 2 całkiem normalnej długości i o przyzwoitym składzie, za małą cenę. Więc nie uogólniałbym.
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
3 godziny temu, Blondas napisał:
6 godzin temu, KIERMAN.pl napisał:

Ja z kolei mam 2 całkiem normalnej długości i o przyzwoitym składzie, za małą cenę. Więc nie uogólniałbym.

Dlatego napisałem "przeważnie", też mam dwie marynarki z mango i też są niezłej długości, choć dodatkowe 2 cm by im nie zaszkodziło. Niestety większość na zdjęciach wygląda na zdecydowanie za krótkie. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@JakubER

Przy Twoim wzroście rownież polecam marynarki z serii Lancerto x Mr Vintage. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, fajne materiały (chociaż z tego co mi się wydaje to raczej mieszanki i dominują kraty). Możesz też sprawdzić marynarki m.ceran.

A jeżeli ma być czysty len, to najtańsze havany z suitsupply kosztują 1069 zł. 

Opublikowano

W kwestii kurtki powiedzmy przejściowej, jak nie Barbour to co? Mierzyłem wersję Liddesdale w rozmiarze M. Rękawy za krótkie, a wyglądałem jak w worku. Wnioskuję po tym, że nie ma sensu próbować z L, bo nie zdziałam nic poprzez poprawki krawieckie. Pisaliście, że Liddesdale Heritage będzie za krótka do marynarek.

To ponownie, jak nie Barbour to co...?

Opublikowano
41 minut temu, O.v.K. napisał:

Koledzy,

próbował ktoś wydłużać rękawy w SuSu Havana?
Chodzi dosłownie o 1 cm, materiału raczej jest dosyć, ale nie wiem, czy podszewka ma stosowny zapas...

Owszem, da się.

Godzinę temu, Ropóh napisał:

Witam,

Właśnie dzisiaj odebrałem na lato garnitur SuSu:

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-mid-blue-garnitur/P5425.html?cgid=Suits&prefn1=fit&srule=SalePriceAsc&prefv1=Lazio&pdp=true

I po dokładniejszym obejrzeniu znalazłem wystające nitki z tkaniny. W składzie jest len, ale czy to normalne ?

Nitki_1.jpg

Nitki_2.jpg

Moim zdaniem jak najbardziej w normie.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wielkie dzięki Panowie za odpowiedź.

W takim razie garnitur zostaje, cieszy mnie to. Jeszcze tylko pytanie o ewentualne poprawki, oprócz długości spodni oczywiście :)

1.thumb.jpg.750d3dc190c86bd5c511b17b3a5fed8c.jpg2.thumb.jpg.eef99d67c9718498ddebe14c9165851f.jpg3.thumb.jpg.30f6cd2a62715d124b7e7c4a74d4815c.jpg 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
12 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

Rękawy do wydłużenia, poza tym ładnie leży.

Dzięki, 

Też o tym myślałem. Dzisiaj oglądałem je na spokojnie, jest nadmiar materiału i podszewki tak na 1-1,5 cm, więc będzie co wydłużać.