Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, lubo69 napisał:

Ditto. W TKMaxx kiedyś nie można było zwrócić skarpetek, nawet fabrycznie zapakowanych w trójpaku, spiętych i zszytych, a koszule można było.

Przyjmowanie zwrotów/refundacja, czyli to co dotyczy tzw refound/return policy to jest bardziej sprawa kulturowa niż widzimisię danej sieci sklepów.,Podobnie jest z wypłatami ubezpieczeń i traktowaniem interesantów w urzędach.,W niektórych krajach obowiązuje zasada "The Benefit of The Doubt" i kiedy klient idzie cokolwiek zwrócić, upomina się o odszkodowanie, załatwia sprawy urzędowe itp. to druga(ta silniejsza) strona akceptuje to ,że jest szczery i należy mu się pozytywne załatwienie roszczeń.,Nie tak dawno około 10-12 lat temu można było oddać buty w sklepie bez względu na stan, liczyła się tylko sztuka,.Dzisiaj jest jucz nieco inaczej podeszwa nie może być zjechana ,ale nie trzeba mieć kartonowego opakowania ,metek a nawet nie trzeba mieć rachunku ,paragonu,czy innego dowodu sprzedaży w takim wypadku personel sklepu szuka najniższej ceny w jakiej dany towar był kiedykolwiek sprzedawany i tyle oddaje.Nikt też nie obwąc*uje koszul swetrów,czy bluzek na okoliczność czy przypadkiem nie byly noszone,.

Opublikowano

Panowie,

czy określenie „glattleder” oznacza skórę lakierowaną? Słownik tłumaczy to jako gładka skóra, ale jak to przetłumaczyć  w kontekście surowca z którego zrobiony jest but?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam, gdzie w Krakowie (najlepiej centrum/zachód) znajdę jakiś sensowny sklep z akcesoriami do szycia? Albo nie ma sensu się w to bawić bo wszędzie jest to samo i zamawiać z allegro?

Na dniach będę miał od koleżanki maszynę do szycia i mam wielki plan aby wreszcie nauczyć się skracać spodnie.

Opublikowano

Czy zdarzyło Wam się, żeby w wełnianych swetrach zrobiła się dziurka, puściło oczko? W cienkim swetrze merino w kilku miejscach pojawiły mi się malutkie dziurki, jakby jedno oczko nie wytrzymało - nie wiem czy można to wiązać z molami? Latających motyli nie przyuważyłem...

Opublikowano

Cześć, chciałbym prosić o pomoc w wyborze białej koszuli do stylizacji nieformalnych( głównie do dżinsów i spodni chino). Interesuje mnie opinia odnośnie jakości koszul - głównie RL. Czy jest warta swojej ceny. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

https://www.osovski.pl/product-pol-908-Koszula-meska-OSOVSKI-OSV1842.html

https://www.zalando.pl/polo-ralph-lauren-koszula-white-po222p03w-a11.html

https://www.ctshirts.com/intl/extra-slim-fit-button-down-washed-oxford-plain-white-shirt/CSR0636WHT.html?cgid=shirts-casual-shirts&dwvar_CSR0636WHT_casualShirtSize=S

Opublikowano
3 godziny temu, Rafał Sz napisał:

Interesuje mnie opinia odnośnie jakości koszul - głównie RL. Czy jest warta swojej ceny. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

W TK Maxx na przecenie bym wziął, za 300 zł z Zalando nie. ;)

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Moim zdaniem koszula od  Osovskiego (choć bardzo ładna) - nie pasuje do dżinsów; jest lekko połyskująca i zdecydowanie po drodze jej z zestawami formalnymi.

Natomiast ta od RL, do której linka wstawiłeś, jest zrobiona z dzianiny (ma luźniejszy splot i jest zdecydowanie bardziej 'lejąca' niż np. bawełniana tkanina typu oxford jak w tej od CT).

• Like 1