Łukasz N. Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 Hej, Czy pomoglibyście ocenić prawidłową długość marynarki. 1. Granatowa Czy to nie jest za długa marynarka? Moja krawcowa mówi mi że powinna być krótsza by otworzyć bardziej doł marynarki - ja uważam, że powinna zasłaniać tyłek. 2. Szara Czy to nie jest za krótka marynarka, czy jeszcze mieści się w granicach dopuszczalnych - czytaj dobrego smaku. Od zawsze się zastanawiam, czy ja tak mam - długie ręcę i nie powinienem się trzymać tej zasady co do długości marynarki. Pozostałe kwestie, wiem - wymagają poprawek na plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2021 Granatowa jest na pewno dobra, wiec zmień krawcową. Szara moim zdaniem jeszcze ujdzie od biedy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2021 Szara wg mnie zbyt krótka + wysoko położony guzik, co nienaturalnie podnosi talię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 20 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2021 Koledzy mają rację. Granatowa świetna, a szara przez ten guzik dość pokraczna. W jednej wyglądasz męsko a w drugiej sztubacko - o ile takie określenie jest jeszcze w użyciu u forumowiczów 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilbielak96 Napisano 2 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2022 Dzień dobry. Czy mógłby ktoś doradzić czy ten płaszcz odpowiednio leży? Martwią mnie jak ramiona układają się z tyłu. Czy ewentualnie krawiec mógłby to jakoś poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 3 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2022 @kamilbielak96 ramiona wyglądają ok, osobiście nie przejmuje się idealnym dopasowaniem płaszcza i Tobie też to sugeruję. Załóż pod niego różne warstwy które masz zamiar z nim nosić. Z cienkim kardiganem merino może zdawać się luźny, ale np. z tweedową marynarką albo grubym, irlandzkim swetrem może być już idealny. Sam swój wziąłem z premedytacją rozmiar większy i np. z puchową kamizelką i cienkim swetrem jest już na styk i wszystkie nadmiary materiału są ładnie wyrównane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 8 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2022 Jak oceniacie dopasowanie tego damskiego płaszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander Średni Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 Głupie pytanie 001: Co sądzicie o takiej kieszeni zamiast brustaszy? Raczej casualowa rzecz, czy nadaje się też do bardziej eleganckich stylizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 To jest brustasza tylko nakładana. Nakładane kieszenie, w tym brustasza są atrybutem bardziej każualowych marynarek i garniturów. Są częste w tweedach, flanelach itd. Do formalnego garnituru stosuje się cięte kieszenie. Można wyglądać bardzo elegancko ale nieformalnie. Wszystko zależy od okazji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 2 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2022 Koledzy, proszę o podpowiedź. Jestem na etapie zamawiania garnituru na miarę, tkanina Scabal Super 110'S granat/niebieski w wyraźną kratę windowpane, w kolorze fuksji. Marynarkę planuję zamówić na 2,5 guzika, klapy zamknięte i rękawy con rollino lub koszulowo, ale to nie istotne. Istotne natomiast są kieszenie. Dotychczas wszystkie, ale to wszystkie marynarki zamawiałem z nakładanymi. I wygodniejsze, i mniej formalne co mega mi pasowało. Brustasza będzie wpuszczana, ale cały czas zastanawiam się nad tymi dolnymi. Niby garnitur będę miał na własnym ślubie (ale ślub w plenerze, bardzo na luzie, loafersy na stopach), ale wiadomo potem będę chciał zestaw rozkompletować i nosić w koordynowanych zestawach. Czy wg Was nakładane kieszenie zagrają z peak lapel? Czy gdybym wybrał jednak kieszenie z patkami, taka marynarka nada się do rozkompletowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2022 @Dyjamentowski moim zdaniem płaszcz leży bardzo fajnie; chyba tylko rękawy do skrócenia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2022 Szyjąc garnitur w kratę zamówiłbym klapy otwarte i do tego nakładane kieszenie. Brustaszę wpuszczaną, nakładane się moim zdaniem nie sprawdzają. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 2 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2022 Głupie pytanie 001: Co sądzicie o takiej kieszeni zamiast brustaszy? Raczej casualowa rzecz, czy nadaje się też do bardziej eleganckich stylizacji?Moim zdaniem ładnie wyglada jak jest pusta. Włożenie poszetki często powoduje ze wyglada ona na „wypchaną” - dlatego tez preferuję brustasze wpuszczane. Do tego - moim zdaniem barchetta w brustaszy nakładanej nie wyglada zbyt dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 W dniu 2.03.2022 o 13:50, Servetch napisał: Szyjąc garnitur w kratę zamówiłbym klapy otwarte i do tego nakładane kieszenie. Brustaszę wpuszczaną, nakładane się moim zdaniem nie sprawdzają. Brustasza (barchetta) na bank wpuszczaną zrobię, jednak te klapy frakowe jednak na 100% zostają. Dotychczas wszytkie właśnie zamawiałem otwarte, chyba że w dwurzędówkach. Póki co najbardziej skłaniam się ku klapom frakowym + klasyczne kieszenie z patkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 4 godziny temu, JDC napisał: Póki co najbardziej skłaniam się ku klapom frakowym + klasyczne kieszenie z patkami. Mam marynarkę z klapami w szpic i kieszeniami nakładanymi i bardzo ją lubię. Wolisz w szpic i cięte z patkami - rób takie Nic strasznego ani gorszącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 11 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2022 Granatowe brogsy do szarych, bordowych lub beżowych chino? Co sądzicie? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 11 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2022 2 godziny temu, mgns napisał: Granatowe brogsy do szarych, bordowych lub beżowych chino? Co sądzicie? Świetne te Carlosy, dobry zakup. Gratuluję i zazdroszczę. Od dłuższego czasu chodziły mi po głowie, ale niestety ostatnio mój budżet został przycięty. Mi najbardziej pasuja do szarości, potem do beżu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 11 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2022 3 minuty temu, Jakub84 napisał: Świetne te Carlosy, dobry zakup. Gratuluję i zazdroszczę. Od dłuższego czasu chodziły mi po głowie, ale niestety ostatnio mój budżet został przycięty. Mi najbardziej pasuja do szarości, potem do beżu. Najchętniej zrobiłbym jeszcze na nich lustro ale słyszałem, że taka skóra anilinowa z patyną nie lubi takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2022 Nie spotkałem się z niczym podobnym. Gdzie to słyszałeś? Że niby wosk ma zniszczyć skórę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 12 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2022 19 minut temu, pablocito napisał: Nie spotkałem się z niczym podobnym. Gdzie to słyszałeś? Że niby wosk ma zniszczyć skórę? Że przy ściąganiu go potem np. cleanerem można zdjąć patynę i finish. Co więcej czytałem u Justina na Shoesnobblog o tym, że nowe buty nie powinny mieć robionego mirrora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 12 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2022 41 minut temu, pablocito napisał: Nie spotkałem się z niczym podobnym. Gdzie to słyszałeś? Że niby wosk ma zniszczyć skórę? No i ja mam tylko bezbarwny wosk, a ten może uszkodzić factory finish tej delikatnej skóry. Jak doczytałem o tych skórach i się dopytałem to normalnie strach w tych butach chodzić, bo to jedyna sztuka jaka powstała dla sklepu na zamówienie.Troche wody i np może się zrobić permanentna plama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2022 Aaaa to inna sprawa. Do gabloty z nimi i podziwiać. Ja bym się jednak zaopatrzył w granatowy wosk jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 12 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2022 9 minut temu, pablocito napisał: Aaaa to inna sprawa. Do gabloty z nimi i podziwiać. Ja bym się jednak zaopatrzył w granatowy wosk jazda. Właśnie jednak wezmę saphira krem i wosk. Zastanawiam się nad kremem BDC a M'Dor, warto dwa razy tyle płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2022 Nie wiem, ale mówią, że tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechoo88 Napisano 24 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2022 Poproszę o ocenę, uwagi, czy coś można by poprawić. Garnitur Bytom, 176/112/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi