pablocito Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2022 Jak na Bytom leży nieźle, nic tu nie ulepszysz. 1 2 Cytuj
Grzechoo88 Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2022 9 minut temu, pablocito napisał: Jak na Bytom leży nieźle, nic tu nie ulepszysz. Dziękuję, miałem obawy co do rozmiaru, mam 180 cm, wahałem się więc między 176 a 182. Ostatecznie wybór padł na ten pierwszy. Cytuj
pablocito Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2022 Wziąłbym ten drugi, bo marynarka jest trochę za krótka. Tylko rękawy trzeba będzie pewnie skrócić. Cytuj
johnyr7 Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2022 Cześć, potrzebuję porady w sprawie koszuli, wydaje mi się że jest nieco za duża aczkolwiek w kołnierzyku jest na styk. Cytuj
mgns Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2022 50 minut temu, johnyr7 napisał: Cześć, potrzebuję porady w sprawie koszuli, wydaje mi się że jest nieco za duża aczkolwiek w kołnierzyku jest na styk. Zwężenie zaszewkami + skrócenie rękawów. 1 Cytuj
Servetch Opublikowano 24 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2022 Nawet nie tyle skrócenie rękawów, a zwężenie mankietów (przeszycie guzika). 1 Cytuj
mgns Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2022 Cześć, czy trencz powinien być tak samo dopasowany jak inne płaszcze? (bosmanka/dyplomatka) Ten ze zdjęcia jest ok, czy lepiej byłoby zabrać go do krawcowej? Sorry za jakość zdjęć, ale nie mogłem znaleźć lepszych. Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2022 @mgns dopasowanie nie jest złe , kolor natomiast imo średni , osobiście poszedłbym w klasyczny beż . 1 Cytuj
mgns Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2022 2 minuty temu, Szydlowsky napisał: @mgns dopasowanie nie jest złe , kolor natomiast imo średni , osobiście poszedłbym w klasyczny beż . Oj ja nigdy bym beżowego nie ubrał, ostatnio nawet jeszcze beżowych spodni nie chciałem nosić a co dopiero trencza Cytuj
mosze Opublikowano 25 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2022 W dniu 24.03.2022 o 09:33, Grzechoo88 napisał: Poproszę o ocenę, uwagi, czy coś można by poprawić. Garnitur Bytom, 176/112/100. Ramiona wyglądają kiepsko. Bytom stosuje bardzo mocne wypełnienia, co skutkuje "kwadratowymi" ramionami, w Twoim wypadku marynarka wygląda na nieco za szeroką, przynajmniej przy takich wypełnieniach. Przed decyzją o zakupie sprawdziłbym inne marki, jak leżą w ramionach. Jeśli garnitur już kupiłeś (i nie możesz oddać), zostają eksperymenty u krawca z rozmiarem poduszek. Być może ich redukcja pomoże, ale to jest eksperymentowanie, nie każdemu się chce. 1 1 Cytuj
Koval Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 @mgns, tręcz w swej istocie powinien być luźny, więc ok. A co do koloru - jeśli to granat to też spoko. 1 Cytuj
mgns Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 18 minut temu, Koval napisał: @mgns, tręcz w swej istocie powinien być luźny, więc ok. A co do koloru - jeśli to granat to też spoko. Lekko jaśniejszy granat 1 Cytuj
mgns Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2022 1 godzinę temu, Koval napisał: @mgns, tręcz w swej istocie powinien być luźny, więc ok. A co do koloru - jeśli to granat to też spoko. Zwłaszcza, że docelowo będę go nosił też do garnituru/marynarki. A tak na co dzień tylko grubszy wełniany golf może co najwyżej Cytuj
matt_falley Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2022 Panowie i Panie, Temat marynarka. Wziąć longa następnym razem? Miałby (w cm): - 1 klatka - 2 talia - 2 biodra - 1 ramiona + 3 plecy + 2.5 rękawy Obecnie ciąży na mnie klątwa wysoko położonego guzika w różnych RTW (4 cm powyżej tali). Ta leży ogólnie dobrze, dobrze się w niej czuję, ale jest chyba odrobinę krótka (chociaż tyłek zasłania). Co o tym sądzicie? Cytuj
pablocito Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2022 Wiele tu nie widać, wydaje się ok, przynajmniej patrząc na guzik, ale 2,5 cm dłuższy rękaw na pewno dobrze by jej zrobił. 1 Cytuj
mgns Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Cześć, kupiłem moją pierwszą marynarkę i zastanawiam się nad jej dopasowaniem. Głównie chodzi mi o ramiona, długość rękawa oraz szerokość w talii/klatce piersiowej. Warto wybrać się z nią do krawca? Cytuj
Gocławianin Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Górny guzik mógłby być niżej, ale nie jest źle. Ciesz się i noś. 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Długość rękawów ciężko ocenić, bo nie ma koszuli, ale na oko wydają się dobre. Guzik jest moim zdaniem ok i tak nie dałoby się z tym nic zrobić. Taliowanie to kwestia gustu, jeżeli masz duży luz, to można ją trochę zwęzić. Nie widać pleców i kołnierza. Ramiona na szerokość wydają się ok. Długość też chyba w porządku. 1 Cytuj
mgns Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2022 3 godziny temu, pablocito napisał: Długość rękawów ciężko ocenić, bo nie ma koszuli, ale na oko wydają się dobre. Guzik jest moim zdaniem ok i tak nie dałoby się z tym nic zrobić. Taliowanie to kwestia gustu, jeżeli masz duży luz, to można ją trochę zwęzić. Nie widać pleców i kołnierza. Ramiona na szerokość wydają się ok. Długość też chyba w porządku. Tak wygląda to z boku. Nie mam zdjęcia tyłu, ale nie marszczy się prawie w ogóle. Cytuj
mosze Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Leży ok, więcej trudno z tych zdjęć powiedzieć. Powinieneś mierzyć na koszulę. Prosta ocena konieczności taliowania polega na tym, żeby złapać za guzik i odciągnąć na maksa. Jeśli uda się odciągnąć na kilka cm, to jest dopasowana, jeśli na kilkanaście, to do taliowania. 1 Cytuj
musa19 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @mgns, leży więcej niż ok, widywałem gorzej dopasowane mtm? 2 Cytuj
Koval Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @mgns, też muszę 'odszczekać' - całkiem przyzwoicie to z przodu wygląda. 1 Cytuj
mgns Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Koval napisał: @mgns, też muszę 'odszczekać' - całkiem przyzwoicie to z przodu wygląda. No widzisz, a taka sierota była z tej marynarki Cytuj
mgns Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Cześć, jakiego koloru i z jakimi wzorami koszule będą pasować do tej marynarki? Marynarka ma delikatną kratę. Koszula w cienkie pasy albo jakaś krata? Czy lepiej szukać gładkiej? Cytuj
pablocito Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Łatwiej byłoby odpowiedzieć chyba na pytanie jaka koszula NIE będzie pasować do tej marynarki. 3 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi