mosze Napisano 26 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2019 Wesele, jeśli je traktować poważnie, zresztą zapewne poprzedzone ślubem, wymaga garnituru wieczorowego, białej koszuli, czarnych butów. Jeśli nie masz i nie możesz kupić, to po prostu załóż coś, co będzie możliwie najbliżej wzorca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Proszę o poradę dotyczącą spodni do garnituru. Leżą tak jak na zdjęciach poniżej. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Są za wąskie w biodrach. Da się z tym żyć, ale nie jest to super poprawne ani wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Skrócić nogawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Poniżej spodnie rozmiar większe. Niestety marynarka w tym zestawie jest za szeroka i spodnie w pasie też za szerokie więc raczej sens jest wziąć mniejszy rozmiar i poszerzać spodnie o ile to konieczne. Te spodnie w udach są już ok czy dalej nie to? Zdjęcie bez butów, ale to że spodnie do skrócenia już wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Cześć wszystkim, mam pytanie w sprawie dopasowania spodni. Jakoś dopiero teraz zwróciłem uwagę na jedną rzecz. Spodnie które mam (czy już Benevento/SS/Luxire/SpierMackay) jakoś słabo leżą. Chodzi o to, że nogawka, kiedy spodnie są ogólnie krótsze (no break powiedzmy) to się wybija jakoś zbyt do tylu. 1. Nie jestem pewien czy ten mankament spowodowany jest przez moje łytki, czy krój, czy oboje. 2. Myślicie, ze krawiec by coś tu poradził? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 1 godzinę temu, Ladislav napisał: Cześć wszystkim, mam pytanie w sprawie dopasowania spodni. Jakoś dopiero teraz zwróciłem uwagę na jedną rzecz. Spodnie które mam (czy już Benevento/SS/Luxire/SpierMackay) jakoś słabo leżą. Chodzi o to, że nogawka, kiedy spodnie są ogólnie krótsze (no break powiedzmy) to się wybija jakoś zbyt do tylu. 1. Nie jestem pewien czy ten mankament spowodowany jest przez moje łytki, czy krój, czy oboje. 2. Myślicie, ze krawiec by coś tu poradził? Dzięki Nie przeprostowujesz kolan? Bo tak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ladislav Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 Cześć, wiesz co, zauważyłem, ze nawet jakoś tak naturalnie mi się stoi. Wiadomo, mogę trochę inaczej stanąć ale to raczej daleko od mojej naturalnej postury nie będzie. Są tez spodnie w których to aż tak widać nie jest (naprz. lniany SS-Havana) i są takie gdzie jest to mocniej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 Co myślicie o kieszonkach zegarówkach w spodniach? Mam 2 modele do wyboru i w obu takowe są przy czym w jednym praktycznie niewidoczna. Nie spotkałem się wcześniej z tym w garniturach, które nosiłem. Jakoś dziwnie mi ta kieszonka wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2019 Nic specjalnego, większość porządnych spodni ma taką kieszonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 23 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2019 ... I trzeba się bardzo postarać, by ją zobaczyć. Jeśli to twoja jedyna obawa, co do tych spodni, to możesz śmiało brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 23 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2019 @ramzi jak wygląda dziwnie , to ta" praktycznie niewidoczna" będzie lepszym wyborem 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 6 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2019 Chciałem się doradzić odnośnie dopasowania płaszcza. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2019 Według mnie płaszcz leży dostatecznie; jest zbyt krótki (pomijając modę na krótkie płaszcze, jesteś chyba wysoki, więc płaszcz wygląda jak przedłużona kurtka), rękawy ma nieco zbyt szerokie i chyba jest też cały odrobinę zbyt szeroki. Mogę się jednak mylić, bo na podstawie jednego średnio skadrowanego zdjęcia w pozie selfie niewiele można powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markin Napisano 6 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2019 W ramionach leży dobrze, wydaje się być szeroki w klatce. Moim zdaniem za krótki, ale to już kwestia gustu. Ogólnie to nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pryczu Napisano 15 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 W dniu 4.08.2019 o 20:07, pryczu napisał: Czy spotkaliście się z przypadkiem ponownego uszycia marynarki zrobionej na miarę lub MTM? Nie wiem czy takie żądanie jest w ogóle realne w praktyce. Wracam z krótkim posłowiem do mojej historii z przykrótka marynarką od Macaroni Tomato. Panowie z MT zaakceptowali moja "reklamację" i zgodzili się uszyć dla mnie nową, dłuższą marynarkę. Na początku tygodnia odebrałem skończona marynarkę, obecna długość jest w mojej ocenie odpowiednia, reszta też jak najbardziej w porządku, także jestem zadowolony, że wszystko skończyło się pomyślnie. Przy okazji ciekawszej stylizacji podeślę poglądowe zdjęcia. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Jak myślicie, czy marynarka nada się do smart casualu, chciałbym ją zestawiać głównie z jeansami i butami zamszowymi? https://eu.suitsupply.com/pl/new_arrivals/marynarka-havana%2C-br%C4%85zowa%2C-w-kratk%C4%99/C1483.html?cgid=new_arrivals&from=whatsnew&pdp=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 19 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Aż dziw że pytasz, do tego stworzona. 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danizelij Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 Jakie spodnie do takich butów? Przyznam, że mam nieco z nimi problem, bo z jednej strony to oxfordy, a z drugiej zamsz i kolor powodują, że są mniej formalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 Na lato jasnoniebieskie chino, z khaki mogą się zlewać, ale to trzeba na żywo zobaczyć. Mogą też być błękitne jeansy. Na jesień np. jasnoszara flanela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markin Napisano 24 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 Ja bym pokusił się o stwierdzenie, że prawie wszystko. Od jeansów i chinosów, przez sztruks, moleskin, tweed i flanelę, aż po zwykłe spodnie garniturowe z wełny czesankowej. Jesli chodzi o kolory to sytuacja wygląda podobnie. Musiałbyś się tylko zastanowić, czy bardziej wolisz zestawy monochormatyczne, czy te budowane na zasadzie kontrastu. Buty bardzo uniwersalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 24 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2019 W dniu 23.11.2019 o 20:36, danizelij napisał: Jakie spodnie do takich butów? Przyznam, że mam nieco z nimi problem, bo z jednej strony to oxfordy, a z drugiej zamsz i kolor powodują, że są mniej formalne... Mam podobne, chociaż może minimalnie ciemniejsze, a może i nie. Moje różne wariacje na temat. Które lepsze, a które gorsze ... ? 6 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazior Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Dzień dobry,Za niedługo będę miał przyjemność bawić się wraz z przyjaciółmi na zabawie Andrzejkowej. Impreza odbędzie się w lokalu z muzyką na żywo, na której będzie około 150 gości... czyli impreza dość formalna, zapewne w stylu wesela lub balu sylwestrowego, na którą wypada założyć "krawat".W swojej garderobie posiadam ciemnogranatowy garnitur, który pasuje prawie zawsze do wszystkiego, ale chciałbym na tą imprezę jednak ubrać coś nieco mniej formalnego co będzie się w jakimś stopniu odróżniać się od większości gości. Chciałbym wykorzystać moją granatową marynarkę i połączyć ją z szarymi spodniami w kratę i stworzyć taki oto zestaw koordynowany:1) granatowa marynarka Bytom z serii miksuj i łącz i szara poszetka:https://www.bytom.com.pl/p-be0-02-01d-marynarka-florence-6 2) szare spodnie w kratę Recman:https://www.recman.pl/spodnie-potto-313-grafit.html Do tego zestawu planuję założyć białą koszulę, ciemnobrązowy krawat typu KNIT i ciemnobrązowe buty.Czy według was taki zestaw będzie odpowiedni?Czy w/w marynarka garniturowa dobrze się komponuje z tymi spodniami?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Załóż czarne buty, w czasie wieczornych wydarzeń (sztuczne światło) wyglądają po prostu lepiej, szczególnie porządnie wyczyszczone. Co do zestawu koordynowanego - niby można, ale wieczorem lepiej sprawdzają się prostsze zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Na dzień do biura super zestaw, na bal (bardziej formalny, jak piszesz) bym nie kombinował i zrezygnował z knita na rzecz krawata(tu możesz wykazać się finezją), pełnego garniaka i czarnych butów.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi