Koval Napisano 8 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2019 @Jakub.B Przy tej odległości i wysokości obiektywu od 'modela' nie da się ocenić proporcji (obiektyw na wysokości talii/pępka; odległość pozwalająca zobaczyć całą sylwetkę). 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan3k Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Zrób dwa zdjęcia, jedne z przodu drugie z tyłu. Zdjęcie pleców dobrze oddaje czy marynarka dobrze leży w barkach. Z tej pozycji wygląda to dobrze. Długość marynarki jako smart casualowej wydaje się odpowiednia, ale też należałoby zrobić zdjęcie na wprost, a nie z góry. Z tej pozycji to długość rękawów do skrócenia co najmniej 2, może 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Podsyłam te zdjęcia. Najpierw jest krótsza, później dłuższa. Czy można w marynarce skrócić jeden rękaw bardziej niż drugi? Czy lepiej się nie bawić w tego typu przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Ta marynarka ma bardzo dziwne proporcje (na przykład długość rozcięć z tyłu). Pierwsza jest zdecydowanie za krótka, drugiej także wydłużenie by pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 41 minut temu, Jakub.B napisał: Czy można w marynarce skrócić jeden rękaw bardziej niż drugi? Czy lepiej się nie bawić w tego typu przeróbki? Oczywiście, o ile wzór nie spowoduje, że będzie to widać (krata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Długość rękawów trzeba dopasować tak, żeby dobrze wyglądały. Ja w każdej marynarce MTO zamawiam ją z niewykończonymi rękawami i wykańczam do długości moich rąk (wychodzą trochę inaczej przez niesymetryczny układ ramion). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 10 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2019 Naprawdę bardzo chcesz zostawić jedną z nich? Pierwsza jest do oddania bez wahania, a druga..... Wąskie klapy, kanciaste ramiona, rękawy do skrócenia (zawsze skracam bardziej prawy) i kolor mało twarzowy, o ile nie jesteś smagłym południowcem😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 12 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2019 Po przemyśleniu marynarki zostały zwrócone - za dużo mankamentów i wizja potencjalnego chodzenia za przerabianiem odstraszyły mnie od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 13 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2019 Zdradzisz co to za producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Kwadratowe ramiona, jeden szlic, białe plamki na metce sugerujące krótką nazwę marki - obstawiam Bytom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Dokładnie to co napisał kolega wyżej, połasiłem się na włoską wełnę z kaszmirem w składzie, niestety patrząc z perspektywy czasu wygląd pozostawiał wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERASTFandorin Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Panowie czy Waszym zdaniem do takich brogów nadają się jeansy? Mam wrażenie że lekko zbyt spiczasty jest czubek tego buta. Co myślicie? https://patine.pl/yanko-style-545-goodyear-welted.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 @ERASTFandorin Jak dla mnie, to pasują. Takie nieformalne, dosyć jasne buty bardzo fajnie wyglądają z ciemnymi jeansami (choć są dużo mniej uniwersalne, niż się z początku wydaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERASTFandorin Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 @Manolete kolor uniwersalny do nieformalnych wyjść ale mam wrażenie że przez te wydłużone czubki trochę zaburzają proporcje. Niestety jest mało stylizacji z nimi więc pewnie odpuszczę testowanie ich na swoich nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Wg mnie ok, oczywiście nie na wieczór. Natomiast odbiór buta (ksztaltu, proporcji) zależy od rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veman Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 @michau To jest BYTOM. Model JAKOBI-1C (96% wełna, 4% kaszmiru) dostępny w ramach oferty "miksuj i łącz". Wiem, bo sam się kiedyś na nią połasiłem i od tego czasu szukam dla niej nowego właściciela. Jak na razie bez większych sukcesów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Panowie, pomimo ponad dwóch lat stażu na forum czuję się trochę jak ten sprzedawca w McDonald's ciągle z plakietką "uczę się". Kupiłem na ostatniej wyprzedaży dwie koszule SuSu z kołnierzem cutaway i jedną tradycyjną. Nigdy nie miałem danysich ciągot, ale te cutawaye wydają mi się lepiej wycięte niż tradycyjny kołnierzyk. Wiem, że to wszystko ma jakieś uzasadnienia typu wąska twarz to szeroki kołnierz, ale bałem się zbytniego odsłonięcia pętli krawata, a to chyba nie ma tu miejsca ? I dla porównania zwykły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Jak na moje oko jest w porządku. Nie są to jakieś szalone kształty czy inne extreme cutaway. Jedynie krawaty mi się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 Według mnie cutawaye prezentują się lepiej na tych zdjęciach, które wrzuciłeś, ale wszystkie 3 wyglądają na dobry zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 35 minut temu, Xune napisał: Jedynie krawaty mi się nie podobają Jakoś to przeboleję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Mi się podobają i koszule, i ich kołnierzyki oraz krawaty. Przyczepilbym się do łączenia faktur i wzorów,ale nie takie było pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 52 minuty temu, michau napisał: Mi się podobają i koszule, i ich kołnierzyki oraz krawaty. Przyczepilbym się do łączenia faktur i wzorów,ale nie takie było pytanie Wal śmiało. Zapytam z góry czy chodzi o obrazek nr 2 ? 1 i 3 uważam za bardzo bezpieczne. 2 to tak czy inaczej koszula jeansowa, więc z reguły będzie bez krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Wal śmiało. Zapytam z góry czy chodzi o obrazek nr 2 ? 1 i 3 uważam za bardzo bezpieczne. 2 to tak czy inaczej koszula jeansowa, więc z reguły będzie bez krawata.1 i 2 Krawaty, choć fajne, i poszetki gryzą mi się kolorem lub wzorem z marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rewan Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Za jakiś czas idę na koncert do filharmonii. Tyle, że jest to koncert ala popowy. Jak wiadomo do filharmonii warto się dobrze ubrać. Ale czy zamiast czarnego garnituru dobrze będzie wyglądać granatowy? Do tego biała koszula, granatowa(?) mucha/granatowy krawat w skośne czerwone pasy, biała poszetka i kwiat w butonierkę (też jaki kolor wybrać?). Myślałem o brązowych brogsach ale to chyba będzie już zbyt duże odchylenie od normy. Domyślam się, że większość ludzi nawet nie pomyśli o garniturze jednak mimo to warto wyglądać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2019 Spodnie flanelowe z kantem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi