KIERMAN Napisano 3 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2017 1 godzinę temu, BrotherM napisał: Tak się zastanawiam, z czym łączyć kolorystycznie poniższe marynarki jeśli o spodnie idzie: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-jasnobrązowy-gładki/C942.html?cgid=Jackets&prefn1=fit&prefv1=Havana&prefn2=size&prefv2=106 http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-jasnobrązowy-kratka/C112014.html Białe i jasnoszare pewnie tak, typuję jeszcze jeansy, jakieś niebieskie chinosy, a coś więcej? grafitowe, gołębie, brązowe, ciemnobrązowe, brunatne, szafirowe, granatowe, pomarańczowe, ceglaste, cynamonowe, czerwień żelazowa, czekoladowe, ultramarynowe, a może nawet tycjanowe, szkarłatno-żołądziowe, herbaciane, palisanderowe i ugierowe. Majtkowe odpadają. https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 Dnia 3.2.2017 o 13:20, Rafix napisał: Witam mam takie pytanie która kamizelka do granatowego garnituru (okazja - Komunia córki ). Ciemna bardziej mi się podoba ze względu na wyraźniejszą kratkę, ale nie wiem czy nie jest za ciemna do tego garnituru? Jasna też ok ale znów kojarzy mi się w połączeniu z tym garniturem z wieloma stylizacjami z katalogów ślubnych Zaletą jaśniejszej jest też to że pasją do niej jaśniejsze krawaty (może w maju to bardziej by pasowało) za to ciemna super z krawatem granat i butelkowa zieleń. Ciemna wydaje mi się bardziej uniwersalna także na inne okazje, ale może nie ? No i nie wiem co myślicie ? Obie wełna 100's więc pewnie jakość materiał będzie taka sama więc też nie ma co przeważyć @Rafix ładne kamizelki. Tak się składa, że też mam córkę i komunię. Mój możliwy zestaw na tą okazję: https://forum.butwbutonierce.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=31046 Nie ma ryzyka, że będziesz lepiej wyglądał niż córka. 😀 Ciemniejsza kamizelka jest ciekawsza, ale do innych zestawów, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 Czy Państwa zdaniem poniższa marynarka nadaje się do stosowania w zestawach koordynowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 Tak, nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 W mocno ograniczonym zakresie, ja bym jej nie połączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 11 minut temu, Michał W. napisał: W mocno ograniczonym zakresie, ja bym jej nie połączył. Co jest trudnego w zestawieniu granatowej marynarki o tym splocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 To jest formalny garnitur, ten splot widać pod lupą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 Do wełnianych spodni w innym kolorze będzie pasować praktycznie do wszystkiego, czy to brązowej flaneli, czy szarych gładkich spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Ja taką marynarkę łącze z szarymi spodniami w kratę PoW, z wełny czesankowej. Szara flanela też będzie dobra. Jeszcze co mi chodzi po głowie, to brązowy (tabakowy?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Panowie czy to jest dobra długość rękawa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Wg. włoskich standardów -tak. A tak poważnie - na granicy; jeśli marynarka jest z bawełny, to może być za krótko(po paru zgięciach w łokciach zrobi się harmonijka i jeszcze podjedzie do góry). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Tak to bawełna. A szkoda, bardzo mi się podoba. Ale nie ma mojego rozmiaru. Też miałem odczucia, że minimalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 18 godzin temu, Michał W. napisał: To jest formalny garnitur, ten splot widać pod lupą. Ja też bym się przychylał do tej opinii. No chyba, że łączyć ze spodniami podobnie formalnymi. Chociaż, po tym co ostatnio obserwuję u ludzi z otoczenia (marynarki od garniturów z chinosami/jeansami, z naciskiem na przypadek czarnej, garniturowej marynarki [czesanka]), to w sumie to i tak wyglądało by nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Koledzy, każdy ma, jak to mówią, jakiegoś trupa w szafie. Ja mam kilka. Mam na myśli oczywiście marynarki, których nie noszę, a z którymi żal się rozstać (i tak już niejednej się pozbyłem). Jedna z nich jest o, taka. Na metce stoi napisane "Madison exclusive for Guuns". Nie chcę jej wyrzucić głównie ze względu na materiał, który jest naprawdę piękny (kaszmir z jedwabiem w kratę, zdjęcie w ogóle nie oddają jego uroku, bo nie o to tutaj chodzi). Leży właściwie nie jakoś bardzo źle, jest może trochę wąska w biodrach, nie ma szlic (na zdjęciu mam gruby casualowy pasek z dwóch warstw skóry, który dodaje mi centymetr czy dwa). Natomiast ma karykaturalnie wręcz wypełnione ramiona, jak to się drzewiej robiło, co mojej figurze służy raczej średnio (dołączam zdjęcie z rozłożonymi ramionami, gdzie widać, na czym polega problem - kwadratowe ramię + niska pacha). Co robić? 1. Polubić i nosić; 2. Przerobić - usunąć wypełnienie (rękawy są już na styk, a mogą się od takiej niepewnej przeróbki skrócić jeszcze bardziej); 3. Trzymać i czekać, aż moda wróci ( ) 4. Wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Ja bym nosił, ładna marynarka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Faktycznie jak tak patrzę na te zdjęcia to całkiem ładna :). Dla uzupełnienia obrazu zdjęcie ramion w bardziej naturalnej sytuacji - siedzę z zapiętą marynarką, kamerka na wysokości oczu rozmówcy. Ma jeszcze, jak widać, niską kozerkę, ale w granicach klasyki moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Po raz kolejny przychodzi mi zgodzić się z @Zajac Poziomka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Ramiona takie, jak Majler ma bez wypełnień . Można nosić, ale ja bym powalczył z przeróbką (nie usuwać tylko dać delikatniejsze). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 @swordfishtrombone A nie przesadzasz troszkę? Ładna marynarka (chociaż kolor u mnie budzi mieszane odczucia), leży w porządku, może tylko trochę nad barkami się pochylić. Spójrz na mój ciężki przypadek, ta za mała, tamta za duża, tam coś jeszcze innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 A, bo tak w ogóle to ją tą marynarkę dostałem z 10 lat temu, jak jeszcze była na mnie za duża, ale urosłem w klacie i jest dobra. To też metoda :). Przekonaliście mnie, będę nosił, a jak znajdę ogarrniętego krawca, to z nim skonsultuję możliwość poprawki. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Oj jak ja chciałbym mieć tylko takie problemy Nosić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Cóż - szczerze, to bym się z nią rozstał. Mnie wzór nie zachwyca, szczegóły kroju nieco dziadkowe, ramiona w stylu Bytomia. Może nie jest tragicznie, ale wg mnie niewarte zachodu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Dzięki za opinie. Pokażę Wam kiedyś inne trupy z mojej szafy. Mam jeden ulubiony sport coat, który zostanie ze mną do końca i 4 czy 5 marynarek, które pretendują do ławki rezerwowych. Muszę z nich wybrać jedną - nie godzi się mieć pięciu sport coats'ów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Poka poka, nie tylko trupy...co tam zanabyłeś w tym Paryżu. Niech się doedukujemy. Jak już pewnie wiesz nie jesteś jedyny ze zboczeniem marynarkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Mam mała kolejną bolączkę, czy marynarka nie powinna kończyć się w moim przypadku tak, mam dość długie ręcę więc mam problem w tej ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi