BrotherM Napisano 16 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Zdjęcia przy normalnym oświetleniu, a nie o północy. Klasyczny zestaw, ciemnogranatowa marynarka, piaskowe chinosy, brązowe semi-oxfordy. Oczywiście pasuje mi do tego jasnoniebieska koszula. Ale czy ta turkusowa? Do marynarki ok (lubię kontrast), ale mam zgrzyt ze spodniami. Bez krawatów, etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hackett Napisano 20 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2016 Nieźle, ale bez krawata wolę koszulkę z rozpiętym z ostatnim guzikiem Chyba, że to tak specjalnie do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 9 godzin temu, hackett napisał: Nieźle, ale bez krawata wolę koszulkę z rozpiętym z ostatnim guzikiem Chyba, że to tak specjalnie do zdjęcia. Także, ale przy większym i sztywniejszym kołnierzyku, np. półwłoskim. Tutaj niestety układa mi sie to gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 9 minut temu, BrotherM napisał: Także, ale przy większym i sztywniejszym kołnierzyku, np. półwłoskim. Tutaj niestety układa mi sie to gorzej. ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 Mam odwrotne wrażenie. Koszula pasuje do spodni - ot, wiosenny albo letni zestaw. Do marynarki - dla mnie zbyt ciemnej i sztywnej (widać m. in. po ramionach) - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 1 minutę temu, Zajac Poziomka napisał: ?????? Musiałbym zdjęcie zarzucić, a koszula w pralce. Tak opisowo: jedna cześć kołnierzyka zbyt mocno opada w stosunku do drugiej. Wygląda to niesymetrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 Koszula zapięta na ostani guzik bez krawata/muszki wygląda praktycznie zawsze fatalnie. Kilku kolegów Ci to już napisało w ostatnich dniach, tylko bardziej delikatnie. Oczywiście nie musisz naszych rad i uwag uwzględniać, ale w takim razie nie rozumiem po co prosisz o poradę na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 11 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Koszula zapięta na ostani guzik bez krawata/muszki wygląda praktycznie zawsze fatalnie. Kilku kolegów Ci to już napisało w ostatnich dniach, tylko bardziej delikatnie. Oczywiście nie musisz naszych rad i uwag uwzględniać, ale w takim razie nie rozumiem po co prosisz o poradę na forum. Uczę się. Zbieram rady. Wiesz, czasem trzeba czasu by to wypróbować i przetworzyć. I troszkę kombinuję z nieortodoksyjnym podejściem. Nie widzę sensu by spamować o oczywistych kwestiach, które mam już naprostowane. Np. jakbym zarzucił tu jasnoniebieską koszulę rozpietą pod szyją. Tak lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 @BrotherM, ta koszula po prawej jest zwyczajnie słaba; i nie chodzi tu nawet o kolor, ale fason i jakość kołnierzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 7 minut temu, Koval napisał: @BrotherM, ta koszula po prawej jest zwyczajnie słaba; i nie chodzi tu nawet o kolor, ale fason i jakość kołnierzyka. Dlatego proszę się nie dziwić, że staram się ją jakoś zagospodarować. Tak tylko dodam, jedno i drugie to Lambert. Ten turkusik kupiłem tylko dlatego, że z rozpędu nie zczaiłem, że nie ma kołnierzyka półwłoskiego. Wyszło potem. E tam, droga nie była. A xkoziola propsuję za humor. Mój człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 15 godzin temu, xkoziol napisał: Może nie od razu do kontenera... Kolega napisał, że to lambert, zatem podejrzewam, że to koszula z ukrytym guzikiem, nie przewidziana raczej do noszenia z marynarką. Letnią porą noszę takie koszule, całkiem nieźle się je użytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Kupiłem taki ekstrawagancki krawat w paisley na Allegro za kilka złotych. Myślicie, że da się go nosić, czy lepiej przeznaczyć go na szmatkę do polerowania butów? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Według mnie bardzo ładny krawat. Żółte i pomarańczowe krawaty nie są często spotykane, ten sam bym nosił. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Żółty / pomarańczowy bardzo fajnie pasuje do szarego garnituru i okres letni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Bardzo ładny, ale chyba nie do tej marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Dlaczego nie do tej marynarki? Według mnie zestaw bardzo udany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Jeśli nie do tej, to do jakiej? Wydaje mi się, że niebieski i pomarańczowy akurat do siebie pasują - na kole barw leżą naprzeciwko. A sam niebieski się powtarza, więc chyba wszystko gra. Dorzucam jeszcze zdjęcie z szarymi spodniami w tle - dla mnie wygląda dość OK. Tylko co do samego krawata miałem z początku wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Moim zdaniem jak najbardziej na tak. Generalnie wyraźna faktura marynarki daje możliwość połączenia z tak nieformalnym krawatem. Brakuje mi jedynie poszetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Zestaw kolorystycznie jest bardzo dobry. Myśle, ze chodziło o niedopasowanie marynarki. Jednak to z kolei może byc efekt "selfie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 No to prawda, z wyciągniętymi rękami układa się inaczej, ale nie starałem się zrobić ładnego zdjęcia, bo to nie CMDNS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herer Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 Hej wszystkim! mój problem i pytanie dotyczy rozmiaru. Mam często prblem z doborem odpowiedniego a w szczególności długości rękawów. Mój najświeższy zakup- kurtka skórzana. A nawet dwie. Jedna klasyczna od M.Dutti gdzie rękawy wydają się być ok, druga, casualowa od Pepe Jeans. I właśnie z tą drugą mam dylemat. Przymierzałem dwa egz. i jedna miała rękawy dłuższe od drugiego. Wziąłem tę z krótszymi bo była ładniej pomięta i sprzedawczyniom też wydałem się lepiej wyglądać w tej z krótszymi rękawami. Róznica w długościach ok1cm. Wrzucam zdjęcia i proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 W mojej opinii rękaw jest za krótki w stosunku do tego jaki powinien być w kurtce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herer Napisano 29 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2016 13 godzin temu, Dapi napisał: W mojej opinii rękaw jest za krótki w stosunku do tego jaki powinien być w kurtce. drugi egzemplarz był tego samego rozmiaru- L i miał,jak pisałem, delikatnie dłuższe rękawy. XL nie mierzyłem ale moja sylwetka nie przyjmuje tego rozmiaru. I pytanie, jak długi rękaw powinien być w kurtce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 1 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2017 Mam problem z tą koszulą - jaki krawat do niej i granatowego garnituru? Myślałem nad granatową grenadyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Jeżeli odcienie granatu na poszczególnych elementach nie będą się gryzły, to może być granatowa grenadyna. Zestaw może być jednak nudny. Możesz jeszcze spróbować krwat w kolorze bordowym, ciemnozielonym, szarym, brązowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi