The-Bigwig Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Również nie byłem i nie wiem, ale wiem, że japonki pisane z małej litery to na pewno nie mieszkanki Japonii tylko rodzaj lekkiego obuwia. "japonki" pisane z małej litery to błędnie napisane określenie na mieszkankę Japonii. Nie znam takiego obuwia, jestem na BwB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 "japonki" pisane z małej litery to błędnie napisane określenie na mieszkankę Japonii. Jeśli rzeczywiście dbasz o poprawność językową, proponuję "małą literą" zamiast "z małej". Do reszty: garnitut to Suitsuppy Lazio, chcę zamówić Washington, który w tym samym rozmiarze ma centymetr więcej w ramionach i zastanawiam się czy nie będzie za szeroki. Jeśli dobrze kojarzę, to ramiona są elementem trudnym to poprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 "japonki" pisane z małej litery to błędnie napisane określenie na mieszkankę Japonii. Nie znam takiego obuwia, jestem na BwB. Nie wiem gdzie jesteś i jakie znasz obuwia ale w 10 sekund to porządnie sandałów (mam nadzieję, że takie obuwie znasz) nie założysz, co dopiero coś eleganckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Nie wiem gdzie jesteś i jakie znasz obuwia ale w 10 sekund to porządnie sandałów (mam nadzieję, że takie obuwie znasz) nie założysz, co dopiero coś eleganckiego. Ja loafersy założę w 7,2 sek przy użyciu łyżki, bez liczenia czasu potrzebnego na wyciągnięcie ich z pudełka. Z resztą, EOT, nie śmiecimy tu więcej. Jeśli rzeczywiście dbasz o poprawność językową, proponuję "małą literą" zamiast "z małej". Ty kolego to powinieneś uderzyć się w pierś i przyznać się, że gołe stopy były tutaj nie na miejscu. No ale jednak "negatyw za negatyw", choćbyś tu goły tyłek pokazał, którego widok by zraził wielu z nas. Coś się zatraciło u tych ludzi... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 takie czasy... "ważny ja, brawo ja"... otoczenie się nie liczy, ma służyć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Pisane małą, a nie z małej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Panowie, koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdonald Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Będę wdzięczny za ocenę garnituru. Tak, wiem - brakuje butów, ale przepraszać za to nie będę. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Marynarka jest ok, spodnie nie są Ci za duże w biodrach? Rękawy w koszuli do skrócenia. Co do braku butów - nie podzielam Twojego stanowiska. Skoro udało się zasłonić głowę można było zrobić to samo ze stopami. Pomijając estetykę, po prostu słabo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Wydaje mi się, że marynarka mogłaby być dłuższa, wtedy pewnie też górny guzik byłby niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdonald Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 No problem, stopy zasłonięte. Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Niezbyt podoba mi się załamanie przy prawym barku, zaznaczyłem w kółku. Podzielam też zdanie Arona, że marynarka mogłaby być odrobinę dłuższa. Ogólnie jednak dopasowanie garnituru wygląda według mnie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgadzam się z @Aronem. Obecnie górny guzik wydaje się za wysoko, chyba trochę za mała. Może lepiej wziąść rozmiar większą i dopasować taliowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Nie uważacie że brązowe podwójne monki są jednak zbyt formalne do chino i jeansów? swego czasu miałem fazę na nie, ale po tym jak pooglądałem masę stylizacji oraz przymierzyłem takowego, stwierdzam że znacznie lepiej wyglądają z garniturem niż w luźnej stylizacji. Podobnież się zastanawiam nad brązowymi lotnikami, ale już raczej jasnobrązowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Monki dobrze wyglądają do chino i jeansów, chyba że jeansy wyglądają jak spodnie mc Hammera, albo popularne wśród młodzieży spodnie z krokiem w kolanach i obcisłych w łydce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 OK, może też zależy dużo od kopyta. Ja miałem u siebie wyglądające mocno poważnie C&J. Shoepassion faktycznie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Wg mnie pojedyncze monki, z paskiem zapinanym bliżej kostki (bardziej poziomym, niż te z paskiem w poprzek) gorzej wyglądają do jeansów, ale też ujdą. Edit: o te mi chodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Faktycznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Co sądzicie o marynarce z trzema guzikami, kicz, czy ujdzie? I jak oceniacie rękawy? Ujdą czy minimalnie za krótkie? Zastanawiam się, czy zostawić, czy na handel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Możesz spróbować zaprasować na 2,5 guzika. Rękawy wg. mnie mogły by być odrobinę dłuższe ale tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Moim zdaniem, prawy rękaw powinien zakryć jeszcze 2-3 paski z mankietu. Nie wygląda to ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Co myślicie o kolorze/stopniu formalności tego krawata? Ładny? Znalazłem w szafie przy weekendowych porządkach. To szeroki Lantier (błyszczący jedwab "hand made") sprzed paru dobrych lat. Na plus, że ładnie się wiąże. Zdjęcie w dużym zbliżeniu, żeby lepiej oddać kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Według mnie całkiem fajny, tylko wygląda na trochę sfatygowany. Chyba średnio formalny (paski). Ze względu na kolor o wzór będzie pasował chyba tylko do białej koszuli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Dzięki. Przeleżał swoje zwinięty w szafie, więc z pewnością wymaga odświeżenia. No własnie, dziwny ten wzór w połączeniu z błyszczącym jedwabiem. Też mi się wydaje, że biała tylko koszula + granatowa/szara marynarka. Do zestawów koordynowanych w ciąg dnia się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Jeżeli przez zestaw koordynowany rozumiesz wełnianą i marynarkę i wełniane spodnie, to myślę, że się nada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi