Miler Spirits&Style Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 3 godziny temu, Dziaku napisał: Czy w ofercie pojawią się też większe rozmiary butów? 12UK? Czy ma Pan na myśli jakiś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noSmialy Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Kiedy będzie dostępny rozmiar 38 super slim koszuli pin-collar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 20 godzin temu, Miler Spirits&Style napisał: Czy ma Pan na myśli jakiś konkretny model? Wiem, że moje pytanie jest dosyć ogólnikowe, ale takie miało być. Nie zależy mi na konkretnym modelu, ale na możliwości wyboru - a z tym jest dosyć słabo w polskich sklepach. Kupić w większym rozmiarze można, ale raczej podstawowe modele. Loafersy, monki, lotniki i inne ciekawsze fasony raczej się nie pojawiają. Stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 36 minut temu, Dziaku napisał: Wiem, że moje pytanie jest dosyć ogólnikowe, ale takie miało być. Nie zależy mi na konkretnym modelu, ale na możliwości wyboru - a z tym jest dosyć słabo w polskich sklepach. Kupić w większym rozmiarze można, ale raczej podstawowe modele. Loafersy, monki, lotniki i inne ciekawsze fasony raczej się nie pojawiają. Stąd pytanie. Staramy się mieć najpopularniejsze modele obuwia w takim rozmiarze (np. czarne oksfordy) i z pewnością stale będziemy poszerzać rozmiarówkę w innych klasycznych modelach, lecz jest to dość czasochłonny proces. Skrajne rozmiary czasem zamawiamy indywidualnie, jednak w tej sprawie proszę o kontakt w wiadomości prywatnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Ok. W takim razie będę się odzywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Największy projekt, nad jakim do tej pory pracowaliśmy, powoli zmierza ku końcowi! W końcu oficjalnie możemy zapowiedzieć garnitur RTW MILER, zaprojektowany w oparciu o wieloletnie doświadczenie, jakie udało nam się zdobyć w trakcie prowadzenia pracowni krawieckiej Więcej informacji już niedługo, a wszystkich zainteresowanych pierwszymi zdjęciami oraz voucherem zniżkowym na 900 złotych zapraszamy do odwiedzenia tej strony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Ciekawi mnie kwestia ceny tego garnituru, szczególnie w świetle zniżki w wysokości 900 zł. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Skoro to RTW to chciałbym dopytać czy dostępna będzie też wersja w fasonie nazwijmy to regular ? Aktualnie szukam przyzwoitego garnituru bez taliowania (albo z niewielkim) i u mnie w mieście nic nie ma (pomijając wytwory bazarowe). Kiedyś wchodziłem w te luźniejsze kroje Bytomia ale ostatnio zwęzili rozmiarówkę i się niestety w talii nie dopinam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 3 godziny temu, Aron napisał: Ciekawi mnie kwestia ceny tego garnituru, szczególnie w świetle zniżki w wysokości 900 zł. Wystarczy prześledzić FB , na pewno będzie rewelacyjna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 22 Lipiec 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Panowie! W obliczu ogromnego wsparcia w komentarzach jakie zawsze dostajemy od forumowiczów BWB przy nowych projektach Miler Menswear myślę, że możemy pozwolić sobie na ujawnienie kilku informacji zanim podamy je publicznie na FB i w innych kanałach. Przede wszystkim garnitur zaczyna się od tkaniny dlatego trzeba powiedzieć, że nasz garnitur wykonany zostanie z brytyjskiej wełny merynosowej o skrętności 130s, której producent będzie ujawniony na metce wewnątrz marynarki. Zaręczam, że tkanina pochodzi z jednej z najlepszych tkalni w UK. Garniak dostępny będzie w około 50 rozmiarowzrostach co oznacza, że jesteśmy w stanie zapewnić ubranie dla większości osób. Oczywiście dopiero rzeczywistość powie czy pozwoli to ubrać wszystkie sylwetki. Co ważne (tego chyba miałem jeszcze nie mówić, ale co tam!) planujemy sprzedaż w systemie "mix & match" co oznacza, że marynarki, spodnie i kamizelki (ups, już powiedziałem, że będą kamizelki? ) będzie można wybierać z różnych rozmiarów. Wyobrażam sobie, że forumowicze BWB pasjonują się także rzeczami "pod karoserią" więc dodam, że garnitur wykonany jest w technologii half-canvas co oznacza, że podklejony wkład, który znajduje się w przodzie marynarki wraz z płótnem omija obszar wokół klapy gdzie pozostaje już samo płótno i jest ono do tkaniny przypikowane za pomocą maszyny (strobel). Zapewnia to bardzo atrakcyjnie rolowanie klap. Garnitur ma dość szerokie wyłogi. Jak widać na załączonym obrazku kozerka umieszczona jest dość wysoko. Garnitur ozdobiony jest także przeszyciami AMF, ma rozcięte dizurki i ciemnobrązowe guziki z rogu bawolego co bez wątpienia jest dodatkiem bardzo kosztownym, ale nie mogłem się powstrzymać Do omówienia pozostają jeszcze liczne szczegóły konstrukcji garnituru, które ujawnimy dopiero po odszyciu. W tej chwili mamy już 4 prototypy w różnych rozmiarach i wszystkie wyglądają wspaniale, a poznaniacy jeden z nich mogą obejrzeć np. w tej chwili na witrynie sklepu MILER Przy projektowaniu ubrania przyświecała mi idea, która w mojej sytuacji i z moim doświadczeniem jest dość oczywista - przenieśliśmy do tego garnituru wszystko co tylko można przenieść z krawiectwa miarowego do krawiectwa konfekcyjnego. Oczywiście najbardziej odnoszę się tutaj do proporcji i zasad tworzenia szablonów oraz pewnych smaczków, o których poinformujemy później. A jeśli chodzi o cenę, to obawiam się.... że znowu mam same dobre informacje. W preorderowej cenie na pozycji 1 na pewno nie będzie dwójki, a na pozycji 2 na pewno nie będzie dziewiątki, a być może będzie dużo lepiej! 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 a co do tych rozmiarów - to np dla kogoś o gabarytach ciut większych od Tomasza Milera tez jest rozmiar?Ciut w zwyż i trochę większe ciut w szerz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 22 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 W preorderowej cenie na pozycji 1 na pewno nie będzie dwójki, a na pozycji 2 na pewno nie będzie dziewiątki, a być może będzie dużo lepiej! Tak coś czułem, że będzie 3899,- 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 1 minutę temu, lubo69 napisał: Tak coś czułem, że będzie 3899,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 a co do tych rozmiarów - to np dla kogoś o gabarytach ciut większych od Tomasza Milera tez jest rozmiar?Ciut w zwyż i trochę większe ciut w szerz ? W szerz? Żartujesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 2 minuty temu, TomiW01 napisał: W szerz? Żartujesz? w ramionach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Bardzo podoba mi się to przedsięwzięcie. Dla kogoś (takiego jak ja) komu po prostu nie chce się szyć miarowo (pomijając koszty) to fantastyczna propozycja, mam nadzieje, że przedsięwzięcie będzie udane. Natomiast dziwi mnie przeszycie AMF, wyłogi chyba wyglądały by lepiej bez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 52 minuty temu, tkowalcz napisał: Natomiast dziwi mnie przeszycie AMF, wyłogi chyba wyglądały by lepiej bez niego. No nie wiem. AMF udaje (całkiem nieźle) typowe dla tradycyjnego krawiectwa ręczne przeszycie, które powoduje że krawędzie pozostają płaskie i "ostre". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Być może. Mnie się zawsze kojarzyło z konfekcją. Szybko przejrzałem instagrama @4inHand i chyba w żadnej swojej marynarce nie ma tego typu przeszyć (ręcznych ani żadnych innych) i w.g. mnie to wygada lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Zapowiada się ciekawie Interesuje mnie jeszcze kwestia wysokości stanu spodni, będzie on wyższy niż powiedzmy standardowy w RTW, tak aby bez problemu nosić do spodni, tak w sumie lubiane przez Pana Milera, szelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 23 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2016 Jaki największy rozmiar jest planowany przy odszyciu? Kiedy możemy oczekiwać preorderu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Dnia 23 lipca 2016 o 03:24, Beny23 napisał: Jaki największy rozmiar jest planowany przy odszyciu? Kiedy możemy oczekiwać preorderu? Dnia 22 lipca 2016 o 22:33, Jamjest napisał: a co do tych rozmiarów - to np dla kogoś o gabarytach ciut większych od Tomasza Milera tez jest rozmiar?Ciut w zwyż i trochę większe ciut w szerz ? 58 lub 60 Dnia 23 lipca 2016 o 00:12, Bartosz_U napisał: Zapowiada się ciekawie Interesuje mnie jeszcze kwestia wysokości stanu spodni, będzie on wyższy niż powiedzmy standardowy w RTW, tak aby bez problemu nosić do spodni, tak w sumie lubiane przez Pana Milera, szelki? Nie, spodnie będą miały wyższy stan niż chino, ale nie tak wysoki jak spodnie na szelki szyte u krawca. Spodnie na szelki są noszone przez zdecydowaną mniejszość mężczyzn i na razie nie mają szans na pojawienie się w naszej kolekcji RTW. Dnia 22 lipca 2016 o 23:57, tkowalcz napisał: Być może. Mnie się zawsze kojarzyło z konfekcją. Szybko przejrzałem instagrama @4inHand i chyba w żadnej swojej marynarce nie ma tego typu przeszyć (ręcznych ani żadnych innych) i w.g. mnie to wygada lepiej. Mam takie przeszycia ręczne w kilku marynarkach, m.in. w grantowym garniturze. IMO AMF uatrakcyjnia wygląd garnituru konfekcyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Czy jest poczynione założenie, że rozmiarówka garniturów będzie kompatybilna z rozmiarówką koszul RTW MLS (tzn. jeżeli krój koszuli jest dla kogoś dobry, to i garnitur powinien pasować)? Jeżeli tak, to czy dotyczy to zarówno koszulowych rozmiarów regular, jak i super slim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 7 minut temu, Kyle napisał: Czy jest poczynione założenie, że rozmiarówka garniturów będzie kompatybilna z rozmiarówką koszul RTW MLS (tzn. jeżeli krój koszuli jest dla kogoś dobry, to i garnitur powinien pasować)? Jeżeli tak, to czy dotyczy to zarówno koszulowych rozmiarów regular, jak i super slim? Tak, jest poczynione takie założenie - do tworzenia szablonu marynarek i koszul wykorzystaliśmy tego samego modela o rozmiarze marynarki 50 z kołnierzykiem 39. Oba ubrania leżą na nim bez przeróbek jak najwyższej próby miarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Dodam jeszcze, że w Manufakturze Miler też praca wre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 A czy w dalszej przyszłości przewidujecie usługę MTM, albo jakąś podstawową możliwość personalizacji, np. niestandardową długość rękawów? PS. Swoją drogą, jak długie będą rękawy marynarki w rozmiarze 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi