Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja dopytam jeszcze czy jeśli w trakcie trwania preorderu zapłacę za garnitur bez mierzenia (ufam Wam :)) to czy mogę go później wymienić na inny rozmiar jeśli nie trafię ?

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
31 minut temu, lubo69 napisał:

Dziękuję za odpowiedź. Oznacza to, że w sklepie stacjonarnym znajduje się po 1 sztuce z każdego rozmiaru, do przymierzenia, ale nie do kupienia?

I jeszcze jedno - dowiaduję się od Tomka, że w cenie preorderowej nie można liczyć na bezpłatne poprawki krawieckie - to zrozumiałe. Jednak skoro egzemplarz "do kupienia" nie znajduje się w tej chwili w sklepie, rozumiem że także odpłatne poprawki nie są możliwe, w każdym razie nie w trakcie trwania preorderu?

W sklepie mamy po 1 sztuce z każdego rozmiaru. Odnośnie odpłatnych poprawek krawieckich nie mamy jeszcze ustalonego stanowiska - jeżeli będzie taka możliwość, a przeróbki będą wymagane to na pewno możemy spiąć model testowy szpilkami i zmierzyć wymiary do korekcji.

5 minut temu, robin napisał:

To ja dopytam jeszcze czy jeśli w trakcie trwania preorderu zapłacę za garnitur bez mierzenia (ufam Wam :)) to czy mogę go później wymienić na inny rozmiar jeśli nie trafię ?

Oczywiście! :)

Opublikowano

Jeśli dobrze rozumiem to tak na prawdę na obecną chwilę mamy dwa rozwiązania:

a. pojawić się w Poznaniu na przymiarkę (w każdej chwili od dziś?) - wybranie jednej z 40 marynarek i jednych z 40 spodni, uiszczenie i czekanie na dostawę do domu (za jakiś nieokreślony czas),

b. zamówić w preorderze zgadując rozmiar, uiścić i czekać na dostawę, a jak już pojawi się paczka (za jakiś nieokreślony czas) to wymieniać bezpłatnie aż do trafienia w rozmiar.

Opublikowano
2 godziny temu, Bacio napisał:

Jeśli dobrze rozumiem to tak na prawdę na obecną chwilę mamy dwa rozwiązania:

a. pojawić się w Poznaniu na przymiarkę (w każdej chwili od dziś?) - wybranie jednej z 40 marynarek i jednych z 40 spodni, uiszczenie i czekanie na dostawę do domu (za jakiś nieokreślony czas),

b. zamówić w preorderze zgadując rozmiar, uiścić i czekać na dostawę, a jak już pojawi się paczka (za jakiś nieokreślony czas) to wymieniać bezpłatnie aż do trafienia w rozmiar.

Naprawdę! Podsumowałeś to dość dobrze pomijając fakt, że rozmiarów jest około 50, a czas nie jest nieokreślony ponieważ jest to przełom września i października. NIe jest to próba wprowadzenia nikogo w błąd. Mamy takie doświadczenia, że przy dużych zamówieniach podwykonawcy często mają problem z dotrzymaniem terminu więc wolimy być źródłem miłego zaskoczenia dostarczając towar wcześniej niż niemiłego rozczarowania dostarczając go z opóźnieniem i podajemy termin realizacji w przybliżeniu. 

W tej chwili w sklepie mamy po jednej sztuce z każdego rozmiaru. Na podstawie tego zestawu możliwy jest wybór odpowiedniego dopasowania garnituru i zamówienie go w bardzo preferencyjnej cenie. W tym momencie możliwa jest również ocena tego, czy garnitur będzie leżeć po przeróbkach, a jeśli tak to jakich. Według mnie to uczciwy interes, w którym należy ze zdwojoną mocą podkreślić fakt, że obniżona cena nie wynika z tego, że opuszczamy fikcyjnie nadmuchaną marżę tylko z tego, że nie musimy ponosić kosztów zatowarowania magazynu pełną rozmiarówką. Handlowanie garniturem takiej klasy jak Phoenix w cenie 1,5k w konwencjonalny sposób jest niemożliwe. 

Po zakończeniu preorderu w naszym sklepie online i internetowym dostępna będzie pełna rozmiarówka garniturów, które każdy będzie mógł kupić od ręki w cenie regularnej, która wynikać będzie z faktu, że wtedy będziemy już ponosić koszty zatowarowania (nie wiem jeszcze jaki masz rozmiar, ale kiedy zdecydujesz się na zakup, będę mieć go w magazynie). Być może cena regularna obejmie niektóre przeróbki krawieckie, ale nie zdecydowałem jeszcze czy będziemy wykonywać je sami czy zrobimy to w postaci refundowania (do pewnej kwoty) usług zakładu wybranego przez klienta (co pozwala dokonać przymiarek w dowolnym miejscu w kraju). 

4 godziny temu, robin napisał:

Oczywiście! Wymienić lub zwrócić - nie ma z tym żadnego problemu :)

Według mnie warto jest eksperymentować z rozmiarami ponieważ wypracowanie sobie wiedzy na ten temat ma później wiele korzyści. Tak samo było z naszymi koszulami. Najpierw trzeba było nam zaufać, ale teraz mamy mnóstwo klientów, którzy kupują nowe koszule online i zawsze są zadowoleni! Z pewnością możecie się domyślać, że nie skończymy na jednym granatowym garniturze jednorzędowym... Pomysłów na nowe ubrania nam nie brakuje :)

------

Myślę także, że mogę już zdradzić, iż w sobotę 10 IX spotkamy się z Wami w Warszawie :) Pracujemy jeszcze nad formułą spotkania - więcej szczegółów podamy wkrótce. 

------

BTW jeśli ktoś zamawiał Berwicki to już są ;) Jest już za późno na kuriera więc na razie zbudowaliśmy z nich zamek. Co będzie dalej zobaczymy! Każdy facet na zdjęciu w Phoenixie by Miler Menswear ;)

zdjecie2.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
4 minuty temu, 4inHand napisał:

Myślę także, że mogę już zdradzić, iż w sobotę 10 IX spotkamy się z Wami w Warszawie

Ale z 50. garniturami w Warszawie, czy tylko z butelką whisky do pogadania?

Akurat jestem z Warszawy i jak miałbym przymiarkę 10.09 to poczekam, a jak nie - to czeka mnie wycieczka do Poznania.

Opublikowano
2 minuty temu, Bacio napisał:

Ale z 50. garniturami w Warszawie, czy tylko z butelką whisky do pogadania?

Akurat jestem z Warszawy i jak miałbym przymiarkę 10.09 to poczekam, a jak nie - to czeka mnie wycieczka do Poznania.

My tu w Poznaniu jesteśmy poważni - whisky i 50 garniturów :) A skoro mamy już pakować samochód to może lepiej przywieźć wszystko? :P

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
22 godziny temu, 4inHand napisał:

Myślę także, że mogę już zdradzić, iż w sobotę 10 IX spotkamy się z Wami w Warszawie :) Pracujemy jeszcze nad formułą spotkania - więcej szczegółów podamy wkrótce. 

Cześć Tomku!
Jestem z Twoim portfelem nierozłączny od 2 lat i dziwie się, że jeszcze żyje. Trzeba przyznać, że genialny produkt! Więc tym bardziej świetnie, że będzie można przymierzyć Twój garnitur 10 września w Warszawie. Proponuję, aby dla członków BWB cena preorderu do jego końca pozostała na poziomie sierpniowym :) 

Mam także jedno nurtujące mnie pytanie, a nawet dwa.
1. Czemu zdecydowaliście się na otwarte klapy marynarki? Gdyby klapy były zamknięte, nie zwlekałbym z decyzją ani chwili dłużej...
Washington od SuitSupply albo Albione też mam na uwadze. Jednak tajemnicza kieszonka, może przechylić sale na stronę Phoenix'a. 
2. Czy guziki w marynarce są odpinane? Doczytałem, że tylko dziurki są rozcięte...

Pozdrawiam,
Mateusz

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wodzu napisał:

A istnieje możliwość takiego przyszycia guzika przy rozciętej dziurce, żeby nie było możliwość jego rozpięcia? :-o

Wielkie Szanowny Wodzu.

Odpowiem Ci: nie, guziki w tym garniturze są odpinane.
Faktycznie pytanie jest pozbawione sensu. Aczkolwiek lubię sam sobie stawiać pytania na głos i na nie odpowiadać. Także dziękuję za pomoc.

Edytowane przez matepard
błędy stylistyczne
Opublikowano
59 minut temu, matepard napisał:

Wielkie Szanowny Wodzu.

Odpowiem Ci: nie, dziurki w tym garniturze są odpinane.
Faktycznie pytanie jest pozbawione sensu. Aczkolwiek lubię sam sobie stawiać pytania na głos i na nie odpowiadać. Także dziękuję za pomoc.

Pytanie było o możliwość rozpięcia guzika, a nie dziurki :D 

Opublikowano
7 godzin temu, Aver napisał:

Skoro ktoś już poruszył temat dzianin (czekam na golfy!), to i ja zapytam o cieplejsze rzeczy. Czy pojawią się kiedyś koszule sezonowe na okres jesienno-zimowy? Bardzo podobałoby mi się coś w rodzaju tych z Suit Supply.
http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/jasnoniebieski-jodełka/H4911.html

Pojawią się ;)

22 godziny temu, matepard napisał:

Cześć Tomku!
Jestem z Twoim portfelem nierozłączny od 2 lat i dziwie się, że jeszcze żyje. Trzeba przyznać, że genialny produkt! Więc tym bardziej świetnie, że będzie można przymierzyć Twój garnitur 10 września w Warszawie. Proponuję, aby dla członków BWB cena preorderu do jego końca pozostała na poziomie sierpniowym :) 

Mam także jedno nurtujące mnie pytanie, a nawet dwa.
1. Czemu zdecydowaliście się na otwarte klapy marynarki? Gdyby klapy były zamknięte, nie zwlekałbym z decyzją ani chwili dłużej...
Washington od SuitSupply albo Albione też mam na uwadze. Jednak tajemnicza kieszonka, może przechylić sale na stronę Phoenix'a. 
2. Czy guziki w marynarce są odpinane? Doczytałem, że tylko dziurki są rozcięte...

Pozdrawiam,
Mateusz

1) Klapy zamknięte nie mają aż tak wielu zwolenników, szczególnie w przypadku pierwszego garnituru.

2) Oczywiście guziki można odpiąć ;)

Opublikowano

Dzień dobry,

sklep ma problemy z przeglądarką Chrome, np. nie da się zamknąć informacji o ciasteczkach ani przywołać tabeli rozmiarów dla garnituru.

Edit: wersja "52.0.2743.116 (64-bit)"

Edit: problem z Chrome rozwiązany po mojej stronie!

Opublikowano
15 godzin temu, tkowalcz napisał:

Dzień dobry,

sklep ma problemy z przeglądarką Chrome, np. nie da się zamknąć informacji o ciasteczkach ani przywołać tabeli rozmiarów dla garnituru.

Edit: wersja "52.0.2743.116 (64-bit)"

Edit: problem z Chrome rozwiązany po mojej stronie!

Dzień dobry, dziękujemy za zgłoszenie problemu :)

Opublikowano

Panowie - szczególnie Ci mniej doświadczeni i z mniejszą wiedzą na temat doboru fasonów itd (jak ja) - ZDECYDOWANIE jeśli tylko macie możliwość, radzę przymierzyć garnitur na miejscu i jeśli tylko zobaczycie @4inHand zmusić go do wyrażenia opinii i udzielenia porady. Pracownicy firmy są świetnie wyszkoleni marketingowo, bardzo sympatyczni (serio i niewymuszenie), mają wiedzę, ale jeśli tylko macie możliwość - sugeruję zaczepić @4inHand i pytać do oporu. Widać, że facet zabiegany, ale sugeruję być bezlitosnym - sam się na to pisał więc niech cierpi;)

Powyższe uwagi nie dotyczą garnituru jako takiego - nie podejmuję się dokonać oceny jakości - a wyłącznie wykorzystania wartości dodanej tj porady właściciela marki. 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
19 godzin temu, Jamjest napisał:

jeśli tylko macie możliwość, radzę przymierzyć garnitur na miejscu

Wybieram się, ale gdybym nie dotarł, mam pytanie do producenta:

- klatka 98, mięsień piwny w najszerszym miejscu 94, talia jako taka 93, pas od spodni 90 - jaki rozmiar spodni i marynarki wziąć (wiem na pewno, że wzrost 182 i sylwetka slim, z SS Lazio i Havanę noszę 50, koszule MLS z pierwszej partii 39 slim pasują).

Opublikowano
15 minut temu, lubo69 napisał:

Wybieram się, ale gdybym nie dotarł, mam pytanie do producenta:

- klatka 98, mięsień piwny w najszerszym miejscu 94, talia jako taka 93, pas od spodni 90 - jaki rozmiar spodni i marynarki wziąć (wiem na pewno, że wzrost 182 i sylwetka slim, z SS Lazio i Havanę noszę 50, koszule MLS z pierwszej partii 39 slim pasują).

Najlepiej byłoby marynarkę przymierzyć - po wymiarach wydaje mi się, że marynarka w rozmiarze 96 będzie odpowiednia. Spodnie proponowałbym wziąć w rozmiarze 104. Zawsze może Pan dokonać wymiany, kiedy już garnitury będą u nas :)

Opublikowano

Ja mam dwa pytania :

• Czy możliwość przymiarki we wrześniu w Warszawie jest już potwierdzona na 100%
  • Czy mogę zamówić w ciemno garnitur do 31 sierpnia, a rozmiar wybrać podczas przymiarki ? W grę wchodzi tylko Warszawa do Poznania mam nie po drodze...
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
19 godzin temu, robin napisał:

Ja mam dwa pytania :

• Czy możliwość przymiarki we wrześniu w Warszawie jest już potwierdzona na 100%
  • Czy mogę zamówić w ciemno garnitur do 31 sierpnia, a rozmiar wybrać podczas przymiarki ? W grę wchodzi tylko Warszawa do Poznania mam nie po drodze...

Jesteśmy pewni, że pojawimy się w Warszawie, jednak więcej informacji nie mogę aktualnie ujawnić. 

Może Pan zamówić rozmiar w ciemno, a później go wymienić bez najmniejszego problemu :)

Opublikowano
40 minut temu, noSmialy napisał:

Kupiłem jakis kczas temu kilka koszul w tym dwie lniane. Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że na jednej koszuli lnianej jest napisane 100% cotton. 

IMG_1979.JPG

IMG_1980.JPG

Oczywiście to pomyłka szwalni. Sama tkanina chyba nie pozostawia wątpliwości prawda?