Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PS Poprawna składnia: "Czy ktoś pokusiłby się o wymienienie, jakimi kolorami skór dysponuje Pan Jamroziński?" W języku polskim orzeczenia nie stawiamy na końcu zdania pobocznego. To strasznie denerwujący anglicyzm (Would someone care enough as to share which hide colours Mr Jamrozinski offers?)

Dodaj, że dla ludzi, którzy o tym wiedzą ;)

Opublikowano

PS Poprawna składnia: "Czy ktoś pokusiłby się o wymienienie, jakimi kolorami skór dysponuje Pan Jamroziński?" W języku polskim orzeczenia nie stawiamy na końcu zdania pobocznego. To strasznie denerwujący anglicyzm (Would someone care enough as to share which hide colours Mr Jamrozinski offers?)

Nie anglicyzm, ale latynizm, nota bene popularny w literackiej polszczyźnie XIX/XX w. ;)

Opublikowano

Sorry za OT... Wiem, to się ładnie nazywa "składnia łacińska", ale obecnie to się ewidentnie bierze z lichych popupowych autotłumaczeń typu: "Zobacz, jakim blogerem jesteś!" I najgorsze, że przestaje nam to przeszkadzać.

Mam nadzieję, że w przewidywalnej przyszłości nie możemy się spodziewać kwiatków typu: "Sprawdź, jaki bank najlepszy jest!" ;)

Opublikowano

Sorry za OT... Wiem, to się ładnie nazywa "składnia łacińska", ale obecnie to się ewidentnie bierze z lichych popupowych autotłumaczeń typu: "Zobacz, jakim blogerem jesteś!" I najgorsze, że przestaje nam to przeszkadzać.

Mam nadzieję, że w przewidywalnej przyszłości nie możemy się spodziewać kwiatków typu: "Sprawdź, jaki bank najlepszy jest!" ;)

OT do moderacji, a tymczasem przyznaję Ci rację, chociaż ja tu dziadkiem jestem. :lol:

Opublikowano

eye_lip - dokładnie takie rękawiczki chciałbym sobie sprawić (tylko w granacie) Będziesz miał coś przeciwko jeżeli podeślę Panu Jamrozińskiemu któreś z tych zdjęć jako wzór?

A co do popularności - reklamujcie też innych mistrzów to się zamówienia po równo rozłożą ;)

Opublikowano

Pan Czesław ma bardzo duży wybór skór, na pewno coś się znajdzie.

Tu moje zamówienie z tego tygodnia:

(wycięte)

Eye_lip, jaka to była skóra, czy robiłeś wersję ocieplaną?

Pozdrawiam,

Red

Opublikowano

Palnuje odwiedzić tego Pana pod koniec tygodnia i zamówie ocieplaną parę dla siebie. Mam nadzieje, że w zimie będą choć troche spełniać swoje zadanie, poza wygodą i wyglądem.

Cieszę się.

Ja pewnie też go kiedyś odwiedzę i mam nadzieję, że rękawiczki będą fajne.

:?:shock: