The-Bigwig Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 PS Poprawna składnia: "Czy ktoś pokusiłby się o wymienienie, jakimi kolorami skór dysponuje Pan Jamroziński?" W języku polskim orzeczenia nie stawiamy na końcu zdania pobocznego. To strasznie denerwujący anglicyzm (Would someone care enough as to share which hide colours Mr Jamrozinski offers?) Dodaj, że dla ludzi, którzy o tym wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 PS Poprawna składnia: "Czy ktoś pokusiłby się o wymienienie, jakimi kolorami skór dysponuje Pan Jamroziński?" W języku polskim orzeczenia nie stawiamy na końcu zdania pobocznego. To strasznie denerwujący anglicyzm (Would someone care enough as to share which hide colours Mr Jamrozinski offers?) Nie anglicyzm, ale latynizm, nota bene popularny w literackiej polszczyźnie XIX/XX w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Sorry za OT... Wiem, to się ładnie nazywa "składnia łacińska", ale obecnie to się ewidentnie bierze z lichych popupowych autotłumaczeń typu: "Zobacz, jakim blogerem jesteś!" I najgorsze, że przestaje nam to przeszkadzać. Mam nadzieję, że w przewidywalnej przyszłości nie możemy się spodziewać kwiatków typu: "Sprawdź, jaki bank najlepszy jest!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Sorry za OT... Wiem, to się ładnie nazywa "składnia łacińska", ale obecnie to się ewidentnie bierze z lichych popupowych autotłumaczeń typu: "Zobacz, jakim blogerem jesteś!" I najgorsze, że przestaje nam to przeszkadzać. Mam nadzieję, że w przewidywalnej przyszłości nie możemy się spodziewać kwiatków typu: "Sprawdź, jaki bank najlepszy jest!" OT do moderacji, a tymczasem przyznaję Ci rację, chociaż ja tu dziadkiem jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 "Sprawdź, jaki bank najlepszy jest!" Najlepszy jaki bank sprawdź jest Mistrz Yoda pozdrawia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 A jakie Cię interesują? Ciemnej zieleni nie miał, ale po kilku dniach zadzwonił, że jednak ma Przerywając ten uroczy offtopic - zależałoby mi głównie na granatowej skórze, najchętniej zamszowej. (ale licowa z braku laku też się nada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Pan Czesław ma bardzo duży wybór skór, na pewno coś się znajdzie. Tu moje zamówienie z tego tygodnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Tylko czekać jak rękawiczki zaczną po 250-300 zł chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Jak wszyscy lecą tylko do tego zakładu, bo został szeroko zareklamowany to tak pewnie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 eye_lip - dokładnie takie rękawiczki chciałbym sobie sprawić (tylko w granacie) Będziesz miał coś przeciwko jeżeli podeślę Panu Jamrozińskiemu któreś z tych zdjęć jako wzór? A co do popularności - reklamujcie też innych mistrzów to się zamówienia po równo rozłożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Trzeba będzie złożyć zamówienie hurtowe po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 ... aż dziwne, że jeszcze nie padło sakramentalne "zamówienie forumowe" w "standardowym" rozmiarze, cokolwiek by oznaczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Ja jestem zadowolony w 80%. Niestety ten wymiar na ręce, która była wymiarowana trochę przesadzony w szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Pan Czesław ma bardzo duży wybór skór, na pewno coś się znajdzie. Tu moje zamówienie z tego tygodnia: (wycięte) Eye_lip, jaka to była skóra, czy robiłeś wersję ocieplaną? Pozdrawiam, Red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Jest to wersja nieocieplana, po prostu poprosiłem o "zamszowe" i zostały zrobione z delikatnej brązowej licówki, z tym, że lico jest wewnątrz, a na zewnątrz surowa skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Palnuje odwiedzić tego Pana pod koniec tygodnia i zamówie ocieplaną parę dla siebie. Mam nadzieje, że w zimie będą choć troche spełniać swoje zadanie, poza wygodą i wyglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Palnuje odwiedzić tego Pana pod koniec tygodnia i zamówie ocieplaną parę dla siebie. Mam nadzieje, że w zimie będą choć troche spełniać swoje zadanie, poza wygodą i wyglądem. Cieszę się. Ja pewnie też go kiedyś odwiedzę i mam nadzieję, że rękawiczki będą fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Jak bede w Polsce w grudniu, to tez planuje sobie zamowic kilka par rekawiczek, boje sie jak ceny skocza do tego czasu. Dobrze, ze jest kilka innych miejsc w Warszawie, w ktorych tez mozna rekawiczki zamowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Są jeszcze inne zakłady w Warszawie - może ktoś obstaluje rękawiczki u innego rzemieślnika i zda relację? Zachęcamy! viewtopic.php?f=1&t=2747&p=52447&hilit=ogrodowa#p52447 http://www.meskaelegancja.fora.pl/przew ... 9,139.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Jest jeszcze jeden zakład robiący rękawiczki, dosłownie kilkanaście metrów od p. Jamrozińskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Jest jeszcze jeden zakład robiący rękawiczki, dosłownie kilkanaście metrów od p. Jamrozińskiego...Jest na tej liście, o ile chodzi Ci o ulicę Hożą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Zgadza się, masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Tego innego zakładu na Hożej nie polecam. Swego czasu sprzedali mi za duże rękawiczki i były gorzej wykonane niż u CJ. Dobrze, że potem do niego trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Ja z kolei polecam zakład pani Serafińskiej (ten, którego szarmant nie poleca), szczególnie jeżeli chodzi o rękawiczki wykonane ze skóry zwierząt o grubszych futrach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 To straszne i piękne, że dobre rękawiczki szyte na miarę są w cenie tych z Zary. http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... %83CZENIEM Swoje bordowe (zamsz, skóra licowa, biała podszewka) odbieram na początku miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi