Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze rękawiczki od Pana Cz.J. w kolorze koniakowym (bez dodatkowych materiałów w środku) dość szybko się rozeszły.

Moja narzeczona zamówiła z tej samej skóry ocieplane najbardziej jak się dało. Dopasowane rewelacyjnie.

W prezencie mikołajkowym znalazłem pod poduszką czarne bez podszewki (bez dodatkowych materiałów w środku) wg wymiarów. Podobno zaznaczano u Pana Cz.J, że poprzednie się rozeszły. Przy odbiorze czarnych Pan Czesław zaznaczył, że 'te nie mają prawa się rozejść'.

Zobaczymy :)

Opublikowano

Panie Paparazzo, w stopce piszesz Pan Prowadzisz blog/stronę o modzie i szukasz fotografa? Umów się na bezpłatną sesję zdjęciową. to ja się pytam gdzie zdjęcia :D

Jak to :?: Szewc bez butów chodzi ;)

Szewcem nie jestem a buty akurat wczoraj odebrałem :)

Co do zdjęć - słuszna uwaga uzupełnię :) Przyznam jednak, że zdjęcia modowe łatwiej wykonuje się mając do dyspozycji modelkę/modela.

Opublikowano

Dwa tygodnie temu zamówiłem parę brązowych rękawiczek u pana Jamrozińskiego. Mistrz sam zaoferował dostawę przesyłką poleconą (za drobną dopłatą). Dzisiaj odebrałem przesyłkę. Efekt na zdjęciu poniżej.

Z góry przepraszam za jakość mych zdjęć. Nie mam ani talentu, ani zacięcia...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wstawiam obiecane wcześniej zdjęcia koniakowych.

Rozeszły się w przeciągu tygodnia (może to efekt braku jakiejkolwiek podszewki):

Obecnie wyglądają tak:

post-3767-13658923766543_thumb.jpg

Co ciekawe, z wymiarów dla tych rękawiczek Pan Cz.J. uszył czarne ale mając wiedzę, że poprzednie są obecnie dużo za duże.

Moje zdziwienie było duże gdy okazało się, że w ogóle mam problemy z założeniem nowych czarnych:

post-3767-13658923766947_thumb.jpg

Po założeniu okazało się, że są... idealne. Długie palce i nisko osadzony kciuk dokładnie obszyte sa skórą. Nie ma wolnych przestrzeni. Również obwód w nadgarstku jest dokłanie taki jak go sobie wyobrażalem.

post-3767-13658923767387_thumb.jpg

• Like 1
Opublikowano

W tych bordowych chyba machasz łopatą ;) Też mam z tej skóry, ale starzeją się wolniej. Też na początku uszyłem bez podszewki, ale mocno barwiły od potu, więc poprosiłem o jej doszycie. Dobrze wiedzieć, jak będą wyglądać w przyszłości. Dzięki za zdjęcia!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pierwszy bespoke u Pana Czesława i na pewno nie ostatni - identyczny model, tylko w wersji "lżejszej" już się robi :)

Wygoda - dokładnie to, czego oczekiwałem.

Ciepłota - dokładnie to, czego oczekiwałem.

Dopasowanie - jak dla mnie świetne.

Koszt - akceptowalny.

Czerwone netki jako kaprys zamawiającego ;)

post-3692-1365892401977_thumb.jpg

post-3692-13658924020362_thumb.jpg

post-3692-13658924020777_thumb.jpg

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam dwie pary z cienką podszewką i, w mojej ocenie, sprawują się bezbłędnie. Może nie wyglądają już jak spod igły, ale nie przypominają też przetartej szmaty. Komfort użytkowania, mimo delikatnych naciągnięć w kilku miejscach pozostał na wysokim poziomie. 

Pytanie do zamawiających (kiedyś i ostatnio) - czy ceny u P. Jamrozińskiego znacznie wzrosły od zeszłego sezonu? Pytanie to natury praktycznej - wkrótce wybieram się do Warszawy i chyba znów odwiedzę pracownię przy Marszałkowskiej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Byłem dzisiaj w zakładzie, została zdjęta miara z dłoni, wybór skóry itp.

Rękawiczki za około 3 tygodnie zostaną mi przesłane do Tychów.

Dodatkowo dogadałem się z Panem Januszem że mam powoływać się w przyszłości na nr. strony jego notatnika z miarą mojej dłoni i następne zamówienia będę mógł przeprowadzać "zdalnie" ze Śląska, taka uwaga dla ludzi spoza Warszawy  ;)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Prośba do wybierających się w najbliższych dniach do pracowni.

Byłbym wdzięczny za informację o tym, czy jest dostępna skóra w kolorze koniakowym (whisky/tan/jasny brąz - jak zwał tak zwał, mniejsza), a jeśli nie, to czy jest szansa, że się pojawi i kiedy może to nastąpić?

Wybieram się do stolicy w najbliższych tygodniach i chciałbym zamówić parę rękawiczek w wyżej wspomnianym kolorze. Dopytałbym osobiście, ale z Krakowa trochę daleko.  :)

Z góry dzięki.

Opublikowano

Koniaku aktualnie nie było na stanie, Pan Jamrozinski ma za to skórę która wyglada podobnie, nazywa ją rudy brąz. Sam zdecydowałem sie na rękawiczki z tej skóry :)

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj rano doszła przesyłka od Pana Jamroźińskiego, jestem zachwycony, ładna skóra, porządne wykonanie i bardzo wygodne, 50km zrobione (ładnie trzymają się kierownicy).

Jeszcze ciepłe zdjęte z dłoni jak poszły do zdjęcia ;)

Świetnie wyglądają :)!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego Sekret, jeszcze Ci potrzeba paska od zegarka obszytego granatową nitką, z aplikacją ze strusia. Już widzę te zdjęcia :)

I ja też mam dwie pary od Pana Jamrozińskiego, czarne i brązowe, obie zapinane na zatrzask, leżą znakomicie. Chętnie zrobię jeszcze parę irchowych żeby zadać szyku. Świetny rzemieślnik, świetna cena, świetny wyrób, gorąco polecam.