Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swoją drogą wielki plus dla Pana Czesława za dołączenie do paczki karteczki z instrukcją dot. czyszczenia rękawiczek z irchy - nie była mi potrzebna, ale pewnie komuś może pomóc :)

Natomiast jeśli będę zamawiał następne w przyszłości, to pewnie poproszę o nieco krótsze - jedyna wada wszystkich trzech par polega na tym, że wybierając długość rękawiczek w ogólnie nie wziąłem pod uwagę zegarka i w konsekwencji nie jestem w stanie wygodnie sprawdzić godziny w drodze :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę że ten kolor jest chyba pierwszym wyborem na rękawiczki :) poniżej zdjęcia mojego zamówienia złożonego przy okazji styczniowego spotkania warszawskiego BwB. Dokładnie 6 stycznia 2017 r. (zapiszę sobie tę datę na potrzeby przyszłych zamówień ;) )  Jedynie ja brałem bez żadnego zapięcia: p. Czesław odradził też jakiekolwiek ściągacze czy gumki. 

20170320_225318.thumb.jpg.9ac48ea915ea4916f2621c258a995859.jpg

20170320_225328.thumb.jpg.9593aedeec1c43afc50a965a224b407e.jpg

20170320_225331.thumb.jpg.7c411cec3983855f9e455b034807b750.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
20 minut temu, pirat napisał:

Ale zobacz jaki zacny zespół go prowadzi:

http://theeleganceof.pl/o-nas

Koledzy młodzi, pełni dobrych chęci - powstrzymam się od złośliwych komentarzy na temat wklejonego linka. Może z czasem wyjdzie im coś fajnego, życzę wszystkiego dobrego.

@bodzixonTak prawdę mówiąc to nawet się nie wczytywałem. Nie podoba mi się wrzucenie kilku rzeczy "na zajawkę" i potem "jeżeli chcesz zobaczyć i przeczytać więcej, zapraszam na bloga". Innymi słowy i bez owijania w bawełnę - potraktowanie forum jako słupa reklamowego. Można to było chyba zrobić w nieco bardziej nomen omen elegancki sposób.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
1 minutę temu, Zajac Poziomka napisał:

@bodzixonTak prawdę mówiąc to nawet się nie wczytywałem. Nie podoba mi się wrzucenie kilku rzeczy "na zajawkę" i potem "jeżeli chcesz zobaczyć i przeczytaj więcej, zapraszam na bloga". Innymi słowy i bez owijania w bawełnę - potraktowanie forum jako słupa reklamowego. Można to było chyba zrobić w nieco bardziej nomen omen elegancki sposób.

Racja, nie skojarzyłem, że wrzucający link to współtwórca bloga. Myślałem, że ktoś niezwiązany z blogiem go wrzucił. Niemniej, tym akurat "blogerom" będę kibicował :) 

Opublikowano

Panowie, dziękuję za życzenia i  posypuję głowę popiołem. Rozumiem, że można zinterpretować to jako "przemyconą" reklamę, ale myślę, że można też poszukać w takim czynie nieco dobrej woli. Nie zamierzam teraz spamować Wam linkami do TEO. Po prostu skojarzyłem, że na forum dużo się pisze o p. Jamrozińskim i jego pracach, więc pomyślałem, że mogą tu być osoby, których taka fotorelacja zainteresuje. Nie ukrywam, że jeśli przy okazji znalazłby się ktoś, kto zwróciłby uwagę na nasze treści i zainteresował się inicjatywą (która, jakby nie patrzeć, jest w połowie stworzona przez osoby dość mocno związane z BwB ), to byłoby nam bardzo miło. 

PS. Link z poprzedniego posta usunąłem. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Czy ktoś jest wstanie porównać irchowe rękawiczki z sarniej skóry i ze skóry jelenia (wizualnie na podstawie zdjęć użytkowników nie widzę specjalnie różnicy) i które tak naprawdę są bardziej klasyczne czy inaczej która skóra była wykorzystywana historycznie w tego typu rękawiczkach?

Opublikowano

Przerabiałem zapięcie w rękawiczkach i przy okazji zamówiłem model na zimę. Skóra z jelenia norweskiego, zapięcie boczne podpatrzone kiedyś przeze mnie u jakiegoś klienta, ocieplina z wełny z domieszką.

Tym razem poprosiłem p. Jamrozińskiego o głębsze wcięcie kciuka i efekt jest znacznie lepszy niż przy pierwszej zamawianej parze. To chyba nie jest koniec zamówień!

20170411_120829.jpg

• Oceniam pozytywnie 4
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje zamówienie od p. Jamrozińskiego sprzed prawie pół roku. Były to moje pierwsze rękawiczki bezpoke i chciałem postawić na coś podstawowego. Niedługo wybieram się po kolejne, nieco bardziej odważne :-)

DSC_8329.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Dnia 13.04.2017 o 22:13, Awopiotr napisał:

Przerabiałem zapięcie w rękawiczkach i przy okazji zamówiłem model na zimę. Skóra z jelenia norweskiego, zapięcie boczne podpatrzone kiedyś przeze mnie u jakiegoś klienta, ocieplina z wełny z domieszką.

Tym razem poprosiłem p. Jamrozińskiego o głębsze wcięcie kciuka i efekt jest znacznie lepszy niż przy pierwszej zamawianej parze. To chyba nie jest koniec zamówień!

20170411_120829.jpg

Mam rękawiczki z tej samej skóry, bez ocielenia i są rewelacyjnie miękkie.

Najlepsze jest to, że prawie siłą musiałem przekonywać Pana Czesława  do znalezienie koniakowej skóry i mimo wielu zapewnień, że nie ma. Okazało się, że ma taki rarytas.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich. Pierwsze moje zamówienie Pan Czesław szył w lutym. Rękawiczki ze skóry koźlęcej, bez ocieplenia. Przypomina jeden z modeli Dents. Noszę już drugi sezon i jestem bardzo zadowolony. Idealne nawet na deszczową pogodę 8-)

DSC_1323.JPG

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Koniakowej skóry Pan Czesław miał jak widać dużo :) więc w śierpniu zamówiłem sobie na jesień ten model, bez ocieplenia - miękkie i dopasowane. Lubię dziwactwa - tym razem chciałem "points" (jak po polsku?) ze strzałkami.

Wczoraj złożyłem trzecie zamówienie - rękawiczki z pekari, czarne. Skóra pochodzi z Peru. Odbiór pod koniec listopada.

IMG_20170830_073301_518.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
4 hours ago, torunianin said:

Czy to na pewno pękari? Pan Jamroziński zawsze mi mówił, że oryginalne peksri jest praktycznie nie do zdobycia.

@torunianin, tak, tym razem na 100% pekari z Peru; ma jeszcze skórę na kilka par. Faktycznie jest praktycznie nie do zdobycia... Na wagę złota.

Opublikowano

27 minut temu, Renè napisał:

@torunianin, tak, tym razem na 100% pekari z Peru; ma jeszcze skórę na kilka par. Faktycznie jest praktycznie nie do zdobycia... Na wagę złota.

Ile kosztują u pana Jamrozińskiego takie rękawiczki, bo rozumiem że odpowiednio więcej niż standardowe 150-180 zł, które bierze?

Opublikowano

@Velahrn Za poprzednie (koniakowe) zapłaciłem 210 zł - było dużo szycia ręcznego, cena rękawiczek z pekari będzie ustalona dopiero przy odbiorze. W każdym razie będzie to mniejsza kwota w porównaniu z ceną np Scarosso, Dents lub Lavabre Cadet.