grzechu26 Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 44 minuty temu, xkoziol napisał: Ciekawe czy Daniele wiedzą, że sprzedawca korzysta z ich fotografii Miałem taki pomysł, żeby zareklamować kolor ale to chyba jak wojna z wiatrakami za 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Kolor jest tu najmniejszym problemem, tragedią jest, że użyłeś farby powierzchniowej, a ta się do butów nie nadaje. Myślę, że na to właśnie zwrócił Ci uwagę szewc24.pl. Jeśli chciałeś przefarbować buty należało użyć farby na bazie alkoholu, wnikającej w skórę, ta się wykruszy. Ten produkt Tarrago to trochę oszukańczy jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 21 godzin temu, dublekil napisał: Kolor jest tu najmniejszym problemem, tragedią jest, że użyłeś farby powierzchniowej, a ta się do butów nie nadaje. Myślę, że na to właśnie zwrócił Ci uwagę szewc24.pl. Jeśli chciałeś przefarbować buty należało użyć farby na bazie alkoholu, wnikającej w skórę, ta się wykruszy. Ten produkt Tarrago to trochę oszukańczy jest. Jedyny plus, że łatwo się zmywa heheh nie no macie rację co do jakości produktu sam widzę, ze szału z tego nie będzię, kolejne rozczarowanie to nienaturalny kolor, który wygląda fatalnie. Ale kto nie spróbuje ten się nie przekona takie moje podejście Jaką farbę w takim razie moglibyście mi poradzić tak żebym nie tracił czasu na darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2016 Tu nie chodzi o jakość produktu, a o Twój wybór. Przeznaczenie farb akrylowych jest po prostu nieco inne. Najczęściej wykorzystuje się je przy butach sportowych, wykończając dodatkowo lakierami. Jeżeli masz do czynienia z dobrą skórą, która jest w stanie wchłonąć pigment stosuj farby alkoholowe - Saphir Tinture Fracaise, Tarrago Penetrating Dye ... Najlepiej poćwicz sobie na jakimś kruponie, zanim weźmiesz się za buty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Dnia 15.09.2016 o 21:00, saphir.pl napisał: Tu nie chodzi o jakość produktu, a o Twój wybór. Przeznaczenie farb akrylowych jest po prostu nieco inne. Najczęściej wykorzystuje się je przy butach sportowych, wykończając dodatkowo lakierami. Jeżeli masz do czynienia z dobrą skórą, która jest w stanie wchłonąć pigment stosuj farby alkoholowe - Saphir Tinture Fracaise, Tarrago Penetrating Dye ... Najlepiej poćwicz najpierw sobie na jakimś kruponie, zanim weźmiesz się za buty. Dzięki za poradę, moja niewiedza i trochę kantowanie na allegro zrobiło swoje. Ale pomalowałem, zobaczyłem i wiem teraz dużo więcej, zastanawiam się czy nie przemalować Saphir Tinture Fracaise, bo uparty ze mnie człowiek ale teraz pozostaje kwestia doboru odpowiedniego koloru...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2016 Ostatnio pastowałem moje C&J Lowndes i na jednym z butów zauważyłem dużą ilość małych czarnych plamek. Po dłuższej chwili zastanowienia doszedłem do wniosku, że najprawdopodobniej jest to smoła i musiałem je ubrudzić gdzieś przy okazji przechodzenia przy jakichś robotach drogowych, których ostatnio było pełno w Środmieściu. Czy da się te plamy ze smoły usunąć w jakiś prosty i mało ryzykowny sposób? Renomat nie działa Z daleka plamek nie widać, więc jeżeli czyszczenie wiązałoby się z dużym ryzykiem uszkodzenia, czy ponownym malowaniem to chyba odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 20 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2016 Kiedyś świeżą smołę np z rąk usuwało się tłuszczem olejem lub masłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bohuslav Napisano 20 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2016 margaryna/ masło + benzyna. Sprawdzona metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 2 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2016 On 3.09.2016 at 10:18 AM, Monkiusz said: Moje Yanusze. Czy już czas się martwić czy jeszcze nie? pomijajac kwestie starcia podeszwy - powąchaj, czy nie czuc stęchlizny. ja dla mnie, to widać wykwity pleśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 2 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2016 Kompleksowe farbowanie torby skórzanej. Stosunkowo trudna realizacja ze względu na jakość skóry. Wykończenie woskami nie sprzyja farbowaniu, poza tym wiele marszczeń, co też nie ułatwia pracy, ale ostatecznie udało się. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2016 Stosowałem Renomat na damskich butach z polskich sieciówek, nic się złego nie wydarzyło. Jeżeli obcasy nie są skórzane, to ich nie dotykaj Renomatem. Możesz też najpierw spróbować użyć mydła do skór lub Tarrago Universal Cleaner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2016 A masz creme universalle ? Renowatora co prawda nigdy nie używałem, ale w sytuacjach w których bałem się użyć renomatu creme universalle dawało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 5 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2016 Ja również stosowałem Renomat na damskich butach z sieciówek i nie zauważyłem jakichś niepożądanych skutków. Jeśli jest możliwość, może warto skorzystać z uniwersalnej porady - wykonać próbę w niewidocznym miejscu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2016 Ale co inne specyfiki? Creme też czyści, ma w sumie podobne właściwości do renowatora. Kiedyś Daniel opisywał i porównywał ze sobą te trze środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2016 Kiedyś zadałem pytanie multirenowacja.pl "Używam tego środka Tarrago:http://multirenowacja.pl/balm-leather-care-125ml-balsam-do-skor-3-kolory.html Zauważyłem, że podobnie jak Renowator Saphir usuwa on wcześniej użyte kosmetyki z butów. Rozumiem, że to jest normalne i w związku z tym ten środek służy bardziej do czyszczenia i odżywiania niż do bieżącej pielęgnacji? W Państwa sklepie znajdują się jeszcze 2 (chyba) podobne środki:http://multirenowacja.pl/creme-universelle-150-ml-krem-balsam-do-skor-czysci-i-odzywia-saphir.htmlhttp://multirenowacja.pl/balsam-do-skory-delikatnej-125ml-saphir-medaille-d-or.html Czy są one w działaniu podobne do siebie i czy są też zamiennikiem dla balsamu Tarrago?" Odpowiedź: "Każdy z balsamów delikatnie usuwa również stare warstwy, choć nie w 100%. Podobnie działają te dwa produkty, z tym, że creme uniwersale oprócz wosku pszczelego ma olej z jojoby, która dodatkowo zmiękcza skórę oraz występuje w poj.500ml. Natomiast balsam z linii czarnej Saphira ma oprócz wosku pszczelego olej z norek, który dodatkowo odżywia bardziej skórę." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 5 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2016 Dnia 2.10.2016 o 16:52, eightwonder napisał: pomijajac kwestie starcia podeszwy - powąchaj, czy nie czuc stęchlizny. ja dla mnie, to widać wykwity pleśni. Eee żadnej pleśni tam nie ma i nie było. Sklep Patine stanął na wysokości zadania i buty wróciwszy z Majorki wyglądają jak na poniższym obrazku: Przy okazji także "nadwozie" buta wygląda po tej renowacji tak jakby but był nowy, także kapelusz z głowy zarówno przed polskim dystrybutorem jak i Yanko. W 100% profesjonalna dbałość o klienta. Aż moja szafka prawie połknęła z wrażenia firanę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2016 Alfred Sargent Hadleigh i Yanko na 915 po renowacji u szewca24 - wymiana fleków i przodów, renowacji cholewki itp. Wykonanie wzorowe Jedne i drugie buty są jednymi z najbardziej "skatowanych" i najczęsciej używanych, szczególnie AS które miały już kiedyś robione przody, fleki, miały wymienianą podeszwę u TJ-a. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafnir Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 Witam, mam skórzane sztyblety Tommy Hilfiger niestety pomimo że starałem się ich nie zmoczyć uległy lekkim deformacjom od deszczu tzn. lekko mi się wybrzuszyły - oczywiście używam prawideł. Co z tym teraz zrobić? Dodam że przeczytałem tematy na tym forum oraz inne podobne w sieci ale nago nie wiem co robić: - oddać do szewca podobno jest możliwość włożenia ich w specjalne kopyto i poddania obróbce cieplnej/parze wodnej i innym specyfikom dzięki czemu skóra się naciąga. - inna rada - sposób domowy - to włożyć prawidła i przykryć wypukłe miejsca mokrą szmatką a potem odłożyć do wysuszenia. Ma to rzekomo zmiękczyć się i zniwelować te wypukłości. Co o tym sądzicie czy dobry szewc w Warszawie coś na to zaradzi? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 Pokaż zdjęcia, inaczej bedzie trudno zgadnąć, czym są te wybrzuszenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Kupiłem ostatnio kożuch taki jak w filmiku, vintage. Szukam czegoś do odżywienia skóry i mam pytanie czy taka pasta to rzeczywiście dobry pomysł i czy wiece gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Cześć, nie wiem czy to wlaściwy temat. Mam problem z butami Yanko od Patine. Podczas pielęgnacji buta zauważylem, że pękła skóra w miejscu pracy buta. Buty mają jeden sezon za sobą, regularnie pielęgnowane, spoczywają w prawidlach, czy to normalne? Wykluczam przypadkowe przebicie skóry, gdyż jestem bardzo wrażliwy na czystość buta, poczułbym na sercu takie przerwanie. Drugie pytanie, dziura znajduje się w miejscu pracy buta, więc będzie powiększała się w miare chodzenia, czy jest szansa na zatrzymanie tego procesu, ktoś widzi nadzieje? Buty slużyły mi do chodzenia po mieście i w biurze. Buty miały starczyć na lata, a starczą co najwyżej na dwa sezony...Mam tylko nadzieję, że moja druga para Yanko wytrzyma dlużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Strzelam - sól drogowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 @Wincenty ja swoją kurtkę skórzaną z nappy potraktowałem saphir creme universelle. Trochę mi z tym zeszło, sle bardzo jestem zadowolony z efektów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawaro Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Znajomy poprosił, żeby reanimować buty. Miało być niedrogo. Buty to budżetowe John White na gumie. Niestety nie zrobiłem zdjęcia stanu pierwotnego butów. Po prostu było sporo warstw pasty o różnych odcieniach. Wyglądały bardzo wintydż . Po pierwsze zmyłem wszystko terpentyną balsamiczną (nie śmierdzi). Następnie trzykrotne malowanie farbą renoskór (jasny brąz) i pastowanie kremem Tarrago (brendy). Efekty na zdjęciach. Pierwsze zaraz po malowaniu, drugie efekt końcowy. Koszt: terpentyna (grosze), farba (4,5zł - zostało jeszcze pół), krem (9zł został prawie cały słoiczek). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 A zdjęcie przed renowacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi