frankenstein Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jako stary, wyłysiały hipis polecam Wdzięcznego Nieboszczyka z biegnącym Rudolfem Cytuj
frankenstein Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 I jeszcze Joan Baez Cytuj
meqoq Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 No to i ja dorzucę swoje trzy grosze: W moich życzeniach jest miejsce na prawdziwego klasyka - caddilac '54 convertible, light blue. Wszystkim życzę równie wybujałych życzeń i - oczywiście - ich spełnienia. Cytuj
Üxküll Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Na koniec roku Marek Grechuta - Dni których nie znamy: Cytuj
mr.vintage Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Moja ulubiona trójka z hitów świątecznych: 1. Donna Summer - Winter melody 2.Antonio Carlos Jobim - Looks like December 3. Basia - Angels blush Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Hehe, normalnie nie przyznaję się do jakichkolwiek kontaktów z muzyką popularną, aczkolwiek z podanych przez Was świątecznych przebojów preferuję "Merry Christmas Everyone". Teraz coś, jak na mnie przystało, poważnego: Maurice Ravel - Koncert fortepianowy D-dur na lewą rękę Pozdrawiam, Dr Cytuj
NastyKanasta Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 A ja polecam taką nutę - Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ralph Vaughan Williams - Lark Ascending na skrzypce i orkiestrę: Pozdrawiam, Dr Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 "Ondine" z suity "Gaspard de la nuit" Maurycego Ravela; Ravel zmarł 28 grudnia 1937 roku, dokładnie 72 lata temu. Pozdrawiam, Dr Cytuj
olli Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Polecam trójkowy Top Wszechczasów. Można słuchać właśnie dzisiaj (jedyna taka okazja w roku! ) do godziny 20. Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Ktoś oglądał dziś transmisję koncertu noworocznego z Wiednia? Bo ja niestety nie mogłem. Pozdrawiam, Dr Cytuj
aeon Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 ja oglądałem, słuchałem i musze powiedzieć, że muzyka klasyczna w wykonaniu tych Muzyków jest niesamowita! edit: powtórka bądź też druga część była o 23:50 Cytuj
Üxküll Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ktoś oglądał dziś transmisję koncertu noworocznego z Wiednia? Bo ja niestety nie mogłem. Pozdrawiam, Dr Połowa noworocznego koncertu ze Złotej Sali wiedeńskiego Musikverein z 2012 r. do obejrzenia i posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=k1z-X5q9srI Filharmonicy ubrani w stresemanny! Cytuj
pirat Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Też na to zwróciłem uwagę. W co jest ubrany dyrygent? Szary smoking i krawat? Cytuj
PawelR Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2012 Pau Casals nie tylko świetnie ubrany ale i profesjonalista najwyższych lotów. Mając 90 lat- uznanie i tytuły nie tylko koncertował ale i wykonywał nadal ćwiczenia, które nie za specjalnie lubił. Grał wtedy już ponad 70 lat. Spytany dlaczego - "bo uważam że ciągle robię postępy". to profanacja słuchać go na youtube, ale takie mamy czasy . Cytuj
rumen Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Christian Scott nowe pokolenie jazzu Cytuj
ruda.lilith Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Jazz Soul funk, Jamaican ska... takie oldscool rytmy i uwielbiam latynosów którzy się trudnia tego rodzaju muzyką. Eleganccy współcześni panowie z temperamentem polecam : Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jerzy Milian - Gacek (1975) Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Mój najnowszy utwór do męczenia, preludium Debussy'ego nr 7 z tomu drugiego, "La terrasse des audiences du clair de lune": Pozdrawiam, Dr Cytuj
damiance Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 teraz ... Wynton & Ellis Marsalis - Joe Cool's Blues + kremowy likier Cytuj
Skalpel Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Wynton Marsalis- dla mnie: "Szef wszystkich szefów" jeśli chodzi o jazz. Ze swojej strony polecam młodego, nowego Tomasza Stańkę jakim jest Maciej Fortuna. Tu kilka utworów do posłuchania: http://maciejfortuna.pl/ W lutym będę na jego koncercie. Cytuj
Breslauer Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 Sergio Mendes vs. "spadkobiercy Slayer" czyli dwie płyty, które od kilku tygodni nie opuszczają moich głośników http://www.youtube.com/watch?v=KTEl0bdKf2s http://www.youtube.com/watch?v=VrzPLJVT ... re=related Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Dziś osiemdziesiąta czwarta rocznica premiery słynnej Błękitnej Rapsodii George'a Gershwina. Z tej okazji - Błękitna Rapsodia; Leonard Bernstein dyryguje i gra partię solową: Pozdrawiam, Dr Cytuj
Misza Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Dzięki Dr. Robi się piękna niedziela . Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Olivier Messiaen - Oiseaux Exotiques: Część 1. Część 2. Pozdrawiam, Dr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi