Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy kawałek z płyty kupionej na ślepo pod tytułem: The best of: Johnny Nash

To jeden z tych utworów, które prawie każdy zna albo chociaż kojarzy, nawet jeśli nie ma pojęcia kto jest autorem/wykonawcą :) Pogodna muzyka....

Opublikowano

Dla wszystkich miłośników gitar i pokrętnych kompozycji i klimatu nawiązującego do starego prog rocka i metalu.

Opis przywiódł mi na myśl właśnie Opetha z racji tego, że odkąd płyta "wyciekła" i jest na YT, słucham codziennie i od razu wskoczyła na listę zakupów :)

A co do preferencji muzycznych, to właśnie rock/metal progresywny i jazz. A że wychowano mnie na klasyce, to od czasu do czasu również i do niej sięgam, a ulubionym mym jest Debussy :)

Opublikowano

Polecam kupić w np. w empiku niemieckiego RockHard-a. Do gazety dołączona jest płytka z koncertem Opeth, całkiem ciekawym :) Jako bonus znajduje się tam również Devil's Orchard z najnowszej płyty, która już na dniach powinna być :)

Opublikowano

Ostatnio wyszła bardzo fajna płyta: Wynton Marsalis & Eric Clapton Play the blues. Kawał bardzo fajnej muzyki w starym stylu przesiąkniętej Nowym Orleanem. Na próbkę podrzucam

(nie mam pojęcia w ilu jeszcze wersjach można wykonać ten numer, ale jeśli będzie trzymany taki poziom to ja jestem jak najbardziej za).

*Dodam jeszcze, że sam Slowhand ubrany jest tutaj bardzo dobrze (akurat na tym filmiku nie widać jak to leży, ale jako posiadacz całej płyty mogę zapewnić o nienagannym dopasowaniu, chociaż poszetka z tego samego materiału co krawat psuje trochę efekt - pewnie w CMDSie by mu się dostało ;) ).