Ricco25 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 A co sądzicie o takiej fryzurze? Zastanawiam się nad ścięciem włosów i podobnym ułożeniem, tylko zastanawiam się czym później utrwalać fryzurę? Do tej pory miałem długie włosy zawsze i nie miałem problemu z ich układaniem, ale chciałbym nabrać trochę bardziej eleganckiego, jednak młodzieńczego wyglądu. Czy układanie takiej fryzury w domu zajmuje później dużo czasu? (fot. z http://www.jeanlouisdavid.pl/artykul/fryzury-m-skie_a10220/1 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Używa/ł ktoś Murray's Superior? Interesuje mnie jak jest z nakładaniem, i czy nie obciąża mocno włosów. Ja używałem. Mam jeszcze resztówkę na 3-4 użycia. Połasiłem się na nią na początku przygody z pomadami. Nie jest to pomada dla początkujących. Trzeba sobie wyrobić technikę nakładania na włosy (najlepiej na mokre) i układania włosów. Ciężko się rozsmarowuje w dłoniach; trzeba ją ogrzać albo pocierając szybko dłońmi, albo (lepiej) skierować dmuch suszarki w pomadę w puszce - tak z 20-30 sekund. Moich włosów nie obciąża. Ciężko się wymywa, ale bez przesady. Stosując szampon do pomad albo DAX, albo American Crew Power Clenser z dwa-trzy umycia po dwie rundy i włosy są pozbawione pomady. Reasumując, gdy skończę z tą pomadą nie kupię jej ponownie. Jest wiele lepszych na rynku (stosunek ceny do jakości do łatwości rozsmarowania do łatwości zmywania). Mam kilka pomad czekających w kolejce (Royal Crown Pomade, Sweet Georgia Brown Blue, Black and White, Dax High and Tight Awesome Hold, Dax Wax), ale z do tej pory użytych, podobnych chwytem i połyskiem do Murray's Superior, polecam pomarańczowy Dax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Odkopię temat Szukam czegoś co pozwoli okiełznać moje kudły i pozwoli powrócić do cywilizacji W pierwszej chwili pomyślałem o pomadzie, ale z informacji zaczerpniętych z internetów wynika, że ciężko się zmywa, a ze względu na zawartość tłustych substancji, łatwo można ją wetrzeć w ubrania, pościel, etc. Do tej pory używałem jakiejś gumy i było OK do póki włosy nie przekroczyły magicznej długości 12cm, po czym zaczęły się sklejać co nie wygląda najlepiej. Tak więc szukam czegoś co nie skleja włosów w strąki jak w Dragon Ball, nie zostawia mokrych plam na oparciu fotela i potrafi utrzymać włosy w ładzie, który można w przybliżeniu nazwać fryzurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilek Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Istnieją też pomady wodne, które zasychają na włosach, ale są zmywalne samą wodą. Można też kupić coś pomiędzy wodną i woskową, wtedy nie zasycha ona na włosach i dodatkowo łatwo się zmywa. Klasyczne pomady woskowe wymagają szamponu do pomad lub kilkukrotnego mycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeta Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Ładne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Te wodne są najlepsze na początek, wystarczy trochę wody by poprawić fryzurę i schodzą od razu po myciu włosów. Typu uppercut deluxe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Z woskowych polecam Schmiere Knuppelhart, przyjemnie się nakłada, nie skleja włosów, dobrze trzyma i daje się przeczesywać. Dodatkowo ma bardzo przyjemny zapach. Ze zmywaniem nie ma dużych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilek Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Caporegime pomady uppercut są niezłe ale moim zdaniem niewarte swojej ceny. Metius mógłbys podać budżet? Oraz czy pomada ma dawać bardzo duży połysk? Wtedy coś mogę poszukać, temat pomad bardzo lubię więc postaram się coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Caporegime pomady uppercut są niezłe ale moim zdaniem niewarte swojej ceny. Metius mógłbys podać budżet? Oraz czy pomada ma dawać bardzo duży połysk? Wtedy coś mogę poszukać, temat pomad bardzo lubię więc postaram się coś doradzić A coś matowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Z woskowych polecam Schmiere Knuppelhart, przyjemnie się nakłada, nie skleja włosów, dobrze trzyma i daje się przeczesywać. Dodatkowo ma bardzo przyjemny zapach. Ze zmywaniem nie ma dużych problemów. Moim włosom ciężko nadać wysokość używając Knuppelhart i muszę sobie pomagać suszarką, która rozpuszcza mi pomadę we włosach, ale jest to pierwszy produkt, który skutecznie radzi sobie z lewą stroną mojej głowy, na której to włosy zawsze były nieposkromione. Mogę też potwierdzić, że zmywa się dość łatwo mimo, że jest to pomada na bazie wazeliny. Zazwyczaj wystarczą dwa nałożenia szamponu bez udziwnień, które można znaleźć w internecie typu przed szamponem smarowanie głowy oliwą i mycie płynem do naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilek Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Pepo wiele zależy od budżetu ja bardzo polubiłem Mr. Narty Clay. Fajny kokosowy zapach, mocno matowa pomada i wystarczy jej niewiele aby włosy trzymały się cały dzień. Możesz też sprawdzić Layrite Cement oraz Pomp&Co Hair Cream. Obie są matowe i polecane. Layrite nie próbowałem osobiście, a tą drugą nakładał mi fryzjer - byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Pepo wiele zależy od budżetu ja bardzo polubiłem Mr. Narty Clay. Fajny kokosowy zapach, mocno matowa pomada i wystarczy jej niewiele aby włosy trzymały się cały dzień. Możesz też sprawdzić Layrite Cement oraz Pomp&Co Hair Cream. Obie są matowe i polecane. Layrite nie próbowałem osobiście, a tą drugą nakładał mi fryzjer - byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Powiem Ci, że mnie zainteresowałeś pomadami Mr. Natty Clay i Pomp&Co. Mógłbyś podać namiar na jakiś sprawdzony e-sklep? Ewentualnie tradycyjny sklep na Śląsku na przykład (wiem, że marne szanse, ale zapytam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Może nie wprowadzajmy chaosu do nazewnictwa? Pomada to pomada, nie jest matowa. Jak sama nazwa Mr. Natty Clay wskazuje jest to glinka, a to drugie to jakiegoś rodzaju krem. Jeśli chodzi o matowy Layrite wspomniany przez Kamila to doświadczeń co prawda nie mam, ale mam z pomadą Layrite Superhold i była to najlepsza pomada wodna jakiej używałem. Jeszcze jeden sposób na uzyskanie matowych włosów to wysuszenie fryzury wymodelowanej właśnie pomadą na bazie wody, jednak włosy po takim zabiegu nie wyglądają jakby jakikolwiek produkt w nich był, więc nie każdy może być zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilek Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Co do sklepów - beardshop i labarbe z internetowych są godne polecenia. W Katowicach możesz spróbować udać się do Cyrulika( jest to barber) i zapytać czy akurat te mają, bo prowadzą też sprzedaż pomad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 Jeszcze sklepy https://barbersupply.pl/ i http://facetaria.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 30 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2016 @Kamilek dzięki za pomoc. Postanowiłem dać szansę Mr. Natty Clay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Planuję jeszcze przetestować American Crew Pomade - ktoś ma jakieś doświadczenia? Z racji wykonywanego zawodu/pasji przetestowałem na swoich włosach setki produktów do stylizacji włosów. Tony żeli, pianek, lakierów itd., najlepsze okazały się być właśnie produkty American Crew, pierwszy raz miałem z nimi do czynienia kilka lat temu na wakacjach za granicą, wtedy niedostępne w Polsce, reasumując: Mam grube, kręcone i suche włosy; Pomada AC powoduje, że włosy są mocno lśniące, mocno utrwalone, zapach fryzjerski ale przyjemny, jest to pomada na bazie wody i bardzo łatwo się zmywa, nie lepi się, nie kruszy się. Moje kręcone włosy stają się gładkie i prostsze. To taki dobrej jakości żel, ale bez sklejania włosów.. Glinka (molding clay) daje podobny efekt co pomada, ale bardziej "włóknisty", można zrobić strukturę, trochę pogrubia włosy, daje średnie utrwalenie i trochę mniejszy połysk, zapach fryzjerski, ale jakby ziemisty(?), polecam osobom trenującym, gdyż faktycznie nawet po ciężkim treningu nic się nie lepi, nie kruszy. Fiber jest rewelacyjny, pięknie pachnie, utrwala bez połysku, jest jeszcze bardziej włóknisty od glinki, super produkt jeśli ktoś chce mieć matowe włosy. Grooming Cream pachnie bardzo owocowo (pomarańcze, cytrusy), daje największy połysk i mocno utrwala, jednak moje włosy są po tym produkcie mocno obciążone i mocno falują zgodnie ze specyfikacją producenta. Nie wiem jak reagowałby ten owocowy krem (to chyba najtrafniejsze określenie samego produktu) na inne włosy, np. krótkie i proste, ale zakładam, że spowoduje "sleek look". Produkty bardzo wydajne. Każdy z nich warto nakładać inaczej, np. pomady nie nakładam na całe pasma włosów, a jedynie na końcówki delikatnie przejeżdżając dłońmi już ułożoną fryzurę, z kolei fiber zupełnie inaczej - całe pasma. Od siebie dodam, że jeżeli szukacie porządnej szczotki do czesania włosów, to warto spróbować szczotek z włosia dzika - używam od jakiegoś czasu i nie wyobrażam sobie niczego innego. Włosy są nawilżone, lepiej się układają, dostały więcej połysku, super sprawa za kilkadziesiąt złotych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Gdzie najtaniej można dostać ten Fiber AC?Jest dostępny gdzieś stacjonarnie w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Z matowych produktów najsilniejszy będzie Layrite Cement, natomiast z lekkim połyskiem - Schmiere Knuppelhart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Gdzie najtaniej można dostać ten Fiber AC? Jest dostępny gdzieś stacjonarnie w Warszawie? tu najtaniej: http://allegro.pl/american-crew-pasta-fiber-meska-wloknista-50g-i6216090596.html tu trochę drożej, ale 30g więcej, chyba najbardziej opłacalne: http://www.hairstore.pl/american-crew-classic-wloknista-pasta-do-modelowania-wlosow-85g-p7188.html?ceneo_spo=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerard_3 Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Ja od pewnego czasu używam tylko Uppercut Deluxe. Całkiem nieźle się sprawdza, chociaż testuje na bieżąco też inne marki. Niemniej jako, że używam tylko matowych pomad, to Uppercut sprawdza się zadowalająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Ja ostatnio testuję Layrite Classic Pomade i jestem bardzo zadowolony. Trzyma fryzurę doskonale i dużo dłużej niż Uppercut. Zmywa się bardzo łatwo i jest dość wydajna (nakładam mniej niż poprzedniej, a efekt jest lepszy). Jedynym minusem w porównaniu do Uppercut jest według mnie mniej przyjemny zapach - wanilia vs kokos. W kolejce do testów czeka Suavetico, ale po Layrite poprzeczka będzie zawieszona bardzo wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Spróbowałem polecany American Crew Classic Molding Clay - pierwsze dwa użycia mnie nie przekonały, ale po nałożeniu na bardziej wilgotne włosy i bardziej u nasady spowodowało wzrost zadowolenia, choć po skończeniu słoika chyba i tak go zmienię na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Ja z kolei jestem bardzo zadowolony z American Crew Forming Cream (zielona nakrętka). Daje fajny połysk włosom, dobrze wygląda na klasycznych fryzurach. Poprzednio używałem American Crew Fiber (niebieska nakrętka), który jest bardziej matowy i gęstszy, jak dla mnie do krótkich fryzur. Uppercut Matt Clay jak dla mnie kompletna porażka, bardzo gęsty kosmetyk, trudny do modelowania i ciężko go wetrzeć we włosy. Mój fryzjer powiedział, że trzeba sporo praktyki, aby go używać. Natomiast na plus można zaliczyć, że jest baaardzo wydajny. Dodatkowo ostatnio po wizycie u fryzjera zakupiłem American Crew Alternator. Jest to spray do włosów. Dzięki kosmetykowi włosy są bardziej podatne na modelowanie. Używam krótko, więc ciężko mi obiektywnie ocenić, natomiast zapach jest genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Nie wymyślono niczego lepszego, bardziej męskiego i praktycznego niż fryzura "na Pazdana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi