Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy poradźcie czym najlepiej trzymać w ryzach długie włosy. Takie 18 cm+. Do tej pory używałem Pomp & Co Hair Cream, ale już nie daje rady. Najlepsza byłaby jakaś pasta matowa - nie lubię błyszczących włosów.

Opublikowano
W dniu 24.12.2017 o 15:14, metius napisał:

Koledzy poradźcie czym najlepiej trzymać w ryzach długie włosy. Takie 18 cm+. Do tej pory używałem Pomp & Co Hair Cream, ale już nie daje rady. Najlepsza byłaby jakaś pasta matowa - nie lubię błyszczących włosów.

Balman, ostatnio miałem okazję używać i rewelacja, a włosy mam obecnie dużo dłuższe.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki za pomoc. Zamówiłem Layrite Cement Clay. Czyli coś co już znam - kiedyś używałem i byłem w miarę zadowolony, chociaż włosy miałem zdecydowanie krótsze. Balmain matt clay strong (o to Ci chodziło @h8r3d?) odpuściłem - nie znalazłem wielu informacji na necie, a cena wyższa od Layrite. Może następnym razem.

Opublikowano
53 minuty temu, metius napisał:

Dzięki za pomoc. Zamówiłem Layrite Cement Clay. Czyli coś co już znam - kiedyś używałem i byłem w miarę zadowolony, chociaż włosy miałem zdecydowanie krótsze. Balmain matt clay strong (o to Ci chodziło @h8r3d?) odpuściłem - nie znalazłem wielu informacji na necie, a cena wyższa od Layrite. Może następnym razem.

Tak, dokładnie o to. Konsystencja jest podobna do wosku do wąsów i wystarcza na bardzo długi czas.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Męczyłem się latami. Kupowałem rzeczy, których nazw po dziś dzień nie jestem w stanie zapamiętać, nie mówiąc już w ogóle o sposobach działania. Not 4 me. Więc wziąłem maszynkę i ściąłem tak włosy, jak i brodę. 3 milimetry na głowie, 5 milimetrów na twarzy i dziękuję, pozdrawiam, koniec z problemami życia codziennego ;) Polecam ten stan ;)  

• Like 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Od jakiś dwóch lat używam american crew i byłem dość zadowolony. Jako że się skoczył, kupiłem nowe opakowanie, wraz z kilkoma dodatkami, a przy okazji pojawila mi się reklama tigi bed head manipulator. Skusiłem się chyba ciekawym opakowaniem, ale po dzisiejszym odbiorze i sprawdzeniu, jestem zachwycony. Nie jest tak mocno kleiste co american crew, bardzo łatwo się układa, fryzura kształtuje się jak na jutubowych filmikach :) zobaczę co będzie dalej, ale to mi się podoba ;)

17615454_max.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

Od jakiś dwóch lat używam american crew i byłem dość zadowolony. Jako że się skoczył, kupiłem nowe opakowanie, wraz z kilkoma dodatkami, a przy okazji pojawila mi się reklama tigi bed head manipulator. Skusiłem się chyba ciekawym opakowaniem, ale po dzisiejszym odbiorze i sprawdzeniu, jestem zachwycony. Nie jest tak mocno kleiste co american crew, bardzo łatwo się układa, fryzura kształtuje się jak na jutubowych filmikach :) zobaczę co będzie dalej, ale to mi się podoba ;)

Właśnie też mi się kończy American Crew. Dzięki za polecenie, sam wypróbuję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem w trakcie zapuszczania włosów i potrzebuje jakiegoś środka do układania włosów, bo już mi zachodzą na oczy.

Sprawdzałem pastę i żel i wadą jest, że włosy są późno bardzo nieprzyjemne w dotyku więc albo nie umiem nakładać albo nie mam dobrego środku, coś polecacie?

Opublikowano

Ja już od kilku lat używam pomad i generalnie wygląda to tak :

Są dwa główne rodzaje czyli pomady wodne i woskowe.

Wodne są łatwo zmywalne bo jak nazwa wskazuje ich podstawą jest  woda. Niestety albo stety tworzą skorupę na głowie zasychając.

Drugi rodzaj czy woskowe  są bardzo trudno zmywalne ( należy stosować specjalne szampony do zmywania pomad) ale ich zaletą jest to że nie tworzy się skorupa tylko mamy "normalne włosy"

Ja korzystałem i z jednych i drugich ale zdecydowanie bardziej wolę woskowe. To co mogę polecić po przetestowaniu chyba większości dostępnych u nas to :

Woskowe:

Schmierre Zombie special Edition - mocny chwyt i połysk ale jako że woskowa to nie skleja włosów i nie towrzy skorupy. Ładnie pachnie ale trudno się zmywa. Konieczny dobry szampon. O nich napiszę na końcu.

Reuzel Pink - pomada o mocnym chwycie , matowa. Zmywa sie jak powyższa.

Wodne:

Reuzel Blue - tworzy skorupę ale nie kruszy się nawet po całym dniu. Wysoki połysk

Uppercut Featherweight - to teoretycznie krem ale też na bazie wody. Tworzy bardzo delikatna skorupę  ma mocny chwyt i jest matowa.

To chyba tyle z moich doświadczeń

Co do szamponów do zmywania pomad to moim zdaniem numr jeden to  Reuzel Scrub shampoo .

No to tyle. Może komuś się przyda :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również stosuję Pomp&Co Cream, jest to wodna pomada, dobrze się sprawdza na krótszych włosach, bardzo ładnie pachnie i nie tworzy skorupy. Dobry produkt do luźnych fryzur, do zaczesów może być za słaby.

Mam również Pomp&Co Pomade, to również wodniak ale o mocniejszym chwycie i większym połysku. Jeżeli ktoś lubi bardziej klasyczne fryzury to ten produkt wydaje się lepszy od kremu.

Z woskami jest tak, że ciężko zmyć zarówno z włosów ale i z rąk.

Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka