Żorż Ponimirski Napisano 12 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2019 3 godziny temu, adamW napisał: Wracając do tematu- do czego byś porównał AdP Leather? Czy to prawda, że są podobne do TF Tuscan leather/TF Ombre leather? Zdecydowanie do Tuscana. Powiem tak, porównując ręka w rękę TF wygrywa z AdP - po prostu coś bardziej mi się w nich podoba. Tym niemniej, gdy zacząłem testować AdP Leather z próbki bez porównywania do TF to spodobały mi się bardzo. Są słodko-skórzane jak TF TL, ale jest też w nich jakaś lekko kolońska mydlaność, która trochę odświeża zapach. Moim zdaniem do kurtki skórzanej bomba i zapłacisz 50% ceny TF nawet bez promocji. Trwałość spokojnie cały dzień w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 12 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2019 @Tanatos70 Nie kupiłbym perfum w TK. Kto wie, gdzie to leżało i jak było przechowywane. To może być 9 stów w błoto, a nie kilka zaoszczędzonych. Ale jeśli pasują Ci te bardziej bezpieczne amouage, to Fordy na pewno też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 12 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2019 @Stormont. Tak jako ciekawostkę w kontekście dyskusji podałem. Nie zamierzałem kupować. Z drugiej strony pewnie mniej ryzykowny byłby zakup w tkmaxxie niż w niektórych sklepach internetowych. A może się mylę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 12 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2019 1 godzinę temu, Tanatos70 napisał: @Stormont. Tak jako ciekawostkę w kontekście dyskusji podałem. Nie zamierzałem kupować. Z drugiej strony pewnie mniej ryzykowny byłby zakup w tkmaxxie niż w niektórych sklepach internetowych. A może się mylę . Tak, tak, wiem. Dopisałem się do tej narracji po prostu Moim zdaniem: Jeśli chodzi o zakupy przez internet w perfumeriach butikowych nie wiąże się to raczej z żadnym ryzykiem (chyba, że nawali kurier albo kupuje się zapachy w ciemno), ale koszt ten sam, a jak ktoś lubi chodzić w takie miejsca i rozmawiać z ludźmi, to pozbawia się tej przyjemności. Jeśli zaś chodzi o perfumerie internetowe sensu stricto to chociaż istnieje całkiem sporo pewnych i dużych, to raz na jakiś czas można się naciąć. Rzadko bo rzadko, ale czasem (wbrew zdjęciom) przyjedzie zapach z nowej a nie starej (przedreformulacyjnej) serii, albo przyjdzie coś ze zwrotów po pomysłowych januszach, którzy zostawiają sobie oryginał, a zwracają podróbkę. Ja takich problemów nigdy nie miałem, ale trochę tych opowieści znam. Niemniej wtedy zawsze można reklamować, zwracać itd. Polowanie na okazje w różnych sklepach internetowych i aukcjach jest dość powszechne, po prostu trzeba poczytać fora i powymieniać się informacjami na temat wiarygodności sprzedawców. Ja nie mam tyle czasu i w sieci kupuję głównie tańsze klasyki. Jakimś kompromisem są też perfumerie butikowe inne niż Quality/Galilu/MSB, gdzie czasem miewają zapachy w dobrej cenie albo miewają coś, czego na półkach w ww. już od dawna nie ma. W taki sposób nabyłem kilka ciekawych rzeczy, o których nie myślałem, że je jeszcze będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 13 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2019 W dniu 12.09.2019 o 18:25, Stormont napisał: @Tanatos70 Nie kupiłbym perfum w TK. Kto wie, gdzie to leżało i jak było przechowywane. To może być 9 stów w błoto, a nie kilka zaoszczędzonych. Ale jeśli pasują Ci te bardziej bezpieczne amouage, to Fordy na pewno też. Ja mam dobre doświadczenia z perfumami z TK. Przed wakacjami kupiłem AdP Colonia 100 ml w zestawie z balsamem do ciała i żelem pod prysznic za 249 PLN. To są moje kolejne AdP Colonia i różnicy z poprzednimi kupowanymi w perfumeriach nie widzę. W ub. roku kupiłem Prada Luna Rossa i podobnie było wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 17 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2019 Pytając o Lalique Encre Noire te perfumy były już w drodze do mnie, z rozpędu kupiłem dwa opakowania. Kupiłem oczami, bardzo piękny, prosty flakon, tak jak m.in. inne produkty tej firmy więc pomyślałem że zaryzykuję. Nigdzie nie było możliwości ich powąchania więc otworzyłem i mimo obaw podeszły mi niemal od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 Poszukiwań ciąg dalszy. Żona twierdzi, że szukam guza. Dla mnie: bomba ! Skóra, dym, malina. Jest moc 😀. Niby klon Forda, ale subtelne różnice jednak czuję (na korzyść „araba”). I to opakowanie 😁. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 O, poznaję rączkę na maszynce ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 13 minut temu, Pepo napisał: O, poznaję rączkę na maszynce ^^ No ba, ta Twoja lepsza niż fabryczna 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 Noo, nie moja, ale reszta prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 La Yuqawam jest super! Smierdziuch, ale tak pozytywnie. Potężna trwałość, projekcja też była fajna. Ja obecnie jestem całkowicie kupiony przez Maison Francis Kurkdjian. Przede wszystkim Oud w stężeniu Extrait, ale Oud Satin Mood też jest mocarny. Oba mają ogromną trwałość i projekcję, a oprócz tego pachną naprawdę aligancko. No, jak ktoś lubi agar Niedługo powinienem dostać próbkę Nishane Sultan Vetiver i jakiś tytoniowiec od Aramisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 @Pepo No fakt, teraz moja. W każdym razie od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2019 4 minuty temu, Xune napisał: Ja obecnie jestem całkowicie kupiony przez Maison Francis Kurkdjian. Poniucham ten oud 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 11 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2019 La Yuqawam to u mnie miłość od pierwszego powąchania. Wspaniały zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diGriz Napisano 11 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2019 Ja się bardzo zawiodłem na Yves Saint Laurent Homme. Zapach ładny, ale bardzo nietrwały. Nie ma to jak Chopin 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 11 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2019 21 godzin temu, Tanatos70 napisał: Poniucham ten oud 😁 Z oficjalnej strony MFK można zamówić pakiet 6 próbek (4 + 2 "gratis") jakbyś chciał sprawdzić więcej zapachów albo różne stężenia. Wysyłka darmowa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Prezent dla zony na 9ta rocznice slubu- Rasasi La Yugawam Pour Femme. Genialny zapach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 @adamW, Wow u nas też była 9 rocznica w sierpniu Przybliżysz jak to pachnie w porównaniu do męskiego La Yuquawam ? Czy nie ma z tym nic wspólnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 18 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2019 12 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: @adamW, Wow u nas też była 9 rocznica w sierpniu Przybliżysz jak to pachnie w porównaniu do męskiego La Yuquawam ? Czy nie ma z tym nic wspólnego ? Zapchy Homme i Femme w tym wypadku nie mają ze sobą nic wspólnego. Łączy je jedna rzecz- 'klonowanie' Toma Forda. Homme jest klonem Tuscan Leather a Femme jest klonem Black Orchid. W obu przypadkach zdarzają się opinie, że klony są nawet lepsze niż oryginały. W każdym razie zapach polecam ale nie jako blind buy- lepiej sprawdzić w perfumeriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2019 W dniu 11.10.2019 o 19:10, Xune napisał: Z oficjalnej strony MFK można zamówić pakiet 6 próbek (4 + 2 "gratis") jakbyś chciał sprawdzić więcej zapachów albo różne stężenia. Wysyłka darmowa. Skorzystałem (dzięki!) więc dodam, że koszt zakupu jest niejako refundowany; producent przysyła kod na zniżkę w wysokości 14 euro (czyli tyle ile kosztują próbki) do odliczenia przy następnym zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 18 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2019 Prawda to, zapomniałem Z ciekawości, co wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2019 APOM homme masculin Pluriel Lumière Noire homme OUDAmyris hommeOUD cashmere mood 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 @Xune Ja również skorzystałem:) Dzięki za info! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Żołnierkiewicz Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 Jesienna klasyka gatunku: - Bentley for Men Intense (na co dzień) - Cartier Declaration (na rauty, do białej koszuli, chociaż ma lekkie odchylenie w stronę unisex) W (nie)dalekiej przyszłości planowane testy dekantów: Chanel Egoiste, D&G Pour Homme, Guerlain Heritage, Cartier Santos, Jean Paul Gaultier Le Male, Bvlgari Aqva Amara. Mile widziane opinie na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2019 @Xune Ja również skorzystałem:) Dzięki za info! Ja też dostałem przesyłkę. Co prawda jedną próbkę pomylili (chciałem APOM homme, dostałem femme), ale nie szkodzi. Na razie wrzuciłem na nadgarstek oud. Póki co, jest cmentarnie, archiwalnie i piwnicznie. Tak powinien pachnieć elegancki antykwariusz.Edit: oud to jakiś Benjamin Button. Z zapachu siedemdziesięcioletniego notariusza ze złotymi oprawkami zrobił się zapach dziesięcioletniej dziewczynki z gumą balonową, a później zniknął... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi