Skocz do zawartości

Zapachy

Arkadyjczyk

Rekomendowane odpowiedzi

jaką nutę zapachową rozpylają w salonach Massimo Dutti ??????

help me , please !!

Raczej jakie nuty. Rozpylają ich własny zapach, który przyjemny może być tylko na poziomie takim, jak przyjemna dla nosa może być woń choinki zapachowej i płynu do naczyń. Nie idź tą drogą.

Jeżeli chodzi o zapach unoszący się w Massimo Dutti, jest to Ambra. A dokładnie rzecz ujmując Ambra Sułtańska.

Nie jest składnikiem żadnego oferowanego przez nich zapachu.

Pozdrawiam :)

zapachów, które rozpylają w sklepach nie da sie niestety nigdzie dostać...

Moja dziewczyna uwielbia np zapach w sklepie stradivarius, i chcialem jej kiedys zrobic prezent i go kupic, ale niestety moje zamiary spełzły an niczym...

To ze cos ladnie pachnie w powietrzu nie znaczy, ze bedzie ladnie pachnialo na skorze. Moim zdaniem wrecz na pewno bedzie źle pachnialo.

Poza tym zapachy w sklepach sa dobierane tak, zeby zachecac nas do kupowania, nie wiem czy chcialbym miec taki i tak intensywny zapach w domu, a tym bardziej na sobie. Sam bardzo lubie zapach w salonie HB w zlotych tarasach, a w innych sklepach praktycznie nie wyczuwam zapachow.

Jesli chodzi o zapach w domu, to polecam swiece zapachowe. Wcale nie trzeba ich palic, zeby nadal delikatna i przujemna woń otoczeniu. A poziom zapachu jest na tyle niski, że nie odwraca naszej uwagi od normalnych czynności.

• 2 weeks later...

Witam,

Ja używam zapachu "7" firmy Loewe, od momentu jego pojawienia się na rynku w PL. Dzisiaj kupowałem kolejny w Sephorze i dostałem próbkę Yves Saint Laurent - L'Homme Libre i wiem, że to będzie mój następny zapach, bardzo mi odpowiada, chociaż jest zupełnie inny od "7". Czy ktoś z Was może go używał? Sam zapach bardzo mi odpowiada, natomiast ciekaw jestem trwałości.

Zauważyłem, że ile razy przywiążę się do jakiegoś zapachu, zaraz wychodzi on z produkcji i cześć, mogę zacząć szukać od nowa. Kiedyś moim zapachem z wyboru był Gianfranco Ferre Uomo (ich pierwszy o ile wiem męski zapach, brązowe flakony ze złotym wykończeniem). Najpierw był tylko trudny do znalezienia, potem prawie niemożliwy (przywiozłem sobie 100 ml z Luksemburga), a potem pojawiły się nowe, kompletnie w innej tonacji, a mój ulubiony zdechł. Potem na lato polubiłem Paco Rabanne Sport, i niezwłocznie zniknął. Teraz trzymam się zamiennie Givenchy Gentleman i Chanel Pour Monsieur na zimę, a Armani (szary, klasyczny) na cieplejszą porę i czekam, kiedy je wycofają.

Givenchy Gentleman i Chanel Pour Monsieur na zimę

to są zapachy po reformulacji więc raczej nie zostaną wycofane...zawsze można zresztą zapasy zrobić i w ciemnym miejscu przechowywac, z oldschoolowych a propos G gentleman mogę jeszcze polecic chanel antaeus, też po reformulacji...

Witam,

Yves Saint Laurent - L'Homme Libre i wiem, że to będzie mój następny zapach, bardzo mi odpowiada, chociaż jest zupełnie inny od "7". Czy ktoś z Was może go używał? Sam zapach bardzo mi odpowiada, natomiast ciekaw jestem trwałości.

Jeśli chodzi o YSL l'homme to są to takie popłuczyny po świetności, polecalbym raczej ysl m7 oud absolu...to jest piękny zapach, wielowymiarowy , trwały i ponadczasowy...

Czy ktoś na forum miał do czynienia z Molecule 01? Chciałbym pogadać z kimś, kto ma z tym wynalazkiem osobiste doświadczenie. Dla niewtajemniczonych - Molecule 01 to perfumiarski eksperyment, którego jedynym "zapachowym" składnikiem jest molekuła używana w większości perfum do uwydatniania, "unoszenia" zapachów. Użyty bez innych składników ma wydobywać i uwydatniać zapach skóry użytkownika - ciężko o bardziej spersonalizowane perfumy ;)

Wykańczam właśnie drugą flaszkę i zapewne będzie trzecia i czwarta. Naprawdę jedyne w swoim rodzaju

• 1 month later...
  • 1 month later...

A co myślicie o Creed Imperial Millesime - nadaje się na dzień do pracy? Zastanawiam się nad zakupem wody ze domu Creed i mam dylemat między Imperial, Tabarome i Aventus.

Czy w Polsce jest gdzieś do kupienia Knize Ten?

Wiele osób wypowiada się dość gorzko o YSL L'Homme, ale jak dla mnie to całkiem dobry zapach i sporo go używałem. Jak dla mnie jest dość świeży i ciekawy, ale nie zabije całej grupy protestujących przeciwko ACTA podczas przemarszu... ( wybaczcie porównanie ) Według mnie to dobry zapach na przykład dla studenta na zajęcia, by ładnie pachnieć, dobrze się czuć i nikomu nie przeszkadzać. Poza tym ja uwielbiam wszystkie perfumy od YSL. M7 jest boski, ale słabo dostępny.

Polecam również Joop Homme ( różowy ). Mocny, wytrwały, trochę słodki, ale zdecydowanie ciekawy - nie mdły.

A co myślicie o Creed Imperial Millesime - nadaje się na dzień do pracy? Zastanawiam się nad zakupem wody ze domu Creed i mam dylemat między Imperial, Tabarome i Aventus.

Czy w Polsce jest gdzieś do kupienia Knize Ten?

Creed IM oraz Aventus najlepsze są w ciepłe dni.

Tabarome bardzo lubię właśnie jak jest chłodniej.

Knize Ten?

Cuir Ottoman polecam na zamianę.

Wiele osób wypowiada się dość gorzko o YSL L'Homme, ale jak dla mnie to całkiem dobry zapach i sporo go używałem. Jak dla mnie jest dość świeży i ciekawy, ale nie zabije całej grupy protestujących przeciwko ACTA podczas przemarszu... ( wybaczcie porównanie ) Według mnie to dobry zapach na przykład dla studenta na zajęcia, by ładnie pachnieć, dobrze się czuć i nikomu nie przeszkadzać. Poza tym ja uwielbiam wszystkie perfumy od YSL. M7 jest boski, ale słabo dostępny.

Polecam również Joop Homme ( różowy ). Mocny, wytrwały, trochę słodki, ale zdecydowanie ciekawy - nie mdły.

Zapach nie tyle dla studenta co dla młodego człowieka, tak samo jak CH 212 Vip. Osobiście wolę La Nuit de L’Homme.

A ja za to jestem wierym fanem Lalique encre noire i T. Mugler A-Men. Do tego stopnia, że ludzie w moim otoczeniu kojarzą ten zapach ze mną. np.: "Ooo ! Skalpel tak pachnie" :) Swoją drogą moja żona A-mana nie może znieść i mam zakaz używania tego zapachu w jej obecności. (może przypomina jej kochanka :P muszę zrobic dochodzenie ;) )