john220 Napisano 26 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2021 @pablocito A jakie wkładki i w którym miejscu kupujesz? Piszesz o całkiem grubej garbowanej roślinnie wkładce, a w internecie ciężko o takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2021 Wystarczy kupić na allegro kawałek juchtu i sobie takie wyciąć:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2021 Dokładnie tak zrobiłem, tylko nie na Allegro, a tu: https://mikasklep.eu/13-skora-garbowana-roslinnie-kawalki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 26 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2021 To zamawiam i wycinam. Dziękuję Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 Koledzy. Odbieramy właśnie z kolegą@marbud buty z AFPOS i niestety Urząd Celny dowalił nam 17%cła. Nie wystarczyło, że na fakturze Sprzedawca zaznaczył kraj produkcji jako GB. Fedex wymaga dokumentu EUR1 lub czegoś co nazywają regułą preferencji zamieszczoną na fakturze. Za ewentualną dosyłkę braków w dokumentach życzą sobie 300 netto za postępowanie korekcyjne w UC. Tak więc wymagajmy od Sprzedawców w UK aby dołączali do faktur regułę preferencji. PS. Jak się okazało po otworzeniu paczki, Sprzedawca zamieścił właściwą klauzulę tzw. regułę preferencji, ale nie w dokumentach dostępnych dla Urzędu Celnego umieszczonych w zewnętrznej kieszonce, a na formularzu zamówienia w pudełku. Komórka FedExu po zobaczeniu owego przyjęła reklamację, którą w naszym imieniu rozpatrzy z Urzędem Celnym, i to bez opłat. Wniosek prosty: nalegać, aby sprzedawcy z Wysp umieszczali konkretną wymaganą prawem klauzulę reguły preferencji na fakturze dostępnej dla urzędników, a nie w pudełku. Całe życie człowiek się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalek Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 Drodzy, czy te buty https://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted.html są dobrą opcją w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 Nie znam tego kopyta. Mam chyba 3 pary Yanko i ze wszystkich jestem zadowolony - zarówno z tych kupionych w cenie regularnej, jak i z ok. 15% rabatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 Godzinę temu, bratdominik napisał: Koledzy. Odbieramy właśnie z kolegą@marbud buty z AFPOS i niestety Urząd Celny dowalił nam 17%cła. Nie wystarczyło, że na fakturze Sprzedawca zaznaczyłem kraj produkcji jako GB. Fedex wymaga dokumentu EUR1 lub czegoś co nazywają regułą preferencji zamieszczoną na fakturze. Za ewentualną dosyłkę braków w dokumentach życzą sobie 300 netto za postępowanie korekcyjne w UC. Tak więc wymagajmy od Sprzedawców w UK aby dołączali do faktur regułę preferencji. A w sklepie płaciliście cenę z Vat czy z odjętym i mieliście płacić go u nas u przewoźnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 Godzinę temu, michalek napisał: Drodzy, czy te buty https://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted.html są dobrą opcją w tej cenie? Mam te buty. Polecam w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 @MarkizDeSade w sklepie bez VATu. Ale to chyba nic nie zmienia. Problemem jest cło 17% z powodu braku oświadczenia Sprzedawcy na osobnym druczku proszącego o obniżkę cła, podczas gdy wykazał kraj produkcji na fakturze. Biurokratyczny idiotyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinmcqueen Napisano 30 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2021 1 godzinę temu, michalek napisał: Drodzy, czy te buty https://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted.html są dobrą opcją w tej cenie? Ja również mam te buty i również polecam, to był mój pierwszy zakup butów GYW i nie żałuję, kupowałem w regularnej cenie. Jedyne co mogę polecić to spróbowanie kopyta F, które jest smuklejsze, ale jak ja brałem to akurat nie było mojego rozmiaru w kopycie F, dlatego stanęło na G. But i tak się super prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 13 godzin temu, bratdominik napisał: Koledzy. Odbieramy właśnie z kolegą@marbud buty z AFPOS i niestety Urząd Celny dowalił nam 17%cła. Nie wystarczyło, że na fakturze Sprzedawca zaznaczyłem kraj produkcji jako GB. Fedex wymaga dokumentu EUR1 lub czegoś co nazywają regułą preferencji zamieszczoną na fakturze. Za ewentualną dosyłkę braków w dokumentach życzą sobie 300 netto za postępowanie korekcyjne w UC. Tak więc wymagajmy od Sprzedawców w UK aby dołączali do faktur regułę preferencji. Tutaj wyjaśnione o co kaman: https://www.brexit.gov.pl/przedsiebiorca/konsekwencje-sektorowe/dowody-pochodzenia-towarow/ co rzecz jasna kretynizmu nie wyjaśnia tudzież usprawiedliwia 🤦♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalek Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 16 godzin temu, Xune napisał: Nie znam tego kopyta. Mam chyba 3 pary Yanko i ze wszystkich jestem zadowolony - zarówno z tych kupionych w cenie regularnej, jak i z ok. 15% rabatem. 16 godzin temu, Grafa napisał: Mam te buty. Polecam w tej cenie. 15 godzin temu, vinmcqueen napisał: Ja również mam te buty i również polecam, to był mój pierwszy zakup butów GYW i nie żałuję, kupowałem w regularnej cenie. Jedyne co mogę polecić to spróbowanie kopyta F, które jest smuklejsze, ale jak ja brałem to akurat nie było mojego rozmiaru w kopycie F, dlatego stanęło na G. But i tak się super prezentuje. Dzięki Panowie! Biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 20 godzin temu, bratdominik napisał: Koledzy. Odbieramy właśnie z kolegą@marbud buty z AFPOS i niestety Urząd Celny dowalił nam 17%cła. Nie wystarczyło, że na fakturze Sprzedawca zaznaczyłem kraj produkcji jako GB. Fedex wymaga dokumentu EUR1 lub czegoś co nazywają regułą preferencji zamieszczoną na fakturze. Za ewentualną dosyłkę braków w dokumentach życzą sobie 300 netto za postępowanie korekcyjne w UC. Tak więc wymagajmy od Sprzedawców w UK aby dołączali do faktur regułę preferencji. @bratdominikten post umieściłeś w nieprawidłowym miejscu - to jest dział BUTY TROCHĘ TANIEJ, a nie BUTY TROCHĘ DROŻEJ 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 Masz rację@kormox. Dobrze że była ta promocja - 20% to przynajmniej to cło tak nie boli.Pomyślałem, że warto abyśmy wszyscy wiedzieli z czym to się je teraz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 @pablocito hej, buty doszły, są akurat. Nic nie ciśnie, ale luzu nie ma już żadnego. No ale to cały numer w dół, więc zero zdziwienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 https://m.olx.pl/d/oferta/patine-77026c-rozmiar-uk7-5-tegosc-h-yanko-berwick-CID87-IDIXU4k.html?isPreviewActive=1 Kupiłem u Niego koniakowe brogsy i jestem zadowolony:), wszystko w jak najlepszym porządku. Jeśli chodzi o rozmiar, to moim zdaniem, miniamalnie szersze w obwodzie od Yanko 960g, pewnie ze 2-3mm, więc nie są wybitnej tęgości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 @pablocito hej, buty doszły, są akurat. Nic nie ciśnie, ale luzu nie ma już żadnego. No ale to cały numer w dół, więc zero zdziwienia. Świetnie! Gatuluję i cieszę się, że perturbacje z cłem nie poszły na marne. Wrzucisz jakąś fotkę? A jak kostki i łydki? Też dopasowane, czy jest luz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 31 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2021 Jest lepiej dopasowane w kostce. W łydce było super już przy większym rozmiarze. Na całej długości i szerokości dobre dopasowanie. Jutro wrzucę foty. Teraz sobie uświadomiłem, że te buty w 6G leżą bardzo podobnie jak AS Tredders w 7...Ciut tylko krótsze i mniej obszerne. Tak o 0.25 rozmiaru. To brzmi dziwnie, że chodzę i w 6, i w 7,ale to kopyto pozwala na wkładkę, która niweluje cały rozmiar do mniej niż połowy różnicy. Stąd w obu przypadkach jestem zadowolony. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 2 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2021 Świetne buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 6 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2021 Czy zna ktoś markę? https://malfroid.com/en/shop/clasps/round-clasp/double-clasp-scapin-velvet-and-rubber-sole-form-361/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek. Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 https://eu.meermin.com/collections/last-chance-sale może ktoś coś wyłapie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 29 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2021 Pembroke UK8.5 z Polski: https://www.ebay.pl/itm/393272299870?hash=item5b90db115e:g:KAQAAOSwTkhgd1iM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 W dniu 1.03.2021 o 20:58, Kempes napisał: Ps. A jeszcze dopytam ogółu. Temat SuSu ma masę stron. W "butach" nie widziałem. Czy ktoś miał do czynienia z butami Suit Supply? Podbijam w sprawie butów od SS Jak wygląda ich tęgość? @frik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotekwbutach Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 W dniu 6.04.2021 o 17:16, flozbi napisał: Czy zna ktoś markę? https://malfroid.com/en/shop/clasps/round-clasp/double-clasp-scapin-velvet-and-rubber-sole-form-361/ marke znam, znajomy takie kupil ale nie zachwalal jakos specjalnie wiec nie kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi