john220 Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Jakby ktoś potrzebował to jest promocja na buty u Tomka Milera. Przez 2 dni i 1 godzinę licząc od teraz. Osobiście nie skorzystam, bo nie jestem przekonany co do jakości, ale może ktoś nie ma takich wątpliwości. W razie czego z chęcią posłucham o doświadczeniach z butami od MiMe. https://milermenswear.com/kategoria/buty-meskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Z ciekawości, kto robi buty dla Milera? Crownhill? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Brak danych na ten temat. Pamiętaj też, że jest to konstrukcja Blake. Chociaż nie uważam tego za wadę w butach w tej cenie. Inna sprawa, że jakby ktoś się (nie wiadomo po co) uparł to i podeszwę blake da się wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Czy jest jakaś praktyczna różnica między podeszwą "kostkową" vs "kuleczkową" w mokasynach? Rozglądam się za takimi butami, jednak moja krnąbrna natura sprawia że planuję w "driving mocs" głównie chodzić. Do tej pory nosiłem mokasyny "kostkowe", schodziłem w nich wiele ciekawych miejsc i ani na wygodę ani trwałość narzekać nie mogłem, natomiast zastanawia mnie jak to wygląda w "kulkowcach"? Grafika poglądowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Zawsze chodziłem w kostkowych, a teraz kupiłem kulkowe i kulkowe są wygodniejsze. Te kuleczki jakoś bardziej amortyzują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Godzinę temu, ciasteczkowy napisał: Czy jest jakaś praktyczna różnica między podeszwą "kostkową" vs "kuleczkową" w mokasynach? Rozglądam się za takimi butami, jednak moja krnąbrna natura sprawia że planuję w "driving mocs" głównie chodzić. Do tej pory nosiłem mokasyny "kostkowe", schodziłem w nich wiele ciekawych miejsc i ani na wygodę ani trwałość narzekać nie mogłem, natomiast zastanawia mnie jak to wygląda w "kulkowcach"? Grafika poglądowa: Wydaje mi się, że kiedyś @mr.vintage wspominał na blogu, że te kuleczki (w zależności od marki) mogą się dość szybko wycierać. Wydaje się to dość logiczne i pewnie taka będzie podstawowa różnica, czyli szybkość zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Właśnie głównie o trwałość się obawiam. Podeszwa w moich bloczkowych mokasynach jest w bardzo dobrym stanie po jakichś 5 czy sześciu latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Skóra na bokach i tak się wyciera i licuje i po 2 sezonach i tak takie buty nadają się wyłącznie na spacery z psem i na bieganie za dzieckiem na rowerku, do czego zresztą głównie ich używam, a biega się duuużo wygodniej w kuleczkowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Słuszna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 Miałem kulkowce z MD, podeszwa szybko się ściera, a co najważniejsze, nierówno. W butach na zdjęciu jest lekkie wzmocnienie na pięcie, ja go nie miałem i tutaj kuleczki starły się całkowicie, a butów już nie dało się użytkować. Podeszwa kostkowa powinna być znacznie trwalsza, w praktyce podobna do pełnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 6 hours ago, mosze said: Miałem kulkowce z MD, podeszwa szybko się ściera, a co najważniejsze, nierówno. W butach na zdjęciu jest lekkie wzmocnienie na pięcie, ja go nie miałem i tutaj kuleczki starły się całkowicie, a butów już nie dało się użytkować. Podeszwa kostkowa powinna być znacznie trwalsza, w praktyce podobna do pełnej. Po jakim czasie tak się stało? On 6/19/2020 at 1:28 PM, Meander said: Wydaje mi się, że kiedyś @mr.vintage wspominał na blogu, że te kuleczki (w zależności od marki) mogą się dość szybko wycierać. Wydaje się to dość logiczne i pewnie taka będzie podstawowa różnica, czyli szybkość zużycia. Właśnie znalazłem na blogu artykuł #NoszoneOcenione – czy mokasyny Tod’s są warte 400 euro? i, szczerze mówiąc, gdyby dotyczyło to materii mniej błahej niż buty, byłbym przerażony faktemże buty(pomijając już że to buty za ponad 1,5k) po 20 wyjściach mogą wyglądać tak: Quote Przypomnę tylko, że egzemplarz ten miałem na stopach mnie więcej dwadzieścia razy, więc bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2020 Nie wiem, po jakim czasie. W każdy razie buty wizualnie były jeszcze do noszenia, oczywiście na brzegach skóra się lekko wytarła, uszkodziła, ale bez wstydu można by było je dalej użytkować, gdyby nie to, że na pięcie podeszwy już nie było. U mnie wyglądało to gorzej, kulki starły się praktycznie całkowicie. Dodam, że chodziłem w nich niewiele i "ostrożnie". Dlatego za driving mocs nie ma sensu dużo płacić, but się szybko uszkadza, a kulki mogą się sprawdzić tylko na gładkich powierzchniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton von S. Napisano 21 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2020 Bytom ma jak zwykle jakąś wyprzedaż. Powiedzcie proszę, czy warto zainwestować 345zł (już po wszystkich rabatach) za takie buty: https://www.bytom.com.pl/p-bi2-10-82a-buty-bi2-10-82a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 21 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2020 15 minut temu, Anton von S. napisał: Bytom ma jak zwykle jakąś wyprzedaż. Powiedzcie proszę, czy warto zainwestować 345zł (już po wszystkich rabatach) za takie buty: https://www.bytom.com.pl/p-bi2-10-82a-buty-bi2-10-82a Z tego co się dowiadywałem te buty robi dla nich Domeno shoes. Nie warto... Zresztą z twoją szerokością stopy mogłoby być ciężko z dopasowaniem, chociaż buty wyglądają na szerokie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 22 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2020 Podeszwa skórzana, ale nie ma informacji o konstrukcji więc przypuszczalnie klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 3 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2020 On 6/19/2020 at 12:08 PM, ciasteczkowy said: Czy jest jakaś praktyczna różnica między podeszwą "kostkową" vs "kuleczkową" w mokasynach? Rozglądam się za takimi butami, jednak moja krnąbrna natura sprawia że planuję w "driving mocs" głównie chodzić. Do tej pory nosiłem mokasyny "kostkowe", schodziłem w nich wiele ciekawych miejsc i ani na wygodę ani trwałość narzekać nie mogłem, natomiast zastanawia mnie jak to wygląda w "kulkowcach"? Jest tylko jeden sposób by sprawdzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 Orbans mają przecenę 50%. Świetne ceny jak na buty GYW szyte w Hiszpanii. https://orbans.fr/en/108-promotions?page=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 5 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2020 Dzięki Benny, zamówiłem zamszowe monki, po dodaniu 19 Euro za przesyłkę i przeliczeniu wyszły 462 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 6 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2020 Wyprzedaż Barkera, swieci mi się na Instagramie, może ktoś skorzysta: https://eu.barkershoes.com/collections/sale/gender_mens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2020 Dzięki Benny, zamówiłem zamszowe monki, po dodaniu 19 Euro za przesyłkę i przeliczeniu wyszły 462 zł.Nie wiem jakim cudem ale mnie PayPal ściągnął 442zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 6 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2020 Mi też 462. Jeśli kupiłeś dzisiaj, to może załapałeś się na inny kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2020 A może. Zmieniłem walutę na Euro. Może to przez to? Ale o 20 gorszy z dnia na dzien kurs chyba nie skoczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 7 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2020 Zamówiłem penny loafers z Partenope. Ogólnie buty wydają się ok, pasują mi na tęgość i rozmiar, natomiast zastanawia mnie ten szew wewnątrz buta, czy przy dłuższym użytkowaniu nie będzie on uwierać w palce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 7 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2020 Buty są szyte i stąd jego obecność. Jeśli rozmiar masz dobrze dobrany to nie będzie przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic132 Napisano 7 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2020 @YoJoe to wiem, czytałem już że jest szycie Blake, natomiast inne szyte buty (co prawda metodą GYW, ale jednak) mają ukryty szew pod dodaktową warstwą, dlatego pytam Plus widzialem już jedną opinię na forum, że kogoś szew na tyle mocno uwierał w palce, że musiał je zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi