Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiodła się spokojnie, po prostu buty które zamierzam kupić, będą prawie non-stop pod stołem, będą ocierać się o różne rzeczy, jakkolwiek to brzmi, po prostu mi szkoda lepszych, ale chyba zainwestuje w coś najtańszego z klasyki i eksperymentalnie pokaże jak wyglądają po roku użytkowania ;)
Dzięki za te geoxy.

Opublikowano

@eye_lip Tak jak pisałem dopiero zainteresowałem się tematem i nie chciałbym wchodzić w dyskusje na tematy o których nie mam pojęcia, niemniej z kilku wpisów na blogu Jana Adamskiego wynika, że - tak, GYW mówi coś o jakości obuwia (oczywiście nie jest ani jedynym czynnikiem, ani tym decydującym- ale tak zrozumiałem z tego co pisze Jan).

@eye_lip @De Lasalle Wydawało mi się, że skoro tak napisano na podeszwie to tak jest. Nie spodziewałem się, że marka globalna (choć sieciówkowa) pozwala sobie na oszustwo. Oczywiście podchodzę z dużą dozą ostrożności do tych cen wyjściowych (szczególnie w sieciówkach) ale zasugerowałem się również wysoką kwotą, którą ponoć ten but pierwotnie kosztował (699zł).

Oczywiście nie stawiam tych butów w jednym szeregu z wymienioną wyżej marką Nord, ale skoro kolega Jarek pytał o coś taniego do "zajechania"...

Podsumowując, dziękuję za wpisy- na pewno muszę znacznie więcej poczytać czym jest GYW (np. niedawno w TK widziałem wiele par tanich Prime Shoes, które również miały ten napis na wkładce).

Opublikowano
12 godzin temu, Servetch napisał:

Zdradzisz, co zamierzasz w tych butach robić?

Jestem krupierem, lubię się butem oprzeć, zaprzeć o coś, poszurać, stąd są narażone na nieciekawe rzeczy.

Opublikowano
Godzinę temu, Jarek napisał:

Jestem krupierem, lubię się butem oprzeć, zaprzeć o coś, poszurać, stąd są narażone na nieciekawe rzeczy.

Mam kolegę w pracy, który podczas spotkań, wypowiadając się w stresujących momentach, od pasa w górę jest siłą spokoju, a pod stołem nogami tańczy oberka : )

Opublikowano
W dniu 25.11.2019 o 13:23, Karol L napisał:

Witam

Które z poniższych butów brogue byście wybrali i dlaczego:

Grenson - Dylan

Cordwainder - Tirin

Screenshot_20191125-130410_Zalando.jpg

Screenshot_20191125-130428_Zalando.jpg

Panowie buty dotarły- obie pary piękne 

I teraz mam ogromny dylemat - które zostawić A które oddać?

Obie pary pasują i obie są piękne - pytanie do ekspertów które są lepsze jakościowo?

Opublikowano

Jakość materiałów wyjdzie po kilku miesiącach lub latach użytkowania. 

Wykonanie jesteś sam w stanie najlepiej ocenić, bo masz obie pary w rękach. 

Prestiż marki nie ma znaczenia. 

Zostaw te, które Ci się bardziej podobają. 

• Like 1
Opublikowano

Podczas poszukiwań butów na jesień/zimę zupełnie niechcący okazyjnie nabyłem takie Prime Shoes, świeżo po nałożeniu kremu Saphir. Jednak na tym Zalando można coś czasem tanio utrafić. Kosztowały niecałe 40% ceny wyjściowej.

P_20191129_021420res.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
19 minut temu, bulyt50 napisał:

Na woły robocze jak znalazł,niech się dobrze noszą.

Do pracy chodzę piechotą około 1,5km. Myślę, że będą jak znalazł kiedy już zaczną spać solą. Zapłaciłem 85zł.

• Oceniam pozytywnie 1