Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, bratdominik napisał:

Koledzy. Odbieramy właśnie z kolegą@marbud buty z AFPOS i niestety Urząd Celny dowalił nam 17%cła. Nie wystarczyło, że na fakturze Sprzedawca zaznaczyłem kraj produkcji jako GB. Fedex wymaga dokumentu EUR1 lub czegoś co nazywają regułą preferencji zamieszczoną na fakturze.

Za ewentualną dosyłkę braków w dokumentach życzą sobie 300 netto za postępowanie korekcyjne w UC.

Tak więc wymagajmy od Sprzedawców w UK aby dołączali do faktur regułę preferencji.

A w sklepie płaciliście cenę z Vat czy z odjętym i mieliście płacić go u nas u przewoźnika?

1 godzinę temu, michalek napisał:

Drodzy, czy te buty https://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted.html są dobrą opcją w tej cenie?

Ja również mam te buty i również polecam, to był mój pierwszy zakup butów GYW i nie żałuję, kupowałem w regularnej cenie. Jedyne co mogę polecić to spróbowanie kopyta F, które jest smuklejsze, ale jak ja brałem to akurat nie było mojego rozmiaru w kopycie F, dlatego stanęło na G. But i tak się super prezentuje.

13 godzin temu, bratdominik napisał:

Koledzy. Odbieramy właśnie z kolegą@marbud buty z AFPOS i niestety Urząd Celny dowalił nam 17%cła. Nie wystarczyło, że na fakturze Sprzedawca zaznaczyłem kraj produkcji jako GB. Fedex wymaga dokumentu EUR1 lub czegoś co nazywają regułą preferencji zamieszczoną na fakturze.

Za ewentualną dosyłkę braków w dokumentach życzą sobie 300 netto za postępowanie korekcyjne w UC.

Tak więc wymagajmy od Sprzedawców w UK aby dołączali do faktur regułę preferencji.

Tutaj wyjaśnione o co kaman:

https://www.brexit.gov.pl/przedsiebiorca/konsekwencje-sektorowe/dowody-pochodzenia-towarow/

co rzecz jasna kretynizmu nie wyjaśnia tudzież usprawiedliwia 🤦‍♂️

• Like 1

16 godzin temu, Xune napisał:

Nie znam tego kopyta. Mam chyba 3 pary Yanko i ze wszystkich jestem zadowolony - zarówno z tych kupionych w cenie regularnej, jak i z ok. 15% rabatem.

16 godzin temu, Grafa napisał:

Mam te buty. Polecam w tej cenie.

15 godzin temu, vinmcqueen napisał:

Ja również mam te buty i również polecam, to był mój pierwszy zakup butów GYW i nie żałuję, kupowałem w regularnej cenie. Jedyne co mogę polecić to spróbowanie kopyta F, które jest smuklejsze, ale jak ja brałem to akurat nie było mojego rozmiaru w kopycie F, dlatego stanęło na G. But i tak się super prezentuje.

Dzięki Panowie! Biorę :D 

20 godzin temu, bratdominik napisał:

@bratdominikten post umieściłeś w nieprawidłowym miejscu - to jest dział BUTY TROCHĘ TANIEJ,  a nie BUTY TROCHĘ DROŻEJ 😉

• Like 2

https://m.olx.pl/d/oferta/patine-77026c-rozmiar-uk7-5-tegosc-h-yanko-berwick-CID87-IDIXU4k.html?isPreviewActive=1

Kupiłem u Niego koniakowe brogsy i jestem zadowolony:), wszystko w jak najlepszym porządku.

Jeśli chodzi o rozmiar, to moim zdaniem, miniamalnie szersze w obwodzie od Yanko 960g, pewnie ze 2-3mm, więc nie są wybitnej tęgości.

Jest lepiej dopasowane w kostce. W łydce było super już przy większym rozmiarze. Na całej długości i szerokości dobre dopasowanie. Jutro wrzucę foty.

Teraz sobie uświadomiłem, że te buty w 6G leżą bardzo podobnie jak AS Tredders w 7...Ciut tylko krótsze i mniej obszerne. Tak o 0.25 rozmiaru.

To brzmi dziwnie, że chodzę i w 6, i w 7,ale to kopyto pozwala na wkładkę, która niweluje cały rozmiar do mniej niż połowy różnicy. Stąd w obu przypadkach jestem zadowolony.IMG_20210401_221759.thumb.jpg.06bfce95d48cd042311ee728da1a6c92.jpg

IMG_20210401_221822.thumb.jpg.a3fc8046245fe51eb98f6179da75758f.jpg

IMG_20210401_221829.thumb.jpg.bf0b5d5a5bbf3402d1fde59f5c461985.jpg

• Like 5

• 3 weeks later...
W dniu 1.03.2021 o 20:58, Kempes napisał:

Ps. A jeszcze dopytam ogółu. Temat SuSu ma masę stron. W "butach" nie widziałem. Czy ktoś miał do czynienia z butami Suit Supply?

Podbijam w sprawie butów od SS

Jak wygląda ich tęgość?

@frik

10 godzin temu, Zagiel napisał:

Podbijam w sprawie butów od SS

Jak wygląda ich tęgość?

Nie kojarzę jakiegokolwiek oznaczenia tęgości, porównując do innych moich butów to moje derby z SuSu to będzie G, nawet obszerniejsze niż kopyta Yanko w tęgości G bym powiedział.

• 4 weeks later...