Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a gdzie informacja, że pytający zapłacił ponad podane 700-800zł za garnitur? to, że napisał "nagialem juz budzet na garnitur" nie znaczy, że zapłacił za niego 2 tysiaki....

Opublikowano

Nie zepsuj sobie uroczystości jakimś koszmarem :)

Litości, gdyby niezałożenie czarnych szytych oksfordów psuło uroczystość, o której mowa, to 99% polskich wesel byłoby zrujnowanych (a na prowincji asymptotycznie 100%) Ale chyba jednak nie ;-) Pamiętajmy, że mówimy o uroczystości, gdzie od pewnego momentu połowa gości zwykle paraduje w zestawie: koszulka z krótkim rękawem plus garniturowa kamizelka...

Oczywiście racjonalne argumenty za poszukaniem porządnych, klasycznych butów są. Ale akurat rzekome uratowanie wesela przed tragedią do nich nie należy.

Opublikowano

Może trzeba zrozumieć, że w klasycznej męskiej elegancji pojęcie "kompromis" nie jest tak pojemne, aby upchnąć w nim wszystko od Kazara do JL. Przede wszystkim ważne jest "slow wear" - czasem mozolne szukanie optymalnych rozwiązań, zamiast "szybkiego tu, teraz i najlepiej w najbliższej galerii handlowej za mniej niż 300" :)

Opublikowano

@dziko: pewnie padnie, jak trochę poczekamy :) Dobrych rad, nigdy dość. Jeszcze lepsza byłaby: "zrezygnuj ze ślubu, zainwestuj w przyszłość i kup 50 par Yanko" :mrgreen:

a tak na poważnie, czy na forum trzeba uzyskać satysfakcjonującą odpowiedź? w tym przypadku utwierdzającą w pomyśle zakupu butów z sieciówki? Przecież nikt nikomu nie blokuje środków na koncie, ani woli sprawczej :)

Opublikowano

a tak na poważnie, czy na forum trzeba uzyskać satysfakcjonującą odpowiedź? :)

Arogancko dodam, że może zwolennicy zakupów w galeriach handlowych zamiast w internecie powinni szukać porady w galeriach handlowych zamiast w internecie?
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Powinno się dać. To, że ktoś uważa, że buty z sieciówki są do niczego nie znaczy, że nie może podpowiedzieć, które wyglądają najładniej/najklasyczniej czy jakiego innego przymiotnika tu użyć, a dać sobie spokój z jakością. Skoro ktoś nie ma środków na lepsze to nie ma, tego się czasem nie przeskoczy. Na przyszłość można co najwyżej ludziom uzmysławiać, że słabe buty mogą obniżyć jakość/odbiór ubioru jako całości, nawet przy najlepszym garniturze, a dobre buty mogą poprawić całość nawet przy gorszym garniturze.

Z podlinkowanych pewnie wziąłbym "Igory" Gino Rossi, gdybym był zmuszony po taniości zaopatrywać się na swój ślub.

Opublikowano

Tylko, że moi przedmówcy podchodzą poważnie do tematu i udzielają konkretnych rad. Przykład z koncertem Claptona jest fajny, bo w gruncie rzeczy prawdziwy. Jeśli trzeba by wydać opinię na temat tych butów z Venezi lub Gino Rossi... to trochę jak wybór pomiędzy syfilisem i rzeżączką. Wybieram to pierwsze, najzabawniejsza z chorób wenerycznych. A z butów? Może z dodatkowych opcji do sprawdzenia: w Bytomiu/Vistuli mają jakieś klejonki? Ja też nie mogę sobie pozwolić na szaleństwa i wydatki, a buty zawsze były konkretnym dla mnie kosztem. Ale zbieram do słoiczka i gdy uzbieram ile trzeba, dopiero idę na zakupy :)

Opublikowano

Zakup butów Doucals z sprzed 2tyg,miałem je na stopach juz kilka razy,borąc pod uwagę cene 120 euro (koszt łącznie z wysyłką) to bardzo udany zakup,żadnych najmniejszych problemów z rozchodzeniem,bardzo staranne wykonanie wewnątrz buta co do jakości skorzanej podeszwy to jeszcze zawcześnie na wnioski

post-29-0-94943000-1458734201_thumb.jpg

post-29-0-64857500-1458734222_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Jeżeli ktos jest zainteresowany tymi butami to poniżej link do sklepu,pracuje tam chyba Rosjanka więc nie powinno być problemów z dogadaniem się:).Warto zapytać się o rozmiarówkę ponieważ włoska rozmiarówka jest inna od angielskiej,przy 28,5cm prawie zawsze kupuje rozmiar 8.

http://www.ebay.it/itm/SCARPE-DOUCALS-UOMO-CHAUSSURES-I3007-MARRONE-AA-/351664228371?var=&hash=item51e0d24813:m:md3IiT2J728G1t1--TgVCww

Opublikowano

Ja kupiłem jakiś czas temu oxfordy z conhpola. Zapłaciłem za nie 289zł, ach jaki bylem zadowolony z siebie kiedy wróciłem z nimi do domu..

Uroczyatość, na którą je kupiłem, jeszcze się nie odbyła, więc na razie miałem w nich tylko kilka przechadzek celem rozbicia..

Przed zakupem czytałem sporo i tylko pukałem się w czoło, kiedy widziałem ceny 600+ 800+ itd...

Podsumowując, ja wydałem pieniądze, na coś co wku#*%a mnie, za każdym razem jak na nie patrze. Ale może gdybym ich nie kupił, dalej żyłbym w nie wiedzy, z myślą 'co za czubki kupują buty za min 1/2 najniższej krajowej'...

Ale, jesteś dorosły i wiesz co robisz :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja kupiłem jakiś czas temu oxfordy z conhpola. Zapłaciłem za nie 289zł, ach jaki bylem zadowolony z siebie kiedy wróciłem z nimi do domu..

Podsumowując, ja wydałem pieniądze, na coś co wku#*%a mnie, za każdym razem jak na nie patrze.

+10

Powinno pójść na "główną" :twisted:

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Cześć wszystkim!

Co sądzicie o tych oksfordach? http://www.sklep.klasycznebuty.pl/362,berwick-3488-black.html

Czy w tej cenie będzie to rozsądny wybór? Czy może warto poszukać jeszcze czegoś innego?

Przyznam, że moja wiedza w zakresie jakości obuwia, mimo zapoznania się z kilkoma wątkami na forum, nie jest zbyt rozległa, stąd moje pytanie.

Jak szukasz butów do formalnych spotkań to jeszcze zerknij na te

http://www.sklep.klasycznebuty.pl/960,berwick-3010-black-jr.html mają bardziej wytrzymałą podeszwę, w tych co podałeś to osobiście bym zelował. Te co ja podałem mają inną tęgość, są na szerszą stopę.

Opublikowano

Podeszwa w tych Berwickach wygląda na bardzo masywną, co niezbyt pasuje do eleganckich czarnych oksfordów. Nie lubię też kształtu kopyt w butach Berwick. W cenie około 700-750 złotych brałbym Meerminy na Hiro. Mam je i jestem z nich zadowolony. Tutaj kilka moich postów, na których buty widać "na żywo":

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/996-producenci-marki-butów-meermin/?p=197480

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?p=197360

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?p=181800

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?p=179184

• Oceniam pozytywnie 1