Friq Napisano 11 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2018 Ma ktoś może torbę od barelly bags w rozmiarze "średnia" lub "duża"? Właśnie zamawiam i chciałbym zobaczyć jak to wygląda na czlowieku, tak więc będę wdzięczny za jakieś zdjęcia "przy sobie" lub obok czegoś, do czego można wielkość porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 21 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2018 e-baron wietrzy magazyn niektóre torby w bardzo korzystnych cenach http://www.e-baron.pl/webpage/totalna-wyprzedaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 23 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2018 Panowie, czy któryś z Was miał do czynienia z torbami Barona w wersji pea i może się podzielić opinią na temat starzenia się skóry? Ostatnio zamówiłem torbę w tej wersji i skóra sprawia wrażenie sztucznej oraz, w przeciwieństwie do opisu na stronie, łatwo podatnej na zarysowanie. Posiadam inną torbę tego producenta w wersji podstawowej i nie mam do niej takich zastrzeżeń. Czy włoskie skóry bydlęce ADRIA są tak słabej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 Podłączam się do pytania. Jest aż tak źle w stosunku do innych toreb Barona?. Od 3 lat używam teczkę słow chief i jestem bardzo zadowolony. Przydałaby by mi się czarna singla i przyznam że że względu na cenę rozważam właśnie wersję pea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 28 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2018 Cóż, zdecydowałem się zamówić w/w torbę i przekonać się jak jest z jakością tej skóry. Spostrzeżeniami się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legresti Napisano 30 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2018 W dniu 11.05.2018 o 18:11, Friq napisał: Ma ktoś może torbę od barelly bags w rozmiarze "średnia" lub "duża"? Właśnie zamawiam i chciałbym zobaczyć jak to wygląda na czlowieku, tak więc będę wdzięczny za jakieś zdjęcia "przy sobie" lub obok czegoś, do czego można wielkość porównać. Pewnie Kolega już kupił swój egzemplarz, ale może innym się przyda. Pamiętam, że też byłem ciekaw, jak torby w tych rozmiarach faktycznie wyglądają. Torba El Paso, rozmiar akurat XXL: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 31 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2018 17 godzin temu, Legresti napisał: Pewnie Kolega już kupił swój egzemplarz, ale może innym się przyda. Pamiętam, że też byłem ciekaw, jak torby w tych rozmiarach faktycznie wyglądają. Torba El Paso, rozmiar akurat XXL: Tak, już kupiłem swoją. Tutaj teczka Grand w rozmiarze "Średni" z dodatkową komorą. Wielki plus za to, że w cenie mogłem wprowadzić takie modyfikacje jak półokrągłe zakończenie pasów czy odpinany pas na ramie, a nie na stałe przyszyty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legresti Napisano 31 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2018 8 godzin temu, Friq napisał: Tak, już kupiłem swoją (...) Widzę, że masz torbę z tego samego rodzaju skóry co ja. Mogę wiedzieć, jakich środków zamierzasz używać do jej pielęgnacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 1 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2018 12 godzin temu, Legresti napisał: Widzę, że masz torbę z tego samego rodzaju skóry co ja. Mogę wiedzieć, jakich środków zamierzasz używać do jej pielęgnacji? Co jakiś czas przemyję mydłem do skór i użyję środka z ich strony :). Unikaj kremów koloryzujących bo to wszystko potem zostanie na twojej odzieży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 W dniu 23.05.2018 o 22:26, YoJoe napisał: Panowie, czy któryś z Was miał do czynienia z torbami Barona w wersji pea i może się podzielić opinią na temat starzenia się skóry? Ostatnio zamówiłem torbę w tej wersji i skóra sprawia wrażenie sztucznej oraz, w przeciwieństwie do opisu na stronie, łatwo podatnej na zarysowanie. Posiadam inną torbę tego producenta w wersji podstawowej i nie mam do niej takich zastrzeżeń. Czy włoskie skóry bydlęce ADRIA są tak słabej jakości? Od tygodnia używam torby Singla w wersji skóry pea i już mogę podzielić się kilkoma spostrzeżeniami. W stosunku do Slow Chief torba robi wrażenie jakby była z niższej półki cenowej, trudno to jednak traktować jako zarzut gdyż faktycznie jest tańsza. Co do samej skóry, nie jest tak mięsista, miękka i przyjemna jak w Slow Chief. Początkowo faktycznie robi " sztuczne" wrażenie. Po użyciu kosmetyków do skóry robi już dużo lepsze wrażenie. W kwestii pojemności - mieści się laptop 15 plus kilka teczek dokumentów, plus jakieś drobiazgi. Co do trwałości i podatności na zarysowania to jestem raczej pozytywnie zaskoczony. Po tygodniu dość intensywnego użytkowania nie stwierdziłem żadnych rys czy innych ubytków. Do tego rodzaju skóry trzeba się po prostu przyzwyczaić. Należy brać pod uwagę, że torba jest raczej budżetowa (zamki, okucia, sam projekt) i tak ją należy traktować. Jako codzienna torba sprawdzi się moim zdaniem bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 @artisan dzięki za opinię. Ostatecznie swoją też zdecydowałem się zatrzymać. Jest tak jak piszesz, trzeba po prostu zaakceptować, że to niższa półka cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2018 @YoJoe, @artisan, faktycznie aż tak tandetnie wyglądają te torby ze skóry określone jako Pea (Adria)? Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy nie lepiej dołożyć do tej starszej skóry międlonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 11 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2018 @adamW, aż tak tandetnie to te skóry nie wyglądają, ale jest widoczna różnica między nimi a droższą wersją. Ta druga sprawia lepsze wizualne wrażenie, jest przyjemniejsza w dotyku oraz ma charakterystyczny zapach skóry. Ja ostatecznie swoją torbę zostawiłem, ponieważ nie chciało mi się bawić w odsyłanie oraz nie będę jej często używał, jedynie do sporadycznych weekendowych wyjazdów. Gdybym miał bezpośrednie fizyczne porównanie przed zamówieniem to zdecydowałbym się na zwykła wersję. Jeśli dołożenie do droższej wersji torby nie jest dla Ciebie dużym problemem to nawet się nie zastanawiaj, jeśli cena gra główną rolę to musisz zaakceptować gorszą jakość, co nie oznacza złą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 11 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2018 Odpowiedz jaka dostalem z firmy Baron- skora Pea jest dwie polki nizej niz skora Old Fashioned. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 11 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2018 23 godziny temu, adamW napisał: @YoJoe, @artisan, faktycznie aż tak tandetnie wyglądają te torby ze skóry określone jako Pea (Adria)? Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy nie lepiej dołożyć do tej starszej skóry międlonej. To nie jest tak, że torba i skóra jest tandetna, bardziej chodzi o to, że jest po prostu inna (na pewno skóra jest cieńsza i nie tak mięsista). Tak jak napisał YoJoe jest między nimi widoczna różnica. Jednak im dłużej jej używam tym bardziej jestem do tej torby przekonany. Czy warto dołożyć do lepszej torby ?. Odpowiem tak, gdybym miał użytkować tylko jedną torbę do wielu zadań to wolałbym dołożyć i mieć torbę ze skóry takiej jak jest użyta w slow chief. Natomiast Singla ze skóry Pea jako druga torba sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 27 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2018 A jeśli chodzi o walizki turystyczne (średnia, twarda ) ktoś może polecić markę godna uwagii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 27 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2018 Away Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Zamówiłem właśnie torby Barona (singla, dupla) oraz kilka toreb Soliera. Poronienie zdjęcia ich obok siebie żeby można było porównać. Jeśli chcielibyście żeby zwrócił uwagę na jakieś detale albo inne aspekty, pytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 9 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2018 Oto torby, dla porównania buty brązowe shoepassion. Patrząc od lewej to: SOLIER SL04 WATERFORD VINTAGE BRĄZ BARON SINGLA KONIAKOWA BARON DUPLA KONIAKOWA SOLIER SL04 WATERFORD BRĄZOWY SOLIER SL05 NEWBRIDGE BRĄZOWY SOLIER SL05 NEWBRIDGE VINTAGE BRĄZ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 11 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2018 I do kompletu - Dupla Barona w wersji brązowej i koniakowej, porównanie z brązowym butem Shoepassion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 26 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2018 Baron zmienia nazwę, stronę oraz dodaje logo na swoje torby https://adam-baron.pl/, ceny prawie 3 razy wyższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2018 Będą przeceniać? 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 26 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2018 Ceny magiczne jak jednorożec w logo.Przeceny za 3, 2, 1.... start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2018 Logo z wytłaczaną głową konika ok, ale napis ADAM BARON bym sobie darował, mnie odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 26 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2018 Dostosowali się do rodzimego rynku - zamiast przecen do 30% teraz będą jak w Vistuli, do 70% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi