Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

OK, myślałem, że stara skóra nie nadaje się do użycia. Chyba, że zwierze pada wcześniej, z powodu choroby przykładowo.

Wygląda na to , że skóry z legalnego źródła  pochodzą z polowań które odbywają się zgodnie z prawem . 

Opublikowano

Z ciekawości zapytam skąd biorą się takie skóry, polowanie na słownie jest chyba zabronione?

Nie jest jeśli odbywa się zgodnie z regulacjami. Oburzonym obrońcom zwierząt podpowiem, że otwarcie i regulacja rynku kości słoniowej i skór, wpłynęły bardzo pozytywnie na ograniczenie kłusownictwa w wielu miejscach Afryki. Ceny na rynku spadły tak znacząco, że dla zorganizowanych grup przestępczych ten proceder stał się nieopłacalny. 

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Taka sytuacja, z mojej kolekcji. 

Oto the One and the Only - moje Kowbojki;) 

Od razu zaznaczam, że są przed odświeżeniem posezonowym, chociaż bywały lata, że sezon trwał cały rok:

attachicon.gif20151117_071806.jpg

attachicon.gif20151117_07173544.jpg

Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, co to za skóra - hipopotam albo słoń? Jeśli możecie podpowiedzieć, to będę wdzięczny.

Niesamowite buty! Można wiedzieć gdzie kupiłeś?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przeczytałem wpis Filipa, mam oczywiście również wcześniejsze przemyślenia - i zdaję sobie sprawę, że to kwestia gustu - ale nie widzę nic godnego uwagi w butach ze skór egzotycznych, w większości są ciekawe (nietypowe/wyróżniające się), ale raczej niezbyt ładne. Nie ma to jak jakościowy cielak.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mam zupełnie odmienne odczucia co do produktów z egzotyków (trudno aby było inaczej, to moja pasja i praca) - buty z aligatora lub krokodyla są przepiękne. Dobra egzotyczna skóra wygląda niesamowicie i robi duże wrażenie. 

• Oceniam pozytywnie 3