Skocz do zawartości

Loafers - Zdjęcia, Komentarze/Jakie Kupić?

max

Rekomendowane odpowiedzi

Może tutaj ponowie pytanie, bo w innym wątku zostałem bez odpowiedzi a zależy mi na czasie. Kupiłem loafersy sebago. Buty są bardzo wygodne, jednak zauważyłem, że deformują mi się na stopach. Zwłaszcza widać to przy paluchu. Mimo tego, że opinają jak skarpety są mega wygodne. Jednak zastanawiam się czy nie zniszczę ich w związku z takim mocnym dopasowaniem do stopy.

post-6847-0-46236800-1462529554_thumb.jp

Może tutaj ponowie pytanie, bo w innym wątku zostałem bez odpowiedzi a zależy mi na czasie. Kupiłem loafersy sebago. Buty są bardzo wygodne, jednak zauważyłem, że deformują mi się na stopach. Zwłaszcza widać to przy paluchu. Mimo tego, że opinają jak skarpety są mega wygodne. Jednak zastanawiam się czy nie zniszczę ich w związku z takim mocnym dopasowaniem do stopy.

attachicon.gif20160504_202104.jpg

Jeśli są koloru około bordowego i kupione w Tikeju, to mam takie same i miałem te same wątpliwości.

Po porównaniu z takim samym rozmiarem Sebago, ale modelem  

http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=889&shoeid=3681&brandid=51&catid=100&oldcolid=1588&stype=0&colourid=2013

stwierdziłem, że odkształcenia, na które zwróciłeś uwagę wynikają z ich "skarpetowatości" (miękka skóra i konstrukcja).

Są na tyle nieformalne, że mimo tych odkształceń w końcu je kupiłem. Jeszcze nie próbowałem w warunkach bojowych, więc nie wiem, czy zrobi się dziura na palcu. 

Panowie, szukam możliwie jak najbardziej klasycznych tassel loafersów z brązowej licowej skory, podoba mi sie ten model z massimo: http://www.massimodutti.com/pl/pl/c0p6954810.html ale rozmiar sie wyprzedał, w 42 mi noga lata a w 40 sie nie wcisnę i jeśli moglibyście polecić jakis model w takim stylu do maksymalnie 600 zł?

...nie są to buty używane przez dużą część roku.

Uogólniłbym, że z podanego powodu generalnie za loafersy nie warto przepłacać (jeżeli oczywiście ktoś musi mieć baczenie na budżet) :-)

Pozwolę sobie nie zgodzić się z Przedmówcami :D

Kilku zasłużonych kolegów z forum ostatnio wytknęło mi że mam tylko jedne loafersy ;) Obiecuję poprawę, dziś jako pierwsze przyszły do mnie penny loafers firmy Doucal's. Podziękowania dla kolegi lubo69 za konsultacje w sprawie rozmiaru, inaczej na pewno bym nie trafił. Rozmiarówka jest zdecydowanie nietypowa - rozmiar 40 jest obszerniejszy niż niektóre buty 7 UK które posiadam. Gdyby ktoś się decydował na buty Doucal's polecam zejść co najmniej 1 rozmiar w dół, w niektórych przypadkach konieczne będzie pewnie 1,5 rozmiaru. Za buty zapłaciłem z przesyłką 140 euro, ceny regularne to powyżej 200 euro... i tyle na pewno nie warto za nie płacić. Kształt kopyta ładny, zamsz przyjemny, ale wykonanie średnio starannie i ogólnie sprawiają wrażenie butów ze średniej półki. Za cenę którą zapłaciłem jestem zadowolony, a pewnie gdybym kupił je za 20-30 euro więcej też bym nie narzekał. Poniżej kilka zdjęć (tradycyjnie już przepraszam za kiepską jakość):

post-5706-0-57235900-1463499488_thumb.jp

post-5706-0-26080000-1463499489_thumb.jp

post-5706-0-67686500-1463499489_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 4

Ja w nich śmigam już 2miesiąc i pomimo pewnych jak sie okazało nie zasłużonych obiekcji przed zakupem jestem bardzo z nich zadowolony.Podeszwa minimalnie się ściera a najważniejsze,że  są wyjatkowo wygodne nie odczuwam żadnego dyskomfortu nawet po kilku godzinnych wedrówkach:)

• Oceniam pozytywnie 1

Parmigiano:

Jak to napisałeś, to przypomniałem sobie że pisałeś już o tych loafersach na forum. I nawet dawałeś link do aukcji :) Jakoś o tym zupełnie zapomniałem, a dokładnie tę aukcję znalazłem przypadkowo jakiś tydzień temu na Ebayu :)

Dla zainteresowanych przypominam linka: http://www.ebay.co.uk/itm/351718936484 są jeszcze rozmiary 7.5, 8.5 i 10 (czyli tak naprawdę 8.5 9.5 i 11). Z przesyłką do Polski wychodzi 137 euro.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

może ktoś polecić loafersy na długą, ale wąską stopę? Massimo zsuwają sie z pięty, właśnie zakupione Meerminy również sporo za szerokie....

Carlos Santos. Mierzyłem jakieś loafersy i były lekko przyciasne na szerokość, a mam wąską stopę ;)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• Oceniam pozytywnie 1