MarcinJarosz Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Może tutaj ponowie pytanie, bo w innym wątku zostałem bez odpowiedzi a zależy mi na czasie. Kupiłem loafersy sebago. Buty są bardzo wygodne, jednak zauważyłem, że deformują mi się na stopach. Zwłaszcza widać to przy paluchu. Mimo tego, że opinają jak skarpety są mega wygodne. Jednak zastanawiam się czy nie zniszczę ich w związku z takim mocnym dopasowaniem do stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Nie widać wyraźnej deformacji, wiec jeśli są wygodne, to nic, tylko nosić! Powinny się zresztą jeszcze trochę rozbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pooshek Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Może tutaj ponowie pytanie, bo w innym wątku zostałem bez odpowiedzi a zależy mi na czasie. Kupiłem loafersy sebago. Buty są bardzo wygodne, jednak zauważyłem, że deformują mi się na stopach. Zwłaszcza widać to przy paluchu. Mimo tego, że opinają jak skarpety są mega wygodne. Jednak zastanawiam się czy nie zniszczę ich w związku z takim mocnym dopasowaniem do stopy. 20160504_202104.jpg Jeśli są koloru około bordowego i kupione w Tikeju, to mam takie same i miałem te same wątpliwości. Po porównaniu z takim samym rozmiarem Sebago, ale modelem http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=889&shoeid=3681&brandid=51&catid=100&oldcolid=1588&stype=0&colourid=2013 stwierdziłem, że odkształcenia, na które zwróciłeś uwagę wynikają z ich "skarpetowatości" (miękka skóra i konstrukcja). Są na tyle nieformalne, że mimo tych odkształceń w końcu je kupiłem. Jeszcze nie próbowałem w warunkach bojowych, więc nie wiem, czy zrobi się dziura na palcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Zgadza się, są z Tikeja. Kupiłem jako alternatywa dla sandałów. Wizualnie mnie jakoś ta deformacja nie razi, tylko nie chciałbym ich zniszczyć przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2016 szukałem espadryli na wakacje.... tassel loafer espadrilos 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cleviere Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Panowie, szukam możliwie jak najbardziej klasycznych tassel loafersów z brązowej licowej skory, podoba mi sie ten model z massimo: http://www.massimodutti.com/pl/pl/c0p6954810.html ale rozmiar sie wyprzedał, w 42 mi noga lata a w 40 sie nie wcisnę i jeśli moglibyście polecić jakis model w takim stylu do maksymalnie 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivo Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 https://www.crownhillshoes.com/pl/mezczyzna/mokasyny-tassel-loafers-fredzle-jasnobrazowe-spy-wygodnehttps://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4390 Aczkolwiek oba modele o niecałe 100zł droższe od zakładanego budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Partenope ma loafersy za 599 zl. Nie wiem, czy mogę polecić, bo nie miałem do czynienia, ale chyba zwrot darmowy, więc żadne ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Miałem 2 pary Partenope. Nie ma tragedii, jednak chyba za ich loafersy wolałbym zapłacić mniej niż 599 zł, z racji tego, że nie są to buty używane przez dużą część roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Uogólniłbym, że z podanego powodu generalnie za loafersy nie warto przepłacać (jeżeli oczywiście ktoś musi mieć baczenie na budżet) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 ...nie są to buty używane przez dużą część roku. Uogólniłbym, że z podanego powodu generalnie za loafersy nie warto przepłacać (jeżeli oczywiście ktoś musi mieć baczenie na budżet) Pozwolę sobie nie zgodzić się z Przedmówcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Kilku zasłużonych kolegów z forum ostatnio wytknęło mi że mam tylko jedne loafersy Obiecuję poprawę, dziś jako pierwsze przyszły do mnie penny loafers firmy Doucal's. Podziękowania dla kolegi lubo69 za konsultacje w sprawie rozmiaru, inaczej na pewno bym nie trafił. Rozmiarówka jest zdecydowanie nietypowa - rozmiar 40 jest obszerniejszy niż niektóre buty 7 UK które posiadam. Gdyby ktoś się decydował na buty Doucal's polecam zejść co najmniej 1 rozmiar w dół, w niektórych przypadkach konieczne będzie pewnie 1,5 rozmiaru. Za buty zapłaciłem z przesyłką 140 euro, ceny regularne to powyżej 200 euro... i tyle na pewno nie warto za nie płacić. Kształt kopyta ładny, zamsz przyjemny, ale wykonanie średnio starannie i ogólnie sprawiają wrażenie butów ze średniej półki. Za cenę którą zapłaciłem jestem zadowolony, a pewnie gdybym kupił je za 20-30 euro więcej też bym nie narzekał. Poniżej kilka zdjęć (tradycyjnie już przepraszam za kiepską jakość): 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Ja w nich śmigam już 2miesiąc i pomimo pewnych jak sie okazało nie zasłużonych obiekcji przed zakupem jestem bardzo z nich zadowolony.Podeszwa minimalnie się ściera a najważniejsze,że są wyjatkowo wygodne nie odczuwam żadnego dyskomfortu nawet po kilku godzinnych wedrówkach:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2016 Parmigiano: Jak to napisałeś, to przypomniałem sobie że pisałeś już o tych loafersach na forum. I nawet dawałeś link do aukcji Jakoś o tym zupełnie zapomniałem, a dokładnie tę aukcję znalazłem przypadkowo jakiś tydzień temu na Ebayu Dla zainteresowanych przypominam linka: http://www.ebay.co.uk/itm/351718936484 są jeszcze rozmiary 7.5, 8.5 i 10 (czyli tak naprawdę 8.5 9.5 i 11). Z przesyłką do Polski wychodzi 137 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Jak określiłbyś tęgość tych butów albo do jakiego kopyta w innych firmach jest podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Mierzyłem wczoraj tylko przez chwilę, wydawało mi się dosyć standardowej tęgości. Dziś wieczorem porównam z innymi butami i napiszę coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Buty wyglądają jak dziwny mariaż pensówek z driving mocsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 18 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2016 Buty wyglądają jak dziwny mariaż pensówek z driving mocsami. Możesz rozwinąć? W którym miejscu kończą/zaczynają się pensówki, a w którym driving mocsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 aplikacje na obłożynie i pięta jest z mokasynów, przód jest z loafersów na pewno nie są to klasyczne penny loafers, powiedziałbym, że to usztywnione driving mocsy (co się trochę wyklucza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Ktoś ma doświadczenie z rozmiarówką mokasynów MD? Najlepiej w porównaniu do Yanko 915 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 Md 44, to odpowiednik 43,5 yanko 915 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 może ktoś polecić loafersy na długą, ale wąską stopę? Massimo zsuwają sie z pięty, właśnie zakupione Meerminy również sporo za szerokie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Scarosso są według mnie wąskie, węższe na pewno od Meerminów na kopycie Hiro. Jakościowo zamsz też jest lepszy niż w Meerminach (linia klasyczna) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 może ktoś polecić loafersy na długą, ale wąską stopę? Massimo zsuwają sie z pięty, właśnie zakupione Meerminy również sporo za szerokie....Carlos Santos. Mierzyłem jakieś loafersy i były lekko przyciasne na szerokość, a mam wąską stopę Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 świetnie, dzięki za info, znaczy jest szansa.... merrminy natomiast oferowane są tylko na kopycie Ron, co nie zmienia faktu, że nigdzie nie mogę znaleźć informacji o ewentualnych różnicach w wielkości względem np. kopyta hiro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi