Skocz do zawartości

Loafers - Zdjęcia, Komentarze/Jakie Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aron: A mierzyłeś w skarpetkach, czy bez? Mi stopa w loafersach Yanko delikatnie lata, jeżeli zakładam je bez skarpetek, w skarpetkach nie ma żadnego problemu. Mi to nie przeszkadza, bo i tak nie lubię mieć gołych kostek. Rozwiązaniem dla Ciebie mogą być "niewidzialne" skarpetki albo zapiętki.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mierzyłem w skarpetach, takich wysokich nawet. To nie jest kwestia lekkiego luzu, buty zachowują się jak klapki. :) Zastanawiałem się nad zejściem o 0,5 rozmiaru, czy 1 rozmiar, ale wtedy w palcach robi się za wąsko, a stopa nadal nie siedzi solidnie. Tak było w przypadku Loake (tęgość F). Dzięki za opinie (kolejne mile widziane), może to będzie kwestia doboru kopyta.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Słońce za oknem, wiosna pełną gębą i lato za pasem ;)

Poszukuje penny loafers ( zamsz lub licówka), ale nie w standardowych klasycznym kopycie, tylko w lekko unowocześnionym bardziej dynamicznym.

Jak narazie nic konkretnego nie wpadło mi w oko.

zdj. poglądowe:

zIJKaBy.jpg?1  S6RknRj.jpg?1

Opublikowano

Crockett Jones ma sporo ładnych dynamicznych loafersów.

Oj ma... ;) 

Szukałem na popularnych stronach na forum takich jak Patine, Klasycznebuty, Shoepassion, ze względu na jasną mi politykę zakupów/zwrotów jak i rozmiarówki - niestety bieda w tym temacie.

Opublikowano

Oj ma... ;)

Szukałem na popularnych stronach na forum takich jak Patine, Klasycznebuty, Shoepassion, ze względu na jasną mi politykę zakupów/zwrotów jak i rozmiarówki - niestety bieda w tym temacie.

A co jest nie tak z kopytem w loafersach Yanko? Według mnie są całkiem smukłe i dynamiczne.

IMG_1580.JPG

Opublikowano

Aha, bo ja Twojego posta zrozumiałem w ten sposób, że kształt kopyta Ci nie odpowiada. Zdaje się że można te loafersy zamówić w MTO? Trochę droższą opcją ( ale wciąż tańszą niż C&J) jest Carmina. Z marek bardziej budżetowych chyba Scarosso ma całkiem ładne loafersy.

Opublikowano

Nie każdemu podejdą kokardki (mi się podobają, ale słyszałem już takie opinie)  :) Mam jedną parę loafersów Velasca (zamsz, z frędzlami) i po jednosezonowym użytkowaniu chwalę (radzę też trzymać się zasady "numer-pół w dół", przy wyborze rozmiaru).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie każdemu podejdą kokardki (mi się podobają, ale słyszałem już takie opinie) :) Mam jedną parę loafersów Velasca (zamsz, z frędzlami) i po jednosezonowym użytkowaniu chwalę (radzę też trzymać się zasady "numer-pół w dół", przy wyborze rozmiaru).

Należę do osób którym kokardki nie podchodzą...przynajmniej narazie ;)

Opublikowano

w sprawie kokardek użytkownik mógłby spotkać się z "niezrozumieniem" większej części męskiej populacji

Może to kwestia czasu. A może nie. Chociaż chyba nawet najwięksi prawilniacy osiedlowi noszą buty (z tym że ze sznurówkami) zawiązanymi na kokardkę ;-)  Chyba, że coś mnie ominęło i teraz symbolem męskiej męskości są buty na rzepy?

Opublikowano

Mi we wszystkich loafersach Tod's przeszkadza wytłoczone logo. Jeżeli jesteś w stanie z tym żyć, to za 170 euro raczej warto.

Kopyto mi sie podoba, kolor też, ale to logo faktycznie trochę "kaleczy" buta.

Opublikowano

Panowie, mam pytanie. Przymierzałem się do tassel loafersów z MD, niestety nie zgrywam się z ich rozmiarówką i 41 jest przyciasne, a 42 (które zwykle noszę) za luźne, szczególnie na szerokość w okolicach pięty. W związku z tym się zastanawiam, jest dla nich jakaś alternatywa w przedziale cenowym do powiedzmy 400 zł? Z góry mówię, że odpada dołożenie kwoty ponad to. Nie zdziwię się, jeżeli nic takiego nie będzie, ale pytam się, bo może akurat ktoś zna.

Opublikowano

Z tym, że ta zasada dotyczy przede wszystkim loafersów z zamszu. Ze skórą nie jest już tak łatwo - choć dużo zależy od zabudowania buta. Mam jedne loafersy Lottusse, które trzymają rozmiar i nie myślą się poddać w torturowaniu stóp.