Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta kurtka JP była też przed świetami we Wrocławiu w Renomie. Też nie na nią nastawiałem kiedys, po zobaczneiu zdjecia na forum, ale na zywo, to jakość i grubośc koszuli wojskowej z sieciówki. Nie wygląda dla mnie ładnie na żywo. W cenie +/- 200zł można upolować Alpha Industries field jacket w wersji dla cywili, czyli nie wojskowy worek. Mi sie udało na Zalando w wakacje, model Huntighton (. W przeciwieństwie do ich M65 z tego samego sklepu model H. nie ma zanizonej rozmiarówki. 

huntighton-jacket-alpha.jpg

Opublikowano

No ta Alpha też jakoś powalająco nie wygląda i specjalnie gruba się nie wydaje... ;) Wygląda wręcz bardzo podobnie, ale ma dodane fabryczne postarzanie i rzep nad lewą kieszenią - co dla mnie ją zupełnie dyskwalifikuje, ale to kwestia gustu. I o ile za te 200 zł też byłbym w stanie ją kupić, tak za cenę regularną - w życiu.

Opublikowano

W Łodzi w TK Maxx w Manu upolowałem niedawno omawianą kurtkę JP. Jak za 199 zł, to w sam raz. Po prostu praktyczna kurtka, nieźle wyglądająca do mniej formalnych ubrań. Ładniejszej w tej cenie nigdzie nie widziałem ;)

adf423648ec5b3456d6e47c74326c78a.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
23 minuty temu, Pawcio napisał:

Dzisiaj na Marszałkowskiej widziałem kilka garniturów i marynarek Brunello Cucinelli, dość odważne wzory, ale może ktoś znajdzie coś dla siebie (garnitury ok. 1000 zł).

Zerknąłbym - pamiętasz może, czy były mniejsze rozmiary (48), czy tylko duże?

Opublikowano
2 godziny temu, figo napisał:

W Łodzi w TK Maxx w Manu upolowałem niedawno omawianą kurtkę JP. Jak za 199 zł, to w sam raz. Po prostu praktyczna kurtka, nieźle wyglądająca do mniej formalnych ubrań. Ładniejszej w tej cenie nigdzie nie widziałem ;)

Otóż to. Wygląda w miarę podobnie do oryginalnej - nie ma dziwnych wodotrysków, które mają te, które są często dostępne w sieciówkach. Za 200 zł jest okej. Przy większych środkach na zakup - tylko kontrakt wojskowy.

Swoją drogą, rozmiarówka tej kurtki od JP wypada dość dziwnie - kupuje wszystkie ubrania w rozmiarze S, a tutaj musiałem wziąć jednak M, bo pod S nie wszedłby mi nawet grubszy kardigan.

Opublikowano

Kto upatrzy jeszcze jedną S-kę (a najlepiej 2, no bo jeszcze dla @Krzysiek_W :) ) to proszę PW !! No i ofc jakby był gotowy na wysyłkę, jeżeli gdzieś dalej się trafi. 

P.S. Dorzuce coś na dobre piwko

Opublikowano

Mam pytanie...Znalazłem dziś coś bardzo ciekawego w TJ Maxx: Kurtkę skórzaną shearling firmy Brunello Cucinelli taką jak w linku, tylko brązową:

https://www.ebay.com/itm/Brunello-Cucinelli-Mens-100-Leather-Shearling-Full-Zip-Jacket-Size-M-L-2XL/132400334383?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=431738966868&_trksid=p2055119.m1438.l2649

Była po pierwsze nieprawidłowo oznaczona jako damska (nie pytajcie co robiłem na damskich kurtkach ;) ), a po drugie chyba im się przydarzył błąd w wycenie, bo cena sprzedaży to 6900$, a w TJ Maxx była za 99:-o i to beż żadnych czerwonych/żółtych metek...wziąłem bez namysłu.

Mam teraz zgryz - pasuje jak ulał, miałbym super ubranie na wiele lat, no i z ciekawą historią, bo kupione za bezcen. Z drugiej strony kurtka jest fabrycznie nowa, z metkami i bez wad i cholera kusi aby ją wystawić na eBayu za jakieś 2500$, bo po tyle się sprzedają takie sztuki. No i jeszcze ostatnio kupiłem superową skórę, też w dobrej cenie i naprawdę nie potrzebuję drugiej...

Co byście zrobili na moim miejscu ?  

Opublikowano

Niby fajna, ale jakoś w 100% nie jestem przekonany do tego konkretnego fasonu, więc sprzedałbym. :D Za 2,5 tys $ można kupić mnóstwo rzeczy, do których człowiek będzie miał 100% przekonanie. ;)

Opublikowano

Nosiłbym 10 lat, po czym sprzedałbym na ebay pięciokrotnie drożej niż zapłaciłeś;-)

A poważnie, potraktowałbym jako uśmiech losu i sprzedałbym; za >20K zł można chyba kupić kurtkę z "genuine full grain unicorn hide" ;-) i cena sugerowana nijak ma się do wartości. Sprzedać za $2,5K, kupić horsehide np. od Simmons Bilt, resztę przepić;-)

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@Kamil1987 Pytanie jeszcze jak bardzo Ci się podoba. Mi na przykład wcale i spróbowałbym ją sprzedać, a z przychodem zrobić co kolega Lubo wyżej sugeruje :) Jakiś ładny model Simmons Bilt czy Aero Leather i jeszcze Ci zostanie parę groszy. Z drugiej strony jeśli podoba Ci się bardziej niż SB/AL i to co ostatnio kupiłeś to zachowaj tą, a sprzedaj tą ostatnią.

Opublikowano

Dzięki Panowie za duży odzew !!

Decyzja jest następująca: dajemy szczęściu szansę i wystawiam ją na eBayu na 30 dni za 2499$, jeśli ktoś się pokusi to moje szczęście, jeśli nie to nie wystawiam jej ponownie i zaczynam nosić. Wstawię niedługo jakąś fotkę na mnie, bo wg mnie wygląda lepiej niż ta w linku z eBay, który wkleiłem.

Pozdrawiam !!

Opublikowano
41 minut temu, mosze napisał:

Nie może być, proszę nie łamać regulaminu i nie bawić się w ten sposób. Koniec wątku o okazji i zarobku.

Kajam się !! Link do eBaya miał tylko zobrazować wygląd samej kurtki. Oferta sprzedaży nie jest adresowana do kogokolwiek z tego forum. Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie !!