Koval Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Bo trzeba spojrzeć szerzej - TK do tych butów mógł nawet dopłacić, bo w następnych miesiącach znacząco wzrośnie trafic klientów szukających dobrych butów. Jak nie znajdą butów, to może kupią spodnie, stolik, patelnię, ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 O ile Loaki mogę zrozumieć, o tyle C&J w TK Maxx to podejrzana sprawa (nawet Lobby mogę zrozumieć). To musza być seconds (TK nie zawsze znakuje secondsy). C&J samo oznacza swoje seconds (chyba właśnie po to, by nikt ich nie sprzedał jako pełnowartościowych butów). Poza tym cena 300 złotych (60gbp) jest znacznie poniżej ceny w jakiej sprzedawane są seconds. John Lobb i EG również oznaczają seconds (literka "R" od "rejects" wewnątrz buta). mosze: Może cena jest podana w euro a system omyłkowo potraktował ją jako złotówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 TKMaxx odkupuje czasami asortyment od syndyków, likwidatorów, albo bezpośrednio od zamykających się firm lub domów handlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 C&J samo oznacza swoje seconds (chyba właśnie po to, by nikt ich nie sprzedał jako pełnowartościowych butów). Poza tym cena 300 złotych (60gbp) jest znacznie poniżej ceny w jakiej sprzedawane są seconds. aa.jpgbbb.PNG mosze: Może cena jest podana w euro a system omyłkowo potraktował ją jako złotówki Na moich butach nie ma żadnej pieczątki. Inni nabywcy chyba też niczego nie znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Wniosek z tego taki, że buty są z dużym prawdopodobieństwem pierwszego gatunku, tyle że bez pudełka, woreczków i przechowywane w niezbyt dobrych warunkach. Za zaoszczędzone pieniądze możesz sobie kupić woreczki Lobba za 290 funtów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 John Lobb i EG również oznaczają seconds (literka "R" od "rejects" wewnątrz buta). Byłem przekonany, że to skrót od "return", aż zajrzałem do logmana i jednak, tyle że reject to czasownik - "to throw away something that has just been made, because its quality is not good enough:". Dzięki. ps. Spekulację czas zacząć: http://allegro.pl/buty-edward-green-super-jakosc-rabat-70-i6043131512.html#thumb/5 Wprawdzie nie widzę nic złego w chęci zarobkowania, jednak z tego co się orientuję, to z tych żądanych 1399zł sprzedający będzie musiał odprowadzić podatek dochodowy, gdyż od momentu zakupu minęło mniej niż 6mcy. Pewnie stąd ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Pewnie stąd ta cena Im wyższa cena/zarobek, tym wyższy podatek - przecież to się nie opłaca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Byłem przekonany, że to skrót od "return", aż zajrzałem do logmana i jednak, tyle że reject to czasownik - "to throw away something that has just been made, because its quality is not good enough:". Dzięki. ps. Spekulację czas zacząć: http://allegro.pl/buty-edward-green-super-jakosc-rabat-70-i6043131512.html#thumb/5 Wprawdzie nie widzę nic złego w chęci zarobkowania, jednak z tego co się orientuję, to z tych żądanych 1399zł sprzedający będzie musiał odprowadzić podatek dochodowy, gdyż od momentu zakupu minęło mniej niż 6mcy. Pewnie stąd ta cena Kupujący zaś 2 % PCC Swoją drogą "piramida prestiżu" i mój system wartości po ostatnich wydarzeniach zatrząsł się w posadach (tzw. "syndrom Lobbów z Czeladzi") . Od dziś wierzę tylko w meerminy... i to jedynie w te z cordovanu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Na pewno? http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-Linea-maestro-Handwelted-bluchers-Longwing-8UKShell-cordovan-/262324289753?hash=item3d13bf00d9:g:WH4AAOSwoudW3cNn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Na pewno? http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-Linea-maestro-Handwelted-bluchers-Longwing-8UKShell-cordovan-/262324289753?hash=item3d13bf00d9:g:WH4AAOSwoudW3cNn No O.K.: w nic już nie wierzę . Zaraz, zaraz- poprawiam: w meerminy z cordovanu... w pierwszym gatunku . Zresztą aukcja jeszcze się nie zakończyła. Czuję, że będą droższe niż E. Green i może coś koło Lobbów.... z Czeladzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Dawno temu nic mnie tak nie rozśmieszyło, jak ostatnie 6 postów tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 No chyba, że z Czeladzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Swoja droga, brzydkie te buty z Czeladzi - wygladaja na modele, ktorych z powodu udziwnien nikt nie wzial w normalnej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Byłem przekonany, że to skrót od "return", aż zajrzałem do logmana i jednak, tyle że reject to czasownik - "to throw away something that has just been made, because its quality is not good enough:". Dzięki. http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/reject noun [C]uk /ˈriː.dʒekt/ us /ˈriː.dʒekt/ › a product that is damaged or not perfectly made › a person who has not been accepted by an organization or by society: http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/reject noun Pronunciation: /ˈriːdʒɛkt/ 1 A person or thing dismissed as inadequate or unacceptable: some of the team’s rejects have gone on to prove themselves in championships 1.1 An item sold cheaply because of minor flaws 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalina Panfil Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Buty z Czeladzi prawie tak samo sławne jak baba z Radomia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 A Łódź rządzi się swoimi prawami tu zamisat C&J etc. są takie buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Takie unisexowe trochę, żeby nie zpaytać się czy meskich nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Całkiem fajne mimo próby połączenia wszystkich typów loafersów w jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Takie unisexowe trochę, żeby nie zpaytać się czy meskich nie było... To chyba tzw. Kilt Tassel Loafers czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Na Marszałkowskiej ostały się jeszcze jedne Lobby - czarne monki, ale to pewnie przez rozmiar - UK 6 (999 zł). Sypnęło za to trzewikami Gordon & Bros za 250 zł, acz nie za pięknymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nestleuser Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Właściwie brązowe nie czarne, ale ... znalazły już bezpieczny dom Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 W Radomiu zatrzęsienie na głównej ekspozycji .... sandałów. Skarpety podobno przy kasie dołączali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Wiedziałem, że ktoś to policzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuner Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 W Bielsku-Białej znalazłem bordowe penny loafers C&J UK7 i czarne double monki JL UK11.Do loafersów się mierzyłem, jednak niestety były za małe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Panowie, w TK Maxx oferowane były kiedyś skarpety w paski, z logo w postaci jakiegoś ptaka, umieszczonego z boku skarpetki - przepiórka, bażant? Wybaczcie poziom pytania, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy firmy, nie mogę spotkać znowu tych skarpet, a były bardzo porządne i chętnie nabyłbym via internet. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi