Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niech no ktoś jeszcze powie, że w TKMAxxie nie można znaleźć wszystkiego ;-)

Dzisiaj na Marszałkowskiej bije po oczach marynarka w dużej białe gwiazdki, sprawdzam, co to - a tam przedstawiany parę dni temu w wątku Humor opposuit! :-)

opotike.JPG

Dokładnie ten model:

https://www.opposuits.com/suits/usa-suits/stars-and-stripes-usa-suit.html

Co ciekawe, totalnie ściemniają z ceną, bo na stronie stoi 99$, a na metce w TK "ich cena 1800 zł, nasza 549", he-he-he (ale też trzeba przyznać, że TK zazwyczaj jest tu uczciwy, a czasem nawet zaniża RRP). Rozmiar był chyba 52, obszerny amerykański krój, skład oczywiście 100% poliester.

Opublikowano

W BlueCity widzialem wczoraj bardzo ładną marynarkę Boglioli, bawełna z jedwabiem, jasny brąz/beż, kratka księcia Walii z nałożoną cienką kratą w kolorze seledynowym. 700 zł, rozmiar 34 (!), ale chyba na 36 też wejdzie.

Opublikowano
Dnia 20.12.2016 o 17:34, dziko napisał:

Co ciekawe, totalnie ściemniają z ceną, bo na stronie stoi 99$, a na metce w TK "ich cena 1800 zł, nasza 549", he-he-he (ale też trzeba przyznać, że TK zazwyczaj jest tu uczciwy, a czasem nawet zaniża RRP).

No właśnie nie jest często uczciwy. Wiele razy znałem mniej więcej cenę produktu w normalnej sprzedaży a oni brali jakąs z kosmosu.  Nigdy nie patrze na tę rubrykę "cena u innych". 

Opublikowano
11 godzin temu, Stalker napisał:

No właśnie nie jest często uczciwy. Wiele razy znałem mniej więcej cenę produktu w normalnej sprzedaży a oni brali jakąs z kosmosu.  Nigdy nie patrze na tę rubrykę "cena u innych". 

Choć jak pamiętam słynny casus "Lobbów z Czeladzi" to RPP podawali niższą, choć równie księżycową dla statystycznego klienta :)

Opublikowano

Mam ogromną prośbę. Szukam poniższej kurtki. Były w Tk Maxx we Wrocławiu na dziale wyprzedaży, ale nie ma juz mojego rozmiaru, czyli M lub L (znalazłem tylko L piaskową, a chciałbym granatową. Jakby ktos zobaczył tę kurtkę tj Timberland Mount Wilson w kolorze niebiesko/granatowym (kieszenie z woskowanej bawełny) u siebie  w miejscie w TK,to konia z rzędem i jakies dobre piwo, gdyby sie udało kupić.

91fsagtjecL._UY500_.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Łodzi znalazłem bardzo ładną torbę z koziej skóry Fossil za 279 zł. Dobra cena za taką torbę? Czy torby Fossil są dobre jakościowo jeśli chodzi o skórę? Czy skóra kozia jest dobra na torby jak się sprawuje podczas użytkowania?

IMG_20170112_145142.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Rafix napisał:

Dobra cena za taką torbę? Czy torby Fossil są dobre jakościowo jeśli chodzi o skórę? Czy skóra kozia jest dobra na torby jak się sprawuje podczas użytkowania?

Trzy razy tak.

• Oceniam pozytywnie 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na Marszałkowskiej wciąż poświąteczna posucha, ale coś tam się zaczyna pojawiać drobnego. Dziś takie poszetki upolowałem na dziale z portfelami - obszyte maszynowo (ale dość zgrabnie), ładny drukowany jedwab, po 22,99 zł, jeszcze parę zostawiłem ;-)

poszetki.jpg

Z ciekawszych rzeczy były też niebieskie płócienne torby Fossil ze skórzanymi wstawkami (z tych rozmiarowo większych).

Opublikowano
Dnia ‎2017‎-‎01‎-‎29 o 09:49, kormox napisał:

Warszawa Górczewska

CS 6866 ciemny brąz.

Dwie pary w rozm. 44 i 44,5, niestety wielokrotnie mierzone.

WP_20170128_001(3).jpg

Po przecenie kupiłem za jedyne 562 PLN :)

Została jedna para w rozmiarze 44,5.

Opublikowano

Na Marszałkowskiej coś się ruszyło wreszcie, trochę sypnęli towaru - na butach dużo Florsheim (też linii Imperial i Royal Imperial), część pastik-fantastik, część w miarę przyzwoita (poprawne oksfordy szyte Blake'iem, niedrogie zamszowe mokasyny). Były garnitury Barutti w rozm. 48 i 50 niebiesko-szare w prążek, z wełny VBC 110s, za bodaj 549 zł, niby nic szczególnego ale na "woła roboczego" IMHO chyba niezłe.

Z ciekawych rzeczy upolowałem ładną letnią casualową marynarkę za 279 zł (cena na metce 159 euro), całkiem nieznanej firmy Uli Schott, która się reklamuje tym, że jest nieznana :-D Co więcej, jeśli wierzyć producentowi, jest to marynarka fair trade, wyprodukowana w Portugalii. Wykonanie całkiem przyzwoite, bez udziwnień, świetny włoski materiał Angelico (100% bawełna, gruby seersucker), motylkowa podszewka wiskoza, część piersiowa na płótnie (!). Szybkie googlowanie ujawnia faktycznie zaskakujący biznes - produkują w Europie marynarki z włoskich tkanin, z niezłym wykończeniami (np. AMF), chyba half-canvas (jak sugeruje mój egzemplarz) w cenach 160-200 euro :shock: Intrygujące...

uli-fairsuit1.jpg.cfe862f2acd79bcf4a7dd59c11a73e8d.jpg

uli-fairsuit2.jpg.8a35da84c2fa09a0737e08bf357b190b.jpg

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
Dnia 6.02.2017 o 22:39, kormox napisał:

Po przecenie kupiłem za jedyne 562 PLN :)

Została jedna para w rozmiarze 44,5.

W Łodzi (Manufaktura) też są przecenione brązowe - 46 i 47.

A czarne nie zostały przecenione - chyba 46.