Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hiltle są i w Olsztynie. Chciałem dołączyć do grona użytkowników, bo spodnie naprawdę dobrze uszyte i wykonane z ładnych tkanin, ale niestety krój niekompatybilny z moją sylwetką :cry:.  Pocieszyłem się więc ładną marynarką :twisted:.

Z butów: wciąż są santosy, jeszcze parę par barkerów (webby i austerity brouge). Doszły gordonbrosy, jakieś paskudne melvin and hamiltony i kilka par ładnych granatowych deck shoes Sebago.

Opublikowano

5cbb8becbdbb0a23a32a1be1303498bf.jpg

Powyżej sobotni nabytek w tk maxx w Rzeszowie - hemley za 45 pln.

Jest jeszcze jeden taki sam tylko jasno czerwony/ceglany (były dwa, lecz jeden kupiłem)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie prośbą o podpowiedź. Czy mając 2m wzrostu i nr buta 46 jest czego szukać w tk? Przyznam szczerze że jestem pod wrażeniem niektórych cen, ale akurat oba tk w mojej okolicy są w dużych centrach handlowych i nie mam ochoty jechać tam i nic nie załatwić :)

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, LabuddaM napisał:

Panowie prośbą o podpowiedź. Czy mając 2m wzrostu i nr buta 46 jest czego szukać w tk? Przyznam szczerze że jestem pod wrażeniem niektórych cen, ale akurat oba tk w mojej okolicy są w dużych centrach handlowych i nie mam ochoty jechać tam i nic nie załatwić :)

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Musisz próbować i jeździć.Ja mam 192 cm i nosze buty 45 i czasami coś się trafi jednak większość rzeczy jest dla niższych i szczuplejszych osób.Chociaż w Gdańsku TK ma półkę nawet z rozmiarami butów 46+ ale nie widziałem tam nic ciekawego.

Opublikowano

Z ciekawostek - paolo vandini z linii handcrafted - desert shoes. Bardzo ładny ciemny brąz. Co do jakości to się nie wypowiem teraz - ale skóra w dotyku fajna. W Poznańskim City Center były rozm 44 i dwie pary 45. Zostały 44 i jedna para 45. Cena 199zł. Z tego co znalazłem na forum - Immune kiedys pisał, że to poziom herring graduate. 

Opublikowano

Na Marszałkowskiej i w Blue City (więc może i jeszcze gdzieś) pojawiły się ciekawe marynarki dwurzędowe "Without Prejudice" - nic o marce wcześniej nie słyszałem, ale szybkie googlowanie daje obiecujące rezultaty (firma założona przez Anglików, używają tylko włoskich tkanin, część kolekcji jest half-canvas). W tym modelu tkanina to bawełna-len, generalnie fajny krój, staranne wykończenie w środku, minus to poliesterowa podszewka w rękawach, ale to łatwo wymienić. Widziałem rozmiary 48, 50 i 52, przy czym raczej zawyżone (tj. jak ktoś zwykle nosi 48 to niech przymierza 50). Cena 330 zł (na oryginalnej metce 325 funtów).

Zdjęcie trochę zaburza perspektywę, w rzeczywistości rękawy nie są dłuższe od korpusu marynarki.

wpre1.jpg

Tak wygląda tkanina (to chyba tzw. hopsack, bardzo gruby splot) i wykończenie szwów/kieszeni wewnętrznych (100% bawełna).

wpre2.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
52 minuty temu, dziko napisał:

Na Marszałkowskiej i w Blue City (więc może i jeszcze gdzieś) pojawiły się ciekawe marynarki dwurzędowe "Without Prejudice" - nic o marce wcześniej nie słyszałem, ale szybkie googlowanie daje obiecujące rezultaty (firma założona przez Anglików, używają tylko włoskich tkanin, część kolekcji jest half-canvas). W tym modelu tkanina to bawełna-len, generalnie fajny krój, staranne wykończenie w środku, minus to poliesterowa podszewka w rękawach, ale to łatwo wymienić. Widziałem rozmiary 48, 50 i 52, przy czym raczej zawyżone (tj. jak ktoś zwykle nosi 48 to niech przymierza 50). Cena 330 zł (na oryginalnej metce 325 funtów).

Z

Mi od razu wpadła w oko- bardzo fajna. Jednak w moim rozmiarze (standardowe 50) okazała się trochę zbyt kusa i oddałem, choć z żalem. Mam wrażenie, że ta Twoja jest o rozmiar za duża dla Ciebie (choć długość wygląda w tym wypadku zdecydowanie lepiej). Może to ja jednak wziąłem rozmiar za małą ;-):

dwurząd.jpgdwurząd jeans.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
19 godzin temu, Jamjest napisał:

Z ciekawostek - paolo vandini z linii handcrafted - desert shoes. Bardzo ładny ciemny brąz. Co do jakości to się nie wypowiem teraz - ale skóra w dotyku fajna. W Poznańskim City Center były rozm 44 i dwie pary 45. Zostały 44 i jedna para 45. Cena 199zł. Z tego co znalazłem na forum - Immune kiedys pisał, że to poziom herring graduate. 

20160723_145423.jpg

20160723_145334.jpg

20160723_145323.jpg

20160723_145310.jpgi jeszcze żeby oddac kolor i kopyto - dla porównania z barker nevis walnut i yanko 692 marron

20160723_150909.jpg

Opublikowano
20 godzin temu, Tanatos70 napisał:

Mi od razu wpadła w oko- bardzo fajna. Jednak w moim rozmiarze (standardowe 50) okazała się trochę zbyt kusa i oddałem, choć z żalem. Mam wrażenie, że ta Twoja jest o rozmiar za duża dla Ciebie (choć długość wygląda w tym wypadku zdecydowanie lepiej).

No one niestety za długie nie są, u mnie jeszcze OK, ale mogłaby być nawet z 1-2 cm dłuższa. Ja wziąłem rozmiar 48, rękawy oczywiście za długie i odrobinę za duża w ramionach - ale Pan Józef Mazur powinien sobie z tym poradzi (skracałem już u niego i zwężałem) - marynarka jest na tyle fajna, że warto zainwestować nawet w poważniejsze poprawki. Swoją drogą myślę, że jeszcze lepiej by wyglądała, jakby wymienić guziki na jasną masę perłową lub metalowe, nad tym też pomyślę, jeśli przeróbki wyjdą zadowalająco.

Opublikowano

W TK zaczyna się wymiana asortymentu a co za tym idzie większe przeceny np. takie oprawki Persol były w Łodzi za 100 zł (na zdjęciu już po wstawieniu szkieł przeciwsłonecznych u optyka)

20160729_082335.jpg

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
Godzinę temu, Pan Matty napisał:

Oprawki Persol już ze szkłami widziałem w Bydgoszczy za bodajże 200 zł. 

Wszystkie oprawki które są pod szkła w TK są z "tymczasowymi" imitacjami szkieł, tylko po zakupie trzeba je wymienić przeważnie na korekcyjne lub tak jak ja zrobiłem na przeciwsłoneczne.

Opublikowano
13 godzin temu, Rafix napisał:

W TK zaczyna się wymiana asortymentu a co za tym idzie większe przeceny np. takie oprawki Persol były w Łodzi za 100 zł (na zdjęciu już po wstawieniu szkieł przeciwsłonecznych u optyka)

"Macałem" kilka razy ten egzemplarz i zastanawiałem się czy wyginanie przy tych dwóch metalowych, poprzecznych w zausznikach jest celowe czy to wada tych oprawek.
Ile wyniosło Cię wstawienie szkieł przeciwsłonecznych?