Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo trzeba spojrzeć szerzej - TK do tych butów mógł nawet dopłacić, bo w następnych miesiącach znacząco wzrośnie trafic klientów szukających dobrych butów.

Jak nie znajdą butów, to może kupią spodnie, stolik, patelnię, ... 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

O ile Loaki mogę zrozumieć, o tyle C&J w TK Maxx to podejrzana sprawa (nawet Lobby mogę zrozumieć). To musza być seconds (TK nie zawsze znakuje secondsy).

C&J samo oznacza swoje seconds (chyba właśnie po to, by nikt ich nie sprzedał jako pełnowartościowych butów). Poza tym cena 300 złotych (60gbp) jest znacznie poniżej ceny w jakiej sprzedawane są seconds.

post-5706-0-53122500-1457561941_thumb.jppost-5706-0-55652500-1457561942_thumb.pn

John Lobb i EG również oznaczają seconds (literka "R" od "rejects" wewnątrz buta).

post-5706-0-93079000-1457562253_thumb.jp

mosze:

Może cena jest podana w euro a system omyłkowo potraktował ją jako złotówki :D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

C&J samo oznacza swoje seconds (chyba właśnie po to, by nikt ich nie sprzedał jako pełnowartościowych butów). Poza tym cena 300 złotych (60gbp) jest znacznie poniżej ceny w jakiej sprzedawane są seconds.

attachicon.gifaa.jpgattachicon.gifbbb.PNG

mosze:

Może cena jest podana w euro a system omyłkowo potraktował ją jako złotówki :D

Na moich butach nie ma żadnej pieczątki. Inni nabywcy chyba też niczego nie znaleźli.

Opublikowano

John Lobb i EG również oznaczają seconds (literka "R" od "rejects" wewnątrz buta).

Byłem przekonany, że to skrót od "return", aż zajrzałem do logmana i jednak, tyle że reject to czasownik - "to throw away something that has just been made, because its quality is not good enough:". Dzięki. 

ps. Spekulację czas zacząć: http://allegro.pl/buty-edward-green-super-jakosc-rabat-70-i6043131512.html#thumb/5

Wprawdzie nie widzę nic złego w chęci zarobkowania, jednak z tego co się orientuję, to z tych żądanych 1399zł sprzedający będzie musiał odprowadzić podatek dochodowy, gdyż od momentu zakupu minęło mniej niż 6mcy. Pewnie stąd ta cena  :mrgreen:

Opublikowano

Byłem przekonany, że to skrót od "return", aż zajrzałem do logmana i jednak, tyle że reject to czasownik - "to throw away something that has just been made, because its quality is not good enough:". Dzięki. 

ps. Spekulację czas zacząć: http://allegro.pl/buty-edward-green-super-jakosc-rabat-70-i6043131512.html#thumb/5

Wprawdzie nie widzę nic złego w chęci zarobkowania, jednak z tego co się orientuję, to z tych żądanych 1399zł sprzedający będzie musiał odprowadzić podatek dochodowy, gdyż od momentu zakupu minęło mniej niż 6mcy. Pewnie stąd ta cena  :mrgreen:

Kupujący zaś 2 % PCC :)

Swoją drogą "piramida prestiżu" i mój system wartości po ostatnich wydarzeniach zatrząsł się w posadach (tzw. "syndrom Lobbów z Czeladzi") ;) . Od dziś wierzę tylko w meerminy... i to jedynie w te z cordovanu :-D  

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

No O.K.: w nic już nie wierzę ;) . Zaraz, zaraz- poprawiam: w meerminy z cordovanu... w pierwszym gatunku :D.

Zresztą aukcja jeszcze się nie zakończyła. Czuję, że będą droższe niż E. Green i może coś koło Lobbów.... z Czeladzi :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/reject

noun [C]uk   /ˈriː.dʒekt/  us   /ˈriː.dʒekt/

a ​product that is ​damaged or not ​perfectly made
a ​person who has not been ​accepted by an ​organization or by ​society

noun
Pronunciation: /ˈriːdʒɛkt/

A person or thing dismissed as inadequate or unacceptable: some of the team’s rejects have gone on to prove themselves in championships
1.1 An item sold cheaply because of minor flaws
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Na Marszałkowskiej ostały się jeszcze jedne Lobby - czarne monki, ale to pewnie przez rozmiar - UK 6 (999 zł). Sypnęło za to trzewikami Gordon & Bros za 250 zł, acz nie za pięknymi ;-)

Opublikowano

Panowie, w TK Maxx oferowane były kiedyś skarpety w paski, z logo w postaci jakiegoś ptaka, umieszczonego z boku skarpetki - przepiórka, bażant? Wybaczcie poziom pytania, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy firmy, nie mogę spotkać znowu tych skarpet, a były bardzo porządne i chętnie nabyłbym via internet. Dzięki za pomoc.