Skocz do zawartości

Ciekawe i nietuzinkowe nabytki

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

@damiance Jak wspominałeś mi o piórze z drewna, miałem nieco inne wyobrażenie. Choć bardzo cenię drewno i sam w nim z wielką przyjemnością tworzę, nie spotkałem się jeszcze z wykorzystaniem tego surowca w produkcji piór, stąd na początku byłem delikatnie sceptycznie nastawiony. 

Efekt natomiast nastroił mnie pozytywnie i zachęcił do wzięcia udziału w projekcie. Jestem zaintrygowany i czekam na więcej szczegółów. 

• Oceniam pozytywnie 1

Są też pióra z okleiną (trzeba zwracać uwagę w sklepie) , ale to jest toczone z klocka i wzmocnione ebonitem. Z uwagi na nietypowe zamówienie, użyte materiały, etapowe wykonanie,  koniecznośc przesyłania półfabrykatów - cena przekroczyła 1k.

Nie pamiętam które pióra są tańsze - akrylowe czy ebonitowe - ale ceny standardowych modeli zaczynają się od +/- 600 pln. Dla Forum o Piórach cena za specjalnie opracowany model ebonitowy "Perun", wyniosła 500 pln przy regularnej (poza projektem) 750 pln, z tego co pamiętam.

Chyba nie będzie zagadką jakie drewno chodzi mi po głowie jako materiał na nasze pióro ;) ale to zostawmy na oddzielny temat pióra forumowego, który założę za jakiś czas. Nasze piór będzie "plain wood" bez egzotyki i innych udziwnień.

Ciesze się, że to co pokazałem spodobało się :D

• Oceniam pozytywnie 1

17 godzin temu, damiance napisał:

Nasze piór będzie "plain wood" bez egzotyki i innych udziwnień.

Ciesze się, że to co pokazałem spodobało się :D

Spodobało się i apeluję o przemyślenie, czy to pióro forumowe mogłoby uwzględniać również  udział @eye_lip w jego tworzeniu.

Obawiam się, że egzotyka jest niszowym tematem na forum, gdyby było inaczej oczywiście jestem za udziałem Filipa.

Teoretycznie każde pióro mogłoby być inne tylko wówczas nie potrzebujemy projektu forumowego bo:

a ) każde piór będzie inne, a koordynator musiałby odpowiadać za wszystkie wyjątki

b ) nie wytargujemy ceny lepszej niż standardowa (a to może mieć dla wielu potencjalnych zainteresowanych znaczenie)

10 jednakowych piór to minimum względem b )

Czy potrzebujemy ankietę aby zdecydować z jakiego materiału powinno być pióro? - drewno, ebonit, akryl

Ad pióro- wchodzę.

A teraz do tematu:

wchodzę sobie na duży portal aukcyjny. Odruchowo wpisuję nazwy butów, patrząc, czy ktoś wystawia coś ciekawego. Nuda nuda nuda, używki używki używki. Nagle...

"Ładne damskie Jan kielman nieużywane". 

300 złotych. Rozmiar jak na żonę. Stan- ryski na podeszwie, ktoś przymierzył, zrobił jedna rundkę po parkiecie/ chodniku. Skontaktowałem sie z właścicielka: usłyszałem wszystkie klasyki podejrzanego dealu życia. Nietrafiony prezent, nie ma do czego nosić, stoją w szafie. Its a trap! 

Ale to nie był trap:) 

A moja żona powiedziała,  że są sztywne i jej nie pasują fasonem. I ze są jakies takie "babcine".

Panowie - składać papiery o rozwód, czy po prostu - w afekcie...?

IMG_1132.JPG

• Oceniam pozytywnie 5