Hargin Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 maszyna do elaboracji pocisków artyleryjskich, taka mała na zdjęciu się wydaje nowe czasy, nowe potrzeby - amunicja bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 NIe do końca jestem przekonany, czy ten wątek jest adekwatny. Aktówka BwB, zakupiona od kolego @lubo69 - oryginalnie w kolorze NAVY (bardzo ciemne navy, mocno wpadające w czerń). Poddałem ją zabiegom koloryzującym. Ciężko oddać zdjęciem przejścia tonalne (stąd trochę podkręciłem kontrast). Oryginał: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Wg mnie ciekawy, takze nietuzinkowy zakup. Szczegolnie ten krawat po lewej w kolorze "off-white". Co myslicie? :-> 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Bardzo ładne krawaty, lubię takie drukowane wzorki. Ten biały odważny, ale sam bym chętnie nosił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Krawat niebrzydki (ten biały), ja mam podobne, nie zakładam. Ciężko go do czegoś przypasować, a nawet jeśli się uda, to ciemniejszy i tak będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Ciemniejszy przepiękny, biały mi się zupełnie nie podoba. Widziałbym go ewentualnie w kontraście do niebieskiej koszuli, ale aż się wzdrygam na myśl o takim połączeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Poddałem ją zabiegom koloryzującym. Sam ją koloryzowałeś, czy komuś to zleciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 samodzielnie. mikstury Saphir'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 samodzielnie. mikstury Saphir'a Rozumiem, dzięki śliczne za odpowiedź. Wygląda ok. Swoją drogą ciekawe jak wyglądała przed koloryzacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 w miarę jednolity bardzo ciemny granat (jest zdjęcie w poście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Ciemniejszy przepiękny, biały mi się zupełnie nie podoba. Widziałbym go ewentualnie w kontraście do niebieskiej koszuli, ale aż się wzdrygam na myśl o takim połączeniu . Właśnie dlatego go sobie kupiłem. Żeby poeksperymentować, sam krawat mi się bardzo podoba. Właśnie w kontekście niebieskiej koszuli ubrałem go pierwszy raz. Zdj w dziale CMDNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Wolno spytać, co w tym nabytku szczególnego? Nie mówię, że nic, pierwszy raz widzę tę markę i chciałbym się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Także polecam Woly (bo rozumiem, że taka była intencja xkozla). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 To niemiecka marka? Ktoś wie czy łatwa do dostania w Niemczech? Bo np. Saphir we Francji widziałem tylko w sklepach z dobrymi butami i to w mało zachęcających cenach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Zum Beispiel: http://www.amazon.de/Woly-Unisex-Erwachsene-Schuhe-Pflege-Zubeh%C3%B6r/dp/B0097W04Y4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1458232481&sr=8-1&keywords=woly a stacjonarnie to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Zum Beispiel: http://www.amazon.de/Woly-Unisex-Erwachsene-Schuhe-Pflege-Zubehör/dp/B0097W04Y4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1458232481&sr=8-1&keywords=woly a stacjonarnie to nie wiem. Opis co najmniej intrygujący: "Woly Shoe Cream, Unisex-Erwachsene Schuhe Pflege Zubehör" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 To niemiecka marka? Ktoś wie czy łatwa do dostania w Niemczech? Bo np. Saphir we Francji widziałem tylko w sklepach z dobrymi butami i to w mało zachęcających cenach... Saphir we Francji bywa u szewców i jest duża oferta w BHV w Paryżu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 U szewców bywa, fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 coś nowego W końcu ile można do Yanko dokładać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LONG STORY SHORT Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Wczoraj na festynie "Vintage" w Hotelu Brytania w Coventry trafiłem na coś nietuzinkowego - leciwy kapelusz Polkapu, na oko lata 70-te/80-te. Wykonany z bardzo miękkiego włosa króliczego (jestem ciekaw, jaka będzie jego podatność na formowanie). Uwagę zwraca piękny kolor wypodszewkowania i złote zdobienia na potniku, w tym znak "pierwsza jakość" To nie mój rozmiar, ale nie mogłem się powstrzymać. Jak go wyczyszczę, to podzielę się efektami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Faktycznie bardzo ładny. Taki jakby spatynowany forumowy (beż+brąz)? Może to jakiś podróżnik w czasie zostawił? Jaki to rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LONG STORY SHORT Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Faktycznie bardzo ładny. Taki jakby spatynowany forumowy (beż+brąz)? Może to jakiś podróżnik w czasie zostawił? Jaki to rozmiar? Trudno powiedzieć, na oko 56. Zmierzę dopiero po czyszczeniu i odkażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Przy okazji zapytam. Znalazłem w szafie u dziadka kapelusz ze Skoczowa. Również lata 70/80. Jak go mogę wyczyścić? Zanieść do pralni chemicznej czy są jakieś domowe sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Pytałem w sklepie specjalistycznym. Polecono mi szczotkę do ubrania. Pralnie ponoć nie przyjmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LONG STORY SHORT Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Przy okazji zapytam. Znalazłem w szafie u dziadka kapelusz ze Skoczowa. Również lata 70/80. Jak go mogę wyczyścić? Zanieść do pralni chemicznej czy są jakieś domowe sposoby? Delikatne zabrudzenia, pyłki można usunąć szczotką (koniecznie z włosia końskiego - syntetyczna może uszkodzić filc). Jeśli kapelusz jest bardzo brudny, poplamiony, to należy go zanurzyć w nafcie (wkrótce o tym na blogu), a potem pozostawić do wyschnięcia. Przed kąpielą zabezpieczyć skórzany potnik preparatem do pielęgnacji skóry (również po praniu dla odświeżenia). Cały proces jest niebezpieczny dla skóry oraz dróg oddechowych, więc należy zachować odpowiednie środki ostrożności. Ps. Pokaż zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi