Koval Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Tak to jest jak się nie doszacuje skali sukcesu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Piękniutkie te Oxfordy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 A ostatnio na waszym instagramie pojawiło się zdjęcie z tassle loafers i zamszowymi oxfordami https://instagram.com/p/z4UDdUNkuJ/?modal=true Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat? Jakie mają kopyto i czy są dostępne tylko na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Mnie też zainteresowały, planujecie mieć zamszowe oxfordy w stałej ofercie "od ręki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2015 Obie pary zamszaków to MTO robione pod indywidualne zamówienia Klientów i na razie nie będzie ich w stałej ofercie. Może coś się zmieni koło półrocza, ale nie obiecuję. Jedne to Yanko 498 Suede Testa de Moro na podeszwie YORK Drugie to Yanko 545 w wersji Suede Sattel na podeszwie OSLO (fotki z telefonu) Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 7 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2015 Oksfordy fenomenalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rattaman Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Na "przegląd kopyt" są podane rozmiary kopyt dla pojedynczego rozmiaru. Czy jest szansa na pojawienie się analogicznej tabelki (najlepiej w sklepie) z rozpisanymi rozmiarami dla każdego kopyta (tęgości) i rozmiaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Na "przegląd kopyt" są podane rozmiary kopyt dla pojedynczego rozmiaru. Czy jest szansa na pojawienie się analogicznej tabelki (najlepiej w sklepie) z rozpisanymi rozmiarami dla każdego kopyta (tęgości) i rozmiaru? Na stronie jest tabela z rozmiarami dla każdego kopyta w każdym rozmiarze: http://patine.pl/uploads/assets/tabela_rozmiarowa.pdf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Takie tam ... z poligonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Dotarły do mnie niedawno czarne Yanko 272 na kopycie 915. Kilka postów wcześniej ktoś prosił o podanie wymiarów: długość stopy 26 cm szerokość stopy ok 10 cm. Rozmiar 7UK. Posiadam 3 modele na tym kopycie i stwierdzam, że nieznacznie różnią się szerokością. Monki (Yanko 306) są najszersze, następnie czarne Yanko 272 (noszone tylko w domu), i na końcu brązowe Yanko 435. Te ostatnie musiałem rozbić u szewca. Dla mnie najmocniejszą stroną tego kopyta jest to, że jest rozsądnie szerokie w palcach, a z drugiej strony mocno trzyma stopę przy pięcie. Załączam zdjęcia:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Dotarły do mnie niedawno czarne Yanko 272 na kopycie 915. Kilka postów wcześniej ktoś prosił o podanie wymiarów: długość stopy 26 cm szerokość stopy ok 10 cm. Rozmiar 7UK. Posiadam 3 modele na tym kopycie i stwierdzam, że nieznacznie różnią się szerokością. Monki (Yanko 306) są najszersze, następnie czarne Yanko 272 (noszone tylko w domu), i na końcu brązowe Yanko 435. Te ostatnie musiałem rozbić u szewca. Dla mnie najmocniejszą stroną tego kopyta jest to, że jest rozsądnie szerokie w palcach, a z drugiej strony mocno trzyma stopę przy pięcie. Załączam zdjęcia:) Gdzie rozbijałeś buty? Ile coś takiego kosztuje i jak mniej więcej wygląda procedura? Nie bałeś się, że coś się stanie ze skórą przy tak drogich butach? Jak trwałe jest takie rozbicie (czy skóra po czasie się schodzi?) Pytam, bo dokładnie taki sam model czeka na mnie w domu i przymierze go za ok. 2 tyg. Mam nieznacznie szerszą stopę, lecz wziąłem rozmiar 8UK (możliwe że bedzie za duży na długość, idealnie byłoby 7.5). PS. Świetna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Myślę, że każdy szewc może to zrobić, który dysponuje prawidłami. Mieszkam w Warszawie - buty oddaję do szewca na stacji metra Młociny, do tej pory nie było żadnych problemów. Nie bałem się, ponieważ już kiedyś to robiłem, nawet w dużo tańszych butach nic się złego nie działo. Skóra do tej pory się nie zeszła. W moim przypadku rozbicie polegało na włożeniu na cały dzień butów na metalowe (jak sądzę) prawidła, może raczej powinienem napisać rozciąganie, a nie rozbijanie. Nie wiem ile to kosztuje, bo z racji moich stałych wizyt szewc nie bierze za to pieniędzy. Faktycznie, nic nie robi, bo buty stoją na prawidłach. Są też chyba jakieś chemiczne środki, które zmiękczają skórę, ale to chyba w wypadku obcierania na pięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Też mieszkam w Warszawie. Rozumiem, że szewc jakiś "osiedlowy" czy coś bardziej wyszukanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 z informacji przekazywanych przez kolegę Szewc24, aby rozciąganie miało sens i było w miarę bezpieczne dla butów, koniecznie powinna być użyta chemia (środek rozluźniający włókna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Dodatkowo jeśli szewc przyjmując obuwie do rozbijania nie zbierze wymiarów stopy, czyli nie dowie się jak bardzo ma rozbić buty, to należy łapać obuwie i uciekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Też mieszkam w Warszawie. Rozumiem, że szewc jakiś "osiedlowy" czy coś bardziej wyszukanego? Tak, szewc raczej "osiedlowy". Jeżeli to Cię nie satysfakconuje, to kiedyś natrafiłem na Szewca Kwinto (metro Ratusz Arsenał). Nie kosrzystałem z ich usług, ale ze zdjęć na Facebook'u wynika, że robią też bardziej zaawansowane rzeczy. http://szewc.kwinto.pl/ http://kwinto.pl/naprawa-obuwia/ https://www.facebook.com/KwintoDobrySzewc Tak poza tym, to jeszcze nie wiemy, czy buty będą za ciasne Czasami drewniane prawidła w warunkach domowych mogą pomóc, niektórzy forumowicze prakykowali taką metodę. z informacji przekazywanych przez kolegę Szewc24, aby rozciąganie miało sens i było w miarę bezpieczne dla butów, koniecznie powinna być użyta chemia (środek rozluźniający włókna). Szewc, o którym pisałem kiedyś faktycznie wspominał o jakiejś chemii, czy ostatnio to stosował, nie wiem, zapytam następnym razem. Dodatkowo jeśli szewc przyjmując obuwie do rozbijania nie zbierze wymiarów stopy, czyli nie dowie się jak bardzo ma rozbić buty, to należy łapać obuwie i uciekać! Nie byłem tego świadomy do tej pory. Gdy odbierałem buty po rozciągnięciu, to powiedział, żebym przyszedł gdy nadal będą za ciasne. Z tego wnioskuję, że sama czynność wykonywana jest "powoli". Z butami jest wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2015 Świetny jest ten drapieżnie opadający nosek. Z kolei krzywizna przyszwy wydaje się spłaszczona i trochę mi się kojarzy z Aldenami. W sumie, bardzo kuszące wiedenki! Gdzieś tu obiecałem, że zasygnalizuję, jak się pojawią. Pierwsza dostawa Yanko 272 za nami i już wiem, że wjechało za mało:272_Boxcalf_Negro_York_01.jpg 272_Boxcalf_Negro_York_02.jpg 272_Boxcalf_Negro_York_03.jpg 272_Boxcalf_Negro_York_04.jpg272_Boxcalf_Negro_York_05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 Powinny znaleźć się w stałej ofercie? Jeżeli tak, to jakie kolory? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 Zdecydowanie powinny się pojawić Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 Poczatek przygody z Yanko 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2015 Gratuluje zakupu! Rewelacyjny model. Moje czekają na lepszą pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rattaman Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2015 Dotarły do mnie niedawno czarne Yanko 272 na kopycie 915. Kilka postów wcześniej ktoś prosił o podanie wymiarów: długość stopy 26 cm szerokość stopy ok 10 cm. Rozmiar 7UK. Posiadam 3 modele na tym kopycie i stwierdzam, że nieznacznie różnią się szerokością. Monki (Yanko 306) są najszersze, następnie czarne Yanko 272 (noszone tylko w domu), i na końcu brązowe Yanko 435. Te ostatnie musiałem rozbić u szewca. Dla mnie najmocniejszą stroną tego kopyta jest to, że jest rozsądnie szerokie w palcach, a z drugiej strony mocno trzyma stopę przy pięcie. Załączam zdjęcia:) A można jeszcze prosić o obwód stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 204 po pierwszym makijażu, czubki w mahoń 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Nie obawiasz się gołębi powyżej? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi