Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Panowie za opinie, generalnie utwierdziły mnie w przekonaniu że marynarka jest za mała.

@Panam - materiał jest zdecydowanie całoroczny, ciekawa faktura - w mojej opinii idealnie nadaje się na marynarkę klubową. Nie jest gruby i ciężki, zresztą marynarka jest bez podszewki. Patrząc pod kątem wełny zdecydowanie polecam.

Czas i na moją prezentację. Napoli, rozmiar 24 (wcześniej wstawiałem zdjęcia z 23, ale nie można było mówić o zapięciu się, w 24 już daję radę ale poszerzyłbym je w pasie o 2-3cm bo o komforcie siedząc nie może być mowy ;D). Co powiecie na dopasowanie? Co byście zmienili? Garnitur leżakuje u mnie w szafie od trzech tygodni. Nie miałem wcześniej czasu by zrobić zdjęcia gdyż w domu jestem tylko weekendami. Co mnie zadziwiło to plecy. Zdjęcia "domowe" są z dzisiaj. Tam gdzie mam samą marynarke na sobie i stoje w dresach jest sprzed właśnie 3 tygodni, świeżo po odebraniu paczki w internacie. Plecy wyglądały o niebo lepiej. Co może być przyczyną?

Dzięki za pomoc!

post-5754-0-66298100-1446977141_thumb.jp

post-5754-0-20683300-1446977144_thumb.jp

post-5754-0-11260900-1446977147_thumb.jp

post-5754-0-10861000-1446977287_thumb.jp

Marynarka rozmiar 23, jednak nie było mowy o zapięciu się, podejrzewam że nawet jakbym poszerzył je o 5 cm ;D

(Zwrócona i wymieniona na 24, zdjecia dostępne powyżej)

post-5754-0-06830900-1446981013_thumb.jp

Ps. Z racji tego z w garniturze wyglądam na zdjęciu zle jeszcze raz zalozylem marynarke. Z przodu nie marszczy sie tak brzydko, na plecach nie widzę tylu fałd a rękaw jest prosty, juz nie wspominając o tym ze mam okna miedzy rękami a tułowiem :D najwyraźniej tak wyszło. I pytanie o rękaw, mam chyba lekka wadę postawy jedna reka jest krótsza druga dłuższa. Skrócić jeden rękaw czy zostawić jak jest?

Dotarł do mnie płaszcz, o który pytałem niedawno. Zamówiłem rozmiar 48 i 50 (ten ostatni zasugerował konsultant, ale wolałem mieć porównanie do rozmiaru, który sugerował Size advisor). Na koszuli i grubym swetrze płaszcz układa się dobrze, jednak po założeniu na grubszą marynarkę coś mi nie gra w talii (na zdjęciu poniżej, z prawej strony). Druga strona układa się nieporównywalnie lepiej, co widać na drugim zdjęciu. Jak myślicie, wystarczy poprawka u krawca z tej strony, ew. poluzowanie?

PS. Rękawy planuję lekko wydłużyć.

WP_20151108_003.jpgWP_20151108_002.jpg

Trochę się pogubiłem - oba zdjęcia są z założoną marynarką, czy tylko to z prawej? Jeżeli z prawej z marynarką - leży dość dobrze, z lewej widać, że brakuje wypełnienia :) 

Płaszcz nałożony na marynarkę nie powinien krępować ruchów, a marynarka pod spodem pracować bez oporów - czy tak się dzieje? 

Nie wydłużaj rękawów. 

Mam taką refleksję na temat SS. O ile marynarki, garnitury i płaszcze dają radę, a i bywają prawdziwe perły, o tyle koszule i krawaty to jest katastrofa. Krawaty typowo fashion - za wąskie, zawsze zwracałem. A koszule to już w ogóle jakaś potwarz. Miałem styczność z Blue i Purple line. Katastrofa, odstające nitki, za krótkie rękawy, brak możliwości wyjęcia fiszbinów (mówimy o koszulach, które kosztują 340 PLN). Z koszul w sensownej cenie, do 300 PLN to właściwie tylko Boggi, ewentualnie Van Laack przy dużej przecenie. 

Z koszul w sensownej cenie, do 300 PLN to właściwie tylko Boggi, ewentualnie Van Laack przy dużej przecenie. 

Off topic, ale jest jeszcze wiele możliwości zakupu dobrych koszul w cenie do 300 zł; w cenie regularnej koszule Milera dają radę, łatwo znaleźć przeceny na koszule Jacques Britt czy Profuomo Sky Blue, pewnie Osovski też się łapie, chociaż nie testowałem. Według mnie, koszule do 300 zł to jak buty do 1000 zł - uproszczeniem będzie powiedzieć, że tylko Yanko z forumowym rabatem.

@Caporegime, na obu zdjęciach mam założoną marynarkę. Nie "pobyłem" w marynarce i płaszczu póki co zbyt długo, dlatego ciężko mi teraz powiedzieć, jak się zachowuje marynarka pod płaszczem. Wydaje mi się, że było na styk, czułem, że w rękawach zrobiło się ciaśniej.

@gribojedow, przemyślę to jeszcze. ;)

Rękawy płaszcza to już kwestia gustu, ja wolę jak zakrywają mankiet koszuli i bym odrobinę wydłużył.
Co do koszul, to dwa razy w roku są wyprzedaże w E. Berg i naprawdę porządne koszule można kupić za 220 złotych za sztukę. Od pewnego czasu oprócz koszul MTM kupuję RTW właściwie tylko na wyprzedażach w Bergu. Według mnie stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry.

@Enzo777 - na formalne okazje NIE, jeśli jednakowo rozumiemy pojęcie "okazje formalne". Na formalne okazje, bez względu na porę roku, najbardziej uniwersalna jest wełna czesankowa - co najwyżej można kombinować gramaturą materiału. Inna sprawa, że formalność to także kolor - czyli w tym przypadku ciemniejsze odcienie granatu / navy. 

@Enzo777 - podtrzymuję zatem moją odpowiedź :) Zakupiłem ostatnio dla ojca SuSu York w blue. Śmiało mogę określić go jako klasyczne "navy". Kolor i rodzaj wełny (VCB) w mojej opinii stanowi klasykę dla formalnego garnituru (pominę krój, bo to model ewidentnie dla panów nie szukających "slim fit"). 

koszule i krawaty to jest katastrofa. Krawaty typowo fashion - za wąskie, zawsze zwracałem. A koszule to już w ogóle jakaś potwarz. Miałem styczność z Blue i Purple line. Katastrofa, odstające nitki, za krótkie rękawy, brak możliwości wyjęcia fiszbinów (mówimy o koszulach, które kosztują 340 PLN).

Czy ktoś może potwierdzić słowa @gribojedow?

Szerokość krawatów SuSu to 3.1 INCH czyli 7.87 cm. Nie wydaje mi się aby były nadzwyczajnie wąskie. Właśnie miałęm zamówić kilka koszul i krawatów stąd moje pytanie.

@Enzo77 - Mierzyłem ten garnitur. W dziennym swietle ma dość mocną kobaltową poświatę. Mnie tym zniechęcił i odesłąłem go. Poza tym to jest zimowy garnitur o grubej gramaturze. Z całą pewnością nie daja się do tańczenia.