Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy już może coś wiadomo o tej polskiej wersji SuSu?

Jeśli mówimy o tych samych "doniesieniach", to był "fejk"/czyjeś przejęzyczenie (chodziło wówczas o Shoe Passion)

Na nic takiego się nie zanosi niestety :(

Opublikowano

Jeśli mówimy o tych samych "doniesieniach", to był "fejk"/czyjeś przejęzyczenie (chodziło wówczas o Shoe Passion)

Na nic takiego się nie zanosi niestety :(

Polska wersja sklepu internetowego chyba jednak się wkrótce pojawi
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Małe spostrzeżenie w kwestii obsługi SuitSupply.

Chciałem kupić marynarkę, która była dostępna w przedsprzedaży (wysyłka 23 października). Zdecydowałem, że poczekam, do momentu gdy będzie dostępna od ręki. 20 października zauważyłem, że mój rozmiar został wykupiony w ramach przedsprzedaży, więc zapytałem, czy marynarka będzie ponownie dostępna. Dostałem informację, że nie ma już zamówień i marynarki nie będzie. Prawie zamówiłem coś innego z czego byłbym mniej zadowolony. Prawie, bo miałem przeczucie, żeby poczekać. Po kilku godzinach, 22 października, marynarka pojawiła się w ofercie, dostępna od ręki, w pełnej rozmiarówce. Chyba mają tam zamieszanie, albo nie wiedzą, że produkty są do nich w drodze.

Opublikowano

Tak było :) Dali mi upust na dowolny garnitur, ale sugerowali (dodając do zamówienia) określone modele. Jednoznacznie zaparłem się przed takimi pomysłami, ale mój pierwszy "wybór" okazał się być niedostępny (mój rozmiar znikł w czasie ich reakcji na korespondencję - i nie pojawił już się). Jako, że zdążyłem za niego zapłacić, to rabat 30% był liczony od jego ceny. Ostatecznie wybrałem garnitur z lini RED, który był droższy - stąd ostateczny rabat sięgnął 50%. 

Opublikowano

Rozmawiałem z obsługą sklepu w zeszłym tygodniu zadając właśnie takie pytanie. Powiedzieli mi tylko, że nowe produkty będą, ale nie wiadomo kiedy. :) Z moich doświadczeń wynika, że albo nie są chętni do udzielania takich informacji, ale jeżeli już coś powiedzą, to odpowiedź jest mało precyzyjna.

Opublikowano

Jakiś czas temu rozmawiałem z jednym z konsultantów i zapewniał mnie, że w połowie października będzie duża dostawa. Wczoraj zapytałem czy wtedy miał na myśli kolekcje Jort. Powiedział, że tak i że nie będą mieć już na razie Havany, Hudsona i Lazio. Dziś pomyślałem, że upewnię się i zapytam jeszcze raz innego konsultanta. Powiedział, że będą dostępne nowe Havany, Hudsony i Lazio ale nie wie czy za tydzień czy za miesiąc. Nie rozumiem o co chodzi.

Opublikowano

Właśnie przyszła mi Havana, która również zamówił @Aron tj. http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-grey-plain/C917.html

Muszę powiedzieć, że jest to marynarka, która aż się prosi o zestawy koordynowane i poziom jej uniwersalności jest ogromny. Dodatkowo jest bardzo miła i gładka w dotyku. Jutro idzie do krawcowej na tradycyjne skrócenie rękawów, a potem postaram się wrzucić jej zdjęcia. 

Opublikowano

Lepiej pytać kilka razy albo nie tylko na czacie, ale też mailem. Kilka postów wyżej opisałem jakie odpowiedzi otrzymywałem w kwestii dostępności marynarki.

Kilka dni później pytałem o model spodni, będących częścią garnituru Hudson. Na czacie dowiedziałem się, że Porto, a za pomocą maila, że Brescia. Raczej ta druga odpowiedź jest prawdziwa.

Opublikowano

Według mnie, lepsze do rozkompletowania są krótsze marynarki z nakładanymi kieszeniami. Ta, ze względu na materiał i wzór też mogłaby dobrze wyglądać z innymi spodniami, ale chyba tylko z wełnianymi.

Mam spodnie z flaneli od Vitale Berberis i to są dość grube materiały, dobre na zimę.

@wally
Jaki masz pomysł na tą szarą marynarkę? W końcu nie wiem czy dobrze wybrałem. Myślisz, że będzie pasowała do granatowych spodni z flaneli? Oczywiście wydaje się odpowiednia do jeansów i chinosów. Niestety nie mogę spotkać granatowych z grubszej bawełny, odpowiedniej na zimę.

Opublikowano

Dobrze wybrałeś, nie martw się ;)

Co będzie pasowało? Pomysłów mam sporo:

1. Wszelakie flanele. Z pewnością granatowa flanela będzie bardzo dobra. W swoim przypadku na pewno będę je zestawiać ze spodniami z lazio http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P3963.html?vpid=P396304. Nie jest to typowa flanela, ale ma podobną fakturę materiału jak zakupiona marynarka.

2. Jeansy (ciemne/jasne).

3. Sztruksy. Na razie mam tylko zielone - prawie takie same jak model na zdjęciu SuSu, ale planuję jeszcze zakup ciemnoszarych sztruksów z MD (coś takiego: http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/spodnie/zobacz-wszystko/sztruksowe-spodnie-chinosy-c911166p6199589.html?colorId=801&categoryNav=911166).

Podsumowując - na pewno dobrym połączeniem będą zestawy: jasna góra/ciemny dół + niebieskie koszule i kolorowe, wzorzyste krawaty (wełna, szantung itp). Marynarka ma potencjał i pewnie szybko stanie się moją ulubioną. 

Opublikowano

@wally czy mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia tego Lazio?

Wiesz co, tak na szybko to mam tylko takie z ostatniego wesela (bez lampy), jakość też pozostawia wiele do życzenia...

post-215-0-40247300-1445900036_thumb.jpg

Ogólnie pod względem kolorów zdjęcia na stronie www bardzo dobrze oddają i fakturę i kolor w świetle dziennym. Postaram się coś jutro wrzucić.