Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie masz przypadkiem hiperlordozy? Moja dziewczyna ma i ostatnio jak szukaliśmy dla niej marynarki to zauważyłem identyczne marszczenie na wysokości odcinka lędźwiowego

Opublikowano

@Sartre: to jest Napoli? w mojej ocenie zbyt wąski w talii. Twoja postawa jest naturalna? Na drugim zdjęciu sylwetka jest przechylona w lewą stronę, na co wskazują marszczenia. Spróbowałbym 44 i spasował u krawca.

Opublikowano

@Koval - Też mi to przez myśl przeszło :)

Przed chwilą porównywałem wymiary Napoli z Lazio. Z tabeli wynika, że Napoli ma dużo obszerniejszy krój. Np. ramiona w Lazio mają 44cm natomiast w Napoli 46,2 cm.  Czy faktycznie tak to wygląda w praktyce? Zastanawiam się również dlaczego Napoli jest najtańszy.

Opublikowano

@Panam - Napoli jest szerszy w ramionach. Kiedyś tak było, że ten krój uchodził za najmniej dopasowany. W wiosennej kolekcji kombinowali coś przy wykrojach i z tabeli wynikało, że ten sam rozmiar np. w Lazio jest dużo węższy w talii i klatce niż Napoli, ale Napoli miało więcej w barkach. W tym momencie tabela jest chyba już skorygowana (przypisali lepiej poszczególne wymiary do numerów rozmiarów).  

Problemy z Napoli są częste, co można stwierdzić po zawartości tego wątku. Najczęściej okazuje się zbyt ciasny, przy dopasowaniu ramion. Chyba takie było założenie SuSu, aby dodawał użytkownikowi w barkach. 

A najtańszy jest z uwagi na brak innych modeli w linii niebieskiej, mało atrakcyjne tkaniny i mniej ciekawe wykończenie detali (np. wykończenie podszewki). 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeśli już jesteśmy przy kwestii konsultacji - jak wygląda sprawa z garniturami SuSu z domieszką kaszmiru? Nadają się one do codziennego użytku czy są zbyt delikatne i powinny być zarezerwowane raczej dla wyjątkowych okazji?

Opublikowano

Jeśli już jesteśmy przy kwestii konsultacji - jak wygląda sprawa z garniturami SuSu z domieszką kaszmiru? Nadają się one do codziennego użytku czy są zbyt delikatne i powinny być zarezerwowane raczej dla wyjątkowych okazji?

Zamówiłem już to http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-grey-plain/C917.html?cgid=Jacketsma 10% kaszmiru.

ale przyjdzie mi pewnie dopiero pewnie pod koniec października. Wtedy zdam relację. 

Opublikowano

A co z płaszczami z Suit Supply? Zastanawiam się nad kupnem tego płaszcza tylko nie wiem jak będzie z jakością. Co za nim przemawia to 100% wełna i dostępność małych rozmiarów (mam 165cm wzrostu i bardzo ciężko jest mi znaleźć pasujący na mnie płaszcz).

Przepraszam, jeśli pytanie i odpowiedź już padły, ale wyszukiwarka nie była zbyt pomocna.

Opublikowano

Mam płaszcz z 100% wełny od SuSu i polecam. 

Jak długo go masz? Nic się z nim nie dzieje?

Ja bym go pewnie mocno eksploatował, biorąc pod uwagę to że ciężko jest znaleźć cokolwiek w moim rozmiarze, nosił go pewnie codziennie w okresie jesienno/zimowym i chciałbym, żeby jednak kilka sezonów mi służył.

Opublikowano

Możesz napisać coś o rozmiarówce płaszczy? Najlepiej w odniesieniu do marynarek/garniturów. Czy kupiłeś taki sam rozmiar?

Kupiłem ten sam rozmiar co marynarki/garnitury od SuSu (48) i jest ok (nawet rękawów nie musiałem skracać) ale zakładam płaszcz jedynie na koszulę/cienki sweter, z marynarką nie wejdzie. Jeżeli planujesz nosić z marynarką proponowałbym rozmiar większy.

Jak długo go masz? Nic się z nim nie dzieje?

Ja bym go pewnie mocno eksploatował, biorąc pod uwagę to że ciężko jest znaleźć cokolwiek w moim rozmiarze, nosił go pewnie codziennie w okresie jesienno/zimowym i chciałbym, żeby jednak kilka sezonów mi służył.

Mam go jeden sezon, w sezonie jesiennym/zimowym użytkowałem bardzo często, żeby nie powiedzieć codziennie (z tego też względu wziąłem wełnę nie kaszmir, bałem się o zużycie materiału), a chodzę dużo w ciągu dnia, poruszam się wyłącznie komunikacją miejską i żadnych oznak zużycia nie zauważyłem - jak na razie wart swojej ceny. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kupiłem ten sam rozmiar co marynarki/garnitury od SuSu (48) i jest ok (nawet rękawów nie musiałem skracać) ale zakładam płaszcz jedynie na koszulę/cienki sweter, z marynarką nie wejdzie. Jeżeli planujesz nosić z marynarką proponowałbym rozmiar większy.

To samo sugerowano mi w customer service. Przymierzam się do tego płaszcza:

http://eu.suitsupply.com/en/coats/blue-overcoat/J413.html?cgid=Coats

Noszę 50 w Lazio i Havana, płaszcz proponują mi 52.