Hargin Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Z czym jak się przyjrzeć wymiarom dwurzędówek z lat 80/90 to były one dłuższe niż obecnie. Długość od kołnierza powyżej 80cm dla standardowej sylwetki jest dość powszechny. Wystarczy porównać na allegro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieśniak Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Zwężał ktoś może rękawy marynarki ?.Pytam Bo się zastanawiam czy to jest opłacalna przeróbka dająca wymierny efekt ?.Mam havane i się zastanawiam na zwężeniem( nie dużym ) .Orientuje się ktoś ile taka przeróbka kosztuje ? Dodam rękawy posiadają podszewkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Zwężałem. Przeróbka daje bardzo wymierny efekt, ale nie odpowiem czy jest opłacalna. Ile zapłaciłem nie wiem, bo to jeden z całej serii zabiegów w garniturze i marynarce, za które płacę ok 200PLN. Mogę zapytać przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem maila od SuSu, ale chyba rzucili nową kolekcję wołów roboczych z wełny 110. Może wreszcie będzie jakiś klasyczny, ciemnogranatowy garnitur do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Wygląda na to, że postanowili ożywić krój NAPOLI. Ciekaw czy coś korygowali w wykroju, bo to był jeden z najobszerniejszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Właśnie zapytałem konsultanta o różnice pomiędzy napoli a lazio, oto co odpisał: "well they are almost the same only the Lazio is slightly slimmer in the waist and shoulder width both half canvas. ......no the drop of the Lazio is lower but since the shoulder width is slimmer the hole suit looks slimmer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Panowie - przy okazji rękawów i siłowni - myślicie, że da się je odrobinę poszerzyć (madison)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Nie wiem jak to profesjonalnie określić, ale może być problem na wysokości pach, gdzie rękaw jest wszyty. Tam jest dość wąsko i ciasno. Chyba, że chodzi Ci wyłącznie o poszerzenie na wysokości bicepsa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Właśnie zapytałem konsultanta o różnice pomiędzy napoli a lazio, oto co odpisał: "well they are almost the same only the Lazio is slightly slimmer in the waist and shoulder width both half canvas. ......no the drop of the Lazio is lower but since the shoulder width is slimmer the hole suit looks slimmer" Z tabeli rozmiarów wynika, że Lazio jest trochę węższy w klatce. Po porównaniu tabel rozmiarów wydaje mi się, że tańszym odpowiednikiem Lazio będzie model Livorono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Z tabeli rozmiarów wynika, że Lazio jest trochę węższy w klatce. Po porównaniu tabel rozmiarów wydaje mi się, że tańszym odpowiednikiem Lazio będzie model Livorono. Zapomniałem zapytać o Livorno ale być może nie ma half canvas., stąd niższa cena. Dopytam i podzielę się odpowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Niektóre Napoli są tańsze (Blue Line), a inne droższe (Purple Line). Chyba to zależy od tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 z czego są , te widoczne na zdjęciach , podszewki w lnianych garniturach ?? no i szybkie pytanie dla posiadaczy garniturów SuSu : przy wymiarach ; wzrost 179 , plecy 49 , klatka 111 , biceps 37 , talia 94 w jaki rozmiar uderzać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Wygląda na to, że postanowili ożywić krój NAPOLI. Ciekaw czy coś korygowali w wykroju, bo to był jeden z najobszerniejszych modeli.Wykrój w ostatnim okresie uległ zmianie. Mam dwa garnitury Napoli. Pierwszy kupiony na początku 2013 r. i drugi w 2015 r. Różnią się dość znacznie. Marynarka jest obecnie krótsza, węższa w barkach. Spodnie są bardziej dopasowane. Mnie osobiście odpowiadał pierwszy, klasyczny krój. Uważam, że Napoli to jeden z lepszych wyborów jeżeli nie chcemy mieć dużej szafy i szukamy podstawowych wzorów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieśniak Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Widzieliście nową kolekcje vistula.Straszna!!! ,na stronie ubrania wyglądają masakrycznie krótkie, wąskie, za duże itp dramat . Człowiek się teraz zastanawia czemu nie mieszka w Holandii tylko w Polsce eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 @Wieśniak - szczerze mówiąc, to lepiej się "czuję" na stronie sklepu SS, niż w ich salonie (co prawda byłem tylko w jednym, nie w Holandii). Zamówienie nic nie kosztuje, przymierzasz w komfortowych, domowych warunkach i podejmujesz decyzję na spokojnie (bez presji sprzedawcy czy czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wieśniak Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 @Wieśniak - szczerze mówiąc, to lepiej się "czuję" na stronie sklepu SS, niż w ich salonie (co prawda byłem tylko w jednym, nie w Holandii). Zamówienie nic nie kosztuje, przymierzasz w komfortowych, domowych warunkach i podejmujesz decyzję na spokojnie (bez presji sprzedawcy czy czasu). Powiadasz na spokojnie hmm masz na myśli outlet? )heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Owszem, o ile ma się szczęście mieć okazję wejść do niego w chwilę po otwarciu. Tłoku nie ma, coś tam jeszcze na wisi na wieszakach, czasu jest tak... z 10 minut, aż zaczną wybrane rzeczy znikać z odłożonej sterty w przebieralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 z czego są , te widoczne na zdjęciach , podszewki w lnianych garniturach ?? no i szybkie pytanie dla posiadaczy garniturów SuSu : przy wymiarach ; wzrost 179 , plecy 49 , klatka 111 , biceps 37 , talia 94 w jaki rozmiar uderzać ? W pierwszej kolejności zwróciłbym uwagę na szerokość ramion i przy tym wzroście brałbym raczej short - choć, kiedy ja przymierzałem, to w paru modelach (nie pamiętam już niestety których - jeden to chyba Washington był) podobało mi się to jak marynarka leży i w rozmiarze 26 i 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Jak zauważalna jest różnica w jakości pomiędzy poszczególnymi liniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 (edytowane) OUTLET zakończył działalność z dniem dzisiejszym.... @Do_Diabła - "blue" ma trochę gorzej wykończone detale (np. wszycie podszewki), bardziej "masowe" tkaniny i mniejszy wybór krojów. "Red" - m.in. niektóre szyte na pełnym płótnie, ręcznie wykańczane, droższe materiały. Z Red line widziałem wyłącznie La Spalla i muszę powiedzieć, że nie byłbym skłonny zapłacić ponad 2500zł za taki garnitur, gdyż niebezpiecznie zbliża się do magicznej granicy kosztów "bespoke". Blue - myślę, że różnice z linią "purple" są trudne do zauważenia, bez pogłębionej inspekcji. Edytowane 22 Lipiec 2015 przez Hargin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Jeszcze taka ciekawostka - krój Livorno (uprzednio przeznaczony dla Europy) został przemianowany na Napoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadrian Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Ponadto część garniturów (widzę to po Lazio) wraca ponownie do oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dapperMan Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Jako że jest to moja pierwsza wiadomość chciałem wszystkich przywitać i jednocześnie skorzystać z wiedzy eksperckiej forumowiczów. Podobnie jak kilka osób w tym wątku skusiłem się na dwurzędowy garnitur soho z SuSu. Wydaje mi się, że z przodu leży dość dobrze, natomiast z tyłu jest kiepsko i w związku z tym pytanie czy jest: za mały i powinienem go próbować wymienić rozmiar jest ok, a krawiec będzie mi w stanie pomóc z tym problemem. Zdjęcia wykonane telefonem dlatego jakość nie jest powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Rozmiar jest ok. Masz wyższe lewe ramię i ciągnie ci całe plecy. Krawiec mógłby Ci pomóc, ale tylko podczas szycia na miarę. Luźniejsze marynarki nie będą tak uwidaczniały tego problemu, ale nie będą tak dobrze wyglądały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2015 Ja mam z kolei wrażenie, że marynarka jest ciut zbyt mocno opinająca, przez co uwydatnione są "boczki". Ograniczając ingerencję w marynarkę, możesz delikatnie przesunąć guziki o 1-1,5 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi