mosze Napisano 2 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2021 48 w starej rozmiarówce (ostatnio się zmieniła, tzn. ubrania się zmniejszyły), czyli 50 powinno być ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groundnuty Napisano 3 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2021 Panowie, Udało mi się w zimie po raz pierwszy załapać na outlet suitesupply. Maila dostałem dokładnie 22 Nov 2020 i bardzo przyzwoicie się obkupiłem. Słyszałem, że ten outlet jest 2 razy do roku, letnia edycja jakoś teraz? Jak to działa zazwyczaj? Przychodzą maile, czy nawet przed mailami jest jakieś info dla wtajemniczonych? Z góry dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 3 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2021 Był w poprzednim roku dwa razy, lecz do tej pory na Polskę nie był otwierany. Ja obstawiam, że otworzyli przez covid i obecnie niestety nie ma co na niego liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groundnuty Napisano 3 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2021 6 hours ago, babicz999 said: Był w poprzednim roku dwa razy, lecz do tej pory na Polskę nie był otwierany. Ja obstawiam, że otworzyli przez covid i obecnie niestety nie ma co na niego liczyć. a To ma jakieś znaczenie, że nie na Polskę? Pamiętam, jak SS nie miał strony polskiej jeszcze to po prostu płaciło się im w Euro i z Holandii przysyłali garnitury. To nie jest problem zarejestrować się na stronie niemieckiej czy holenderskiej by mieć dostęp do takiej okazji Pytanie, czy są jakieś sprawdzone historyczne dane, wskazujące, że w jakiś innych krajach europy mają ten outlet regularnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 3 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2021 Musisz podać adres holenderski lub niemiecki w takim wypadku. Po przejściu na outlet niemiecki i podaniu polskiego adresu towar z outletu wraca do normalnej ceny lub nie jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montblanc Napisano 5 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2021 W nawiązaniu do mojego ostatniego postu - podziękowania dla @Aras i @mosze za Wasze podpowiedzi. Rozmiarówka faktycznie się zmieniła i obecnie mój rozmiar to raczej 102. Chociaż co ciekawe obecnie 102 pomimo że jest trochę dłuższa od dawnej 98 to ma krótsze rękawy (albo po prostu taki model mi się trafił). W spodnie 98 z obecnej kolekcji się nie dopinam (a te stare 98 są nadal dobre). Dla przypomnienia porównuję garnitur z roku 2016 i z obecnej kolekcji. Zamówiłem garnitur z linku poniżej: https://suitsupply.com/en-nl/men/suits/navy-lazio-suit/C2778M-S.html I tak jak leży całkiem ok, to nie do końca podoba mi się to że się błyszczy (może nie jakoś nachalnie, ale jednak ja wolę matowe tkaniny). Tutaj pojawia się pytanie – kiedy w SuSu wchodzi kolekcja jesień-zima? Zapewne w jesiennej kolekcji też pojawi się jakiś granatowy, gładki garnitur (który może bardziej mi podpasuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luriw Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 Siema mam pytanie, Zakupiłem 5 marynarek ze suit suply za pomocą jednego zamówienia. Doszły mi równocześnie dwie paczki- w jednej trzy marynarki, a w drugiej dwie marynarki. Obie mają dwie różne etykiety zwrotu. Jeżeli bym chciał zwrócić wszystkie, to muszę zwrócić je za pomocą dwóch paczek, czy mogę wszystko dać do jednej? Bo skoro dokonałem jednego zamówienia, to chyba kurier powinien przyjść po jedną paczkę a nie dwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PapaGiorgio Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Co myślicie o tych propozycjach? Lazio vs Havana, rozmiar 50. Wiadomo, do poprawek nogawki i pewnie rękawy do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 Kurier weźmie przesyłkę tak jak ją spakujesz. Problem pojawi się u suitsupply, już po doręczeniu przesyłki zwrotnej. Na pewno będziesz dłużej czekał na zwrot i musiał wyjaśnić całą sytuację w korespondencji ze sklepem. Nie kombinowałbym - przyszły 2 przesyłki, więc 2 do odesłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 1 godzinę temu, PapaGiorgio napisał: Co myślicie o tych propozycjach? Lazio vs Havana, rozmiar 50. Wiadomo, do poprawek nogawki i pewnie rękawy do skrócenia. Przede wszystkim ramiona wyglądają brzydko. Być może marynarki są zbyt szerokie w ramionach, a być może masz taką naturalną linię. Jeśli zachodzi ta druga ewentualność, trzeba pokombinować z poduszkami. Reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 3 minuty temu, mosze napisał: Przede wszystkim ramiona wyglądają brzydko. Być może marynarki są zbyt szerokie w ramionach, a być może masz taką naturalną linię. Jeśli zachodzi ta druga ewentualność, trzeba pokombinować z poduszkami. Reszta ok. Zgadzam się, może być tak, że nie da się z tym zbyt dużo zrobić. Jeszcze długości spodni/rękawów, jak stwierdził sam autor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PapaGiorgio Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 5 minut temu, mosze napisał: Przede wszystkim ramiona wyglądają brzydko. Być może marynarki są zbyt szerokie w ramionach, a być może masz taką naturalną linię. Jeśli zachodzi ta druga ewentualność, trzeba pokombinować z poduszkami. Reszta ok. Raczej to drugie, w innych też to zauważyłem, im mniej tam jest tym ta linia wyglada słabiej. Może spróbuje coś małym wypełnieniem poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luriw Napisano 8 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2021 5 godzin temu, Gocławianin napisał: Kurier weźmie przesyłkę tak jak ją spakujesz. Problem pojawi się u suitsupply, już po doręczeniu przesyłki zwrotnej. Na pewno będziesz dłużej czekał na zwrot i musiał wyjaśnić całą sytuację w korespondencji ze sklepem. Nie kombinowałbym - przyszły 2 przesyłki, więc 2 do odesłania. Dzięki. A ile zazwyczaj czeka się na zwrot pieniędzy od momentu nadania paczki? Swoją drogą kliknąłem w zwrot wszystkich marynarek z zamowienia, a dostałem na maila informacje o zwrocie tylko dwoch marynarek, pochodzących z jednej paczki. Dam kurierowi tak jak dostalem te marynarki, na stronie internetowej nie mam już opcji "zwrot" przy wszystkich marynarkach, więc chyba został zwrot tak czy siak zarejestrowany na wszystkie marynarki, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 Cześć, jaki jest stan spodni custom made w SuSu? Bo ten chyba jest nieedytowalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 Jest już edytowalny w custom made from scratch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 4 godziny temu, Aras napisał: Jest już edytowalny w custom made from scratch. Z tego co widzę zamawiając spodnie oddzielnie mamy więcej opcji niż cały garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jangrajewski Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 Cześć, Zamówiłem sobie koszulę custom made; pochodziłem w niej i stwierdziłem, że jednak jest trochę mała i trzeba ją zwrócić. Problem w tym, że miałem ją na sobie dwa całe dni, a przy obecnych temperaturach zmusiło to do wyprania jej. Pytanie brzmi, czy może być to jakąkolwiek przeszkodą przy zwrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 6 minut temu, Jangrajewski napisał: Cześć, Zamówiłem sobie koszulę custom made; pochodziłem w niej i stwierdziłem, że jednak jest trochę mała i trzeba ją zwrócić. Problem w tym, że miałem ją na sobie dwa całe dni, a przy obecnych temperaturach zmusiło to do wyprania jej. Pytanie brzmi, czy może być to jakąkolwiek przeszkodą przy zwrocie. Dla mnie nie do pomyslenia pochodzic w koszuli, wyprac ja i zwracac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 [mention]Jangrajewski [/mention] Tak z ciekawości: ile dni dajesz radę chodzić w niepranej bieliźnie (koszula to wszak bielizna) przy niższych temperaturach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jangrajewski Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 6 minut temu, adamW napisał: Dla mnie nie do pomyslenia pochodzic w koszuli, wyprac ja i zwracac. O ile się orientuję, one i tak nie są potem sprzedawane - więc nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 2 minuty temu, Jangrajewski napisał: O ile się orientuję, one i tak nie są potem sprzedawane - więc nie widzę problemu. Mozesz je nawet sprzedac sam, bez posrednictwa SuSu, np na Vinted. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jangrajewski Napisano 10 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2021 6 minut temu, pablocito napisał: Tak z ciekawości: ile dni dajesz radę chodzić w niepranej bieliźnie (koszula to wszak bielizna) przy niższych temperaturach? Jeden, sporadycznie dwa dni. To była wyjątkowa sytuacja, bo wyjazd niespodziewanie się przedłużył i nie miałem ubrań na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 11 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2021 A tak prezentują się spodnie custom-made po zmianie rozmiarów (wyższy stan, poszerzenie i skrócenie nogawek). Wychodziłem od rozmiaru 98. Jestem całkiem zadowolony z efektu. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 11 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2021 1 hour ago, MarcinJarosz said: Wychodziłem od rozmiaru 98. Jestem całkiem zadowolony z efektu. Napisz proszę, co i o ile zmieniłeś. Wg strony rozmiar 98 magicznie stał się rozmiarem 48 long... a kiedyś był 48 3/4 (inaczej prawie 50) long. W ogóle nie zgadza się to ze starymi tabelami (żaden wymiar). Czy rzeczywiście custom-made size-passport 98 to bliżej 48 niż 50 long? Chociażby pas... wg strony ma 2x42 cm... wcześniej miał 2x44 cm. Czy Twoje zmiany (zakładam, że robiłeś jakieś 'plusy') wyszły wymiarowo identycznie ze stroną (tzn. rozmiar 98 plus Twoje 'plusy')? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 11 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2021 "A książki po przeczytaniu zwracam do księgarni..." Ty nawet żenady w tej sytuacji nie widzisz, skoro na Forum opisujesz? Ręce opadają 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi